Υγεία

Η φθινοπωρινή μελαγχολία καραδοκεί…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Ξέρετε ποιο είναι το σύνδρομο της Εποχικής Συναισθηματικής Διαταραχής και πώς να το αντιμετωπίσετε;

Το μειωμένο ηλιακό φως, προκαλεί βιοχημική ανισορροπία στον εγκέφαλο και κατ’ επέκταση κατάθλιψη. Τότε κάνει την εμφάνισή του το Σύνδρομο της Εποχικής Συναισθηματικής Διαταραχής.

Η αλλαγή των εποχών επηρεάζει τα επίπεδα μελατονίνης και σεροτονίνης στο σώμα μας, οι οποίες είναι φυσικές ουσίες που καθορίζουν τον ύπνο αλλά και την ψυχολογία μας. Έτσι νιώθουμε λύπη, ανησυχία, άγχος, κούραση, υπνηλία, διάθεση απομόνωσης αλλά και…λιγούρες για υδατάνθρακες.  Συνήθως τα συμπτώματα εμφανίζονται το φθινόπωρο και εντείνονται το χειμώνα.

Για να τ’ αντιμετωπίσουμε:

Αυξάνουμε το χρόνο έκθεσής μας  στο ηλιακό φως. Μειώνουμε το χρόνο παραμονής μας σε ανήλιαγους χώρους.

Αν το γραφείο μας δεν έχει παράθυρα: βγαίνουμε στο μπαλκόνι, κάνουμε μια βόλτα στο πάρκο, βάζουμε τον καναπέ ή το γραφείο δίπλα στο παράθυρο.

Αν τα συμπτώματα είναι σοβαρότερα ζητούμε τη βοήθεια ειδικού. Η σωστή αξιολόγηση είναι αναγκαία γιατί τα συμπτώματα της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής μοιάζουν με  ασθενειών, όπως ο υποθυρεοειδισμός, η υπογλυκαιμία, και ιογενείς λοιμώξεις όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση.

SHARE
RELATED POSTS
Φρούτα και λαχανικά θέλουν τον τρόπο τους!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Προστατευθείτε από καύσωνα και θερμοπληξία, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Επικοινωνήστε με το παιδί σας, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.