Υγεία

Τροφές σύμμαχοι των καπνιστών, της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής»

Οι καπνιστές, πρέπει να προστατεύουν τους πνεύμονές τους γιατί η νικοτίνη παραμένει στο σώμα τουλάχιστον για τρεις ημέρες προκαλώντας τεράστιες βλάβες. Αν και η διακοπή του καπνίσματος είναι η μόνη λύση για να προστατεύσουμε την υγεία μας, ωστόσο οι καπνιστές έχουν για σύμμαχό τους κάποιες τροφές…

Μπρόκολο. Η νικοτίνη μειώνει δραστικά τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό. Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β5 και αναπληρώνει τις ποσότητες που χάνει ο οργανισμός.

Ακτινίδιο. Πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Δύο ακτινίδια καθημερινά είναι μία εξαιρετική επιλογή.

Πορτοκάλι. Όχι μόνο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C αλλά ενισχύει και τον μεταβολισμό.

Χυμός καρότου. Πλούσιος σε βιταμίνες Α, Β, C και Κ, οι οποίες απομακρύνουν τη νικοτίνη από τον οργανισμό.

Σπανάκι. Πλούσιο σε βιταμίνες και φυλλικό οξύ, το οποίο καταπολεμά τη νικοτίνη.

Νερό. Ο ενυδατωμένος οργανισμός απαλλάσσεται ευκολότερα από τη συσσωρευμένη νικοτίνη. Μην ξεχνάμε ότι το κάπνισμα, πέρα των υπόλοιπων τραγικών βλαβών που προκαλεί, αφυδατώνει τον οργανισμό.

 

SHARE
RELATED POSTS
Ασφαλές μαύρισμα, της Δρ Αμαλίας Τσιατούρα
Καρκίνος του ενδομητρίου: Η παχυσαρκία ισχυρός παράγοντας κινδύνου, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ποιες τροφές αγαπούν τα δόντια;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.