Πόρτα στον Κόσμο

Φανατισμός: κυνηγούν τους Χριστιανούς στην Κίνα

Spread the love

Ανελέητο κυνήγι έχει ξεσπάσει στην Κίνα ενάντια των Χριστιανών, με την αστυνομία να καταλαμβάνει εκκλησίες και να τις κατεδαφίζει, την ώρα που οι πιστοί ζουν σε καθεστώς τρόμου.

Επεισόδια ξέσπασαν στην πόλη Γουενζού, στα νοτιοανατολικά, όταν οι Χριστιανοί οχυρώθηκαν μπροστά από ναό, προσπαθώντας να εμποδίσουν τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την iefimerida.gr, από τις αρχές του χρόνου, αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος έχουν δώσει εντολή για την κατεδάφιση δεκάδων εκκλησιών στην επαρχία Ζεγιάνγκ, ενώ από άλλους ναούς αφαιρούνται οι σταυροί από τον τρούλο με το επιχείρημα ότι πρόκειται για παράνομες κατασκευές. Η κίνηση όμως μεταφράζεται σαν μία προσπάθεια να περιοριστεί η αυξανόμενη δημοτικότητα του Χριστιανισμού στην Κίνα, όπως αναφέρει το CNN. Η πόλη Γουενζού είναι στο επίκεντρο όλων αυτών, καθώς θεωρείται προπύργιο του Χριστιανισμού.

 

Εξαιτίας της κατάστασης, τα μέλη της κοινότητας της Εκκλησίας της Σωτηρίας έχουν αναλάβει να φυλάνε τις πύλες του ναού τους τελευταίους δύο μήνες. Τον Ιούλιο, το κλειστό κύκλωμα του ναού είχε καταγράψει αστυνομικούς να χτυπούν τους συγκεντρωμένους Χριστιανούς και να τους απομακρύνουν με τη βία. Αναλυτές αναφέρουν ότι η αυξανόμενη δημοτικότητα του Χριστιανισμού στην Κίνα αντιμετωπίζεται ως απειλή από το Κομμουνιστικό κόμμα. Στην πόλη Γουενζού, που ονομάζεται και Ιερουσαλήμ της Κίνας, οι Χριστιανοί βιώνουν τη χειρότερη καταπίεση των τελευταίων δεκαετιών, με τους περισσότερους κατοίκους να ζουν μέσα στο φόβο. «Οι ηγέτες θεωρούν ότι ο Χριστιανισμός είναι ξένη θρησκεία και μέρος μίας ξένης κουλτούρας. Βλέπουν την αύξησή μας σαν μία εισβολή της Δύσης στην Κίνα», εξήγησε στο CNN ένας εκκλησιαστικός ηγέτης

 

SHARE
RELATED POSTS
Social revisited, του Ηλία Καραβόλια
31-9142913017104.jpg
Ιταλία: Απετράπη επίθεση στην ιστορική γέφυρα Ριάλτο της Βενετίας
Συμπληρώστε ανώνυμα το ερωτηματολόγιο για τα τροχαία συμβάντα στην Ευρώπη
2 Σχόλια
 • Γεροτάσος
  18 Σεπτεμβρίου 2014 at 09:43

  Οἱ Κινέζοι εἶναι σοφός λαός: ποτέ δέν σταματοῦν νά μαθαίνουν. (Βλ. ἐφαρμογή τοῦ καπιταλισμοῦ)

 • Β.Π.
  17 Σεπτεμβρίου 2014 at 17:06

  Χμ… κι εκεί που λέγαμε πως όλα τα μάθαμε απο τους Κινέζους, να που μάθανε κι αυτοί κάτι απο εμάς -την Ιερά Εξέταση και τους άλλους διωγμούς αλλοθρήσκων…
  ο Θα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.