Πόρτα στον Κόσμο

Ανησυχητικές γκάφες του Μπάιντεν, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

 Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Σε αντίθεση με πολλούς η γνώμη μου είναι ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι κακός πρόεδρος, μέχρι τώρα. Αντίθετα, διαθέτει όλες τις γνώσεις -από την μακρά του ανάμειξη στην εξωτερική πολιτική- να γίνει ένας καλός πρόεδρος. Ισως κι ένας ιστορικός πρόεδρος.

Αυτό όσον αφορά τα έργα του. Από το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια που πέρασε από το Κογκρέσο για τα έργα υποδομής, μέχρι τον τρόπο που χειρίζεται την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εκεί ωστόσο που υπάρχει ένα ανησυχητικό πρόβλημα είναι στα λόγια του. Για παράδειγμα, κατά την επίσκεψή του στην Ευρώπη την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στην Πολωνία, συναντήθηκε και με πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Εκεί, ίσως υπό το βάρος ψυχολογικής φόρτισης, έδωσε έναν έντονο προσωπικό τόνο στη σχέση του με τον Πούτιν, ένα σοβαρό λάθος τακτικής, και έφτασε στο σημείο να τον αποκαλέσει «χασάπη».

Και το χειρότερο είναι ότι πρόσθεσε:

«Για όνομα του Θεού, αυτός (ο Πούτιν) ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

Φυσικά η Ρωσία δεν είναι καμιά μπανανία, στην οποία μπορεί η Αμερική να επιβάλει αλλαγή εξουσίας, ενώ μπορεί να οδηγήσει τον Πούτιν και σε εξωφρενικές αντιδράσεις.

Ετσι, μετά και την αντίδραση ηγετών συμμαχικών χωρών (Μακρόν), συνεργάτες του αναίρεσαν αυτή του την δήλωση, δίνοντας διάφορες εξηγήσεις, όχι ιδιαίτερα πειστικές.

Ομολογώ πως αυτές οι δηλώσεις του, όπως και άλλες στο παρελθόν, για παράδειγμα εκείνη, ότι σε περίπτωση «μικρής εισβολής στην Ουκρανία αυτή μπορεί να γίνει αποδεκτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της», ή την άλλη αναφορικά με την χρήση πυρηνικών όπλων, είναι ανησυχητικές.

Δίνουν τουλάχιστον την εντύπωση ότι δεν καταλαβαίνει τι λέει ή ότι είναι στιγμές που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Το μάτι μου έπιασε ένα σχόλιο του Τζέιμς Φρίμαν (James Freeman) στην «Wall Street Journal», με τίτλο «O Πρόεδρος να αποφεύγει τις δημόσιες δηλώσεις», που μάλιστα ήταν και το πιο διαβασμένο άρθρο της εφημερίδας στην ιστοσελίδα τους.

Δεν είναι κάθε μέρα που διαβάζεις μια τέτοια πρόταση, σε μια έγκυρη εφημερίδα, για τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Γράφει: «Είναι σημαντικό για όλους μας να μπορούμε να ακούμε απευθείας από τους εκλεγμένους αξιωματούχους… Αλλά αυτός ο συγκεκριμένος αξιωματούχος δεν φαίνεται να είναι ικανός γι’ αυτό. Ενώ επεξεργαζόμαστε τις επιπτώσεις, ο κ. Μπάιντεν καλό θα είναι να μιλάει όσο γίνεται λιγότερο δημόσια κατά την διάρκεια μιας διεθνούς κρίσης».

Αρκετοί από εμάς συνεχίζουμε και διατηρούμε την πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος ήταν σε σύγχυση και δεν καταλάβαινε αυτό που έλεγε, το οποίο αποτελεί ακόμα έναν λόγο γιατί θα πρέπει να μην ξεφεύγει από τον προετοιμασμένο λόγο σε επικίνδυνες στιγμές.

Πιθανόν αυτό να αποτελεί μία ακραία πρόταση, επιφορτισμένη με μία μεγάλη δόση αντιπολιτευτικής διάθεσης. Το γεγονός όμως ότι εκφράζεται, είναι  δυσάρεστο.

Ο Μπάιντεν ήταν γνωστό από παλιά ότι έκανε γκάφες. Τώρα όμως δεν είναι ούτε γερουσιαστής, ούτε αντιπρόεδρος. Είναι Πρόεδρος. Γι’ αυτό και πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα το θέμα αυτό. Γιατί αν συνεχιστεί αυτό, θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας για τον ίδιο, αλλά και για την χώρα.

SHARE
RELATED POSTS
Xristos Magoutas
Ο ξένος τύπος για τους Ήρωες του Πολέμου της Ελλάδας, του Χρήστου Μαγγούτα
Yemen Girl Who Turned World’s Eyes to Famine Is Dead
The Wild & Crazy Trump Years!, by George Sarafoglou – Τραμπ, Χρόνια τρέλας!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.