Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η πόλη μας γιορτάζει τον Πολιούχο της, Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο, του Φώτη Χαζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]

Spread the love

Ευχές του Δημάρχου Ρόδου, ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ για τον εορτασμό του πολιούχου της Ρόδου, Αγίου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΥΔΡΑΙΟΥ

H πόλη μας γιορτάζει με λαμπρότητα τον προστάτη,  ‘Αγιο της, Κωνσταντίνο τον Υδραίο. Μια σημαντική Μορφή της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Πίστης, που έζησε στην πόλη μας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Κατόπιν ενεργειών του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Σπυρίδωνος,  (με το διάταγμα 2/12/1954-Φ.Ε.Κ. Φ. 28Α Τεύχος 08/02/1955), καθιερώθηκε επισήμως η 14η Νοεμβρίου εκάστου έτους, ως ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου της πόλεως Ρόδου.

Την ημέρα αυτή το έτος 1800 έλαβε χώρα η δι’ απαγχονισμού μαρτυρική τελείωση του Αγίου Κωνσταντίνου του Νεομάρτυρος, στη Ρόδο.  Έκτοτε επί τη Ιερά μνήμη του, την ημέρα αυτή ο ευσεβής Ροδιακός λαός συμμετέχει ευλαβώς στις λειτουργικές τελετές και στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης μας.

Σε μια εποχή όπου ο άνθρωπος ταλανίζεται από ποικίλους προβληματισμούς, η ιστορική διαδρομή και ο βίος του Αγίου της Ρόδου μας καθοδηγούν και μας παραδειγματίζουν. Ο ΄Αγιος μας, μαρτύρησε για την ομολογία της πίστης του στον Χριστό μετά από μια ανθρώπινη περιδίνηση, περιπλάνηση, δοκιμασία. Η μετάνοια, το θάρρος, η εγκαρτέρηση και η προσευχή, ξεδιπλώνονται από την πορεία της ζωής του και γίνονται δίδαγμα προσφοράς, παρηγορίας, προσωπικής άσκησης και υπέρβασης των προσωπικών και συλλογικών αδιεξόδων.

Να ευχηθώ στους συμπολίτες μας «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Φωτογραφίες: Σταύρος Φλαμπουριάρης

SHARE
RELATED POSTS
Χατζηδιάκος σε Καμπουράκη: Όλα σε ανοιχτό διάλογο ή θα συνεχίσετε το «εδοξάσθη κρυπτόμενος & εγελοιοποιήθη εμφανιζόμενος»;
Για την εκδήλωση στην Κερατέα, του Κώστα Αρβανίτη
Η Μακεδονία είναι “Ελληνική”! (σε επανάληψη παρακαλώ, ξανά και ξανά…), του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.