ΕΥ ΖΗΝ

Κτήμα Χατζημιχάλη: 3.714 φιάλες μόνο για την σοδειά του 2014, του Στράτου Καραγαβριηλίδη

Spread the love

 

 

 

 

Ο Στράτος Καραγαβριηλίδης είναι οινογεύστης. 

 

 

 

 

Είναι δροσιστικό, με μόνο 3714 φιάλες για την σοδειά του 2014!

ενδιαφέρουσα γευστική παρουσία αφού οι ποικιλίες από τις οποίες προέρχεται είναι ιδιαίτερες και όχι συνηθισμένες .
Οι αρχαίες Ελληνικές ποικιλίες Verdicchio και Trebbiano συνδυάζονται επιτυχώς με τη διεθνή ποικιλία Sauvignon Blanc δίνοντας ένα κρασί με αυθεντική προσωπικότητα.

Μια μικρή αναδρομή στη Magna Grecia, τη Μεγάλη Ελλάδα, θα σας δώσει θα σας δώσει επαρκείς πληροφορίες για τις ποικιλίες Verdicchio και Trebbiano Greco.

 

Οι ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού και η τέχνη της οινοποιίας διαδόθηκαν με τον Μεγάλο Ελληνικό αποικισμό (700-500π.Χ.) σε ολόκληρη σχεδόν τη λεκάνη της Μεσογείου και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κάτω Ιταλίας και της Σικελίας, γνωστές και ως “Magna Grecia”.

 

Εκεί οι μνήμες επιβιώνουν μέχρι σήμερα, ακόμα και στα ονόματα των ποικιλιών.

 

Πριν 30 χρόνια, στο Κτήμα Χατζημιχάλη επαναπατρίσαμε αρκετές ποικιλίες από αυτές που μεταφέρθηκαν εκεί μαζί με τους αρχαίους Έλληνες, όπως Verdicchio, Trebbiano Greco, Malvasia, Grecanico, Grechetto, Aglianico, Schioppettino κ.α., δοκιμάζοντας το δυναμικό τους στην Κοιλάδα Αταλάντης. Έπειτα από πολυετή συστηματική μελέτη των χαρακτηριστικών τους και την άριστη προσαρμογή τους στον αμπελώνα του Κτήματος, κάποιες από αυτές έδωσαν εξαιρετικά ποικιλιακά κρασιά με αυθεντική προσωπικότητα και γεύσεις πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα.

 

 

960244_917085501688004_752513071606858367_n.jpg

 

 

 

SHARE
RELATED POSTS
tumblr_nzln7qeAN61sjz1hjo1_250.gif
Βαριέσαι; Δες το! Θα σου φτιάξει τη διάθεση!
Τα παιδιά από το Δημοτικό Καλυθιών ζωγράφισαν για την “ΠΑΝΑΚΕΙΑ”-Πώς βλέπουν τα άτομα με προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας
Προφήτης Ιωνάς – 21 Σεπτεμβρίου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.