Πόρτα στον Κόσμο

Το «σκουπιδαριό» της προεδρίας Τραμπ! – The “trash” of trashy Trump’s presidency!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou

Spread the love

Ο Γιώργος Σαράφογλου είναι σκιτσογράφος-γελοιογράφος και επιχειρηματίας. Διαβιεί στην Νέα Υόρκη.

Ένας χρόνος κι ένας μήνας έχουν περάσει από τότε που ξεκουμπίστηκε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο και ακόμα ασχολούμεθα με δαύτον!

Μία με την ανάμειξη του στα πολιτικά υποστηρίζοντας ρεπουμπλικανούς πολιτικούς που πιστεύουν το ψέμα του ότι κέρδισε τις εκλογές και σαμποτάροντας άλλους ρεπουμπλικάνους που εναντιώνονται σε αυτό το ψέμα.

Δύο με τις επιχειρηματικές του ατασθαλίες όπου είναι στα δικαστήρια – και θα είναι για πολύ καιρό – και μάλιστα εχθές έβγαλε απόφαση το δικαστήριο της Ν.Υ. που υποχρεώνει αυτόν, την κόρη του και τον μεγάλο του γιο να εμφανιστούν αυτοπροσώπως στις επόμενες 21 μέρες για να υποβληθούν σε ένορκη ανάκριση!

Τρίτον – κι εδώ παίζουν τα σκίτσα – τον καταγγέλουν ότι κατέστρεφε καθ’ όλη την διάρκεια της προεδρίας του σημειώσεις ή γράμματα που έγραφε. Τα έσκιζε και τα πετούσε αδιαφορώντας για τον νόμο που λέει ότι αυτά τα γραπτά έστω και πρόχειρα φυλάσσονται διότι είναι μέρος του προεδρικού αρχείου και ανήκουν στο κράτος! Οι βοηθοί του λοιπόν, αφού έφευγε, έπιαναν τον κάδο που τα πετούσε και τα συγκολλούσαν με σελοτέιπ!
Επίσης όταν έφυγε για την Φλώριδα πήρε μαζί του κιβώτια που είχαν αρχειακό υλικό και έπρεπε να μείνει στον Λευκό Οίκο!

Με την έρευνα που διεξάγει αυτόν τον καιρό το Κονγκρέσο για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου πέρυσι και την πιθανή ανάμειξη του, του ζήτησαν να επιστρέψει ότι αρχειακό πήρε για να δουν με ποιους συνομίλησε και τι ρόλο έπαιξε στην παραλίγο εκτροπή της δημοκρατίας. Φυσικά εκείνος αρνήθηκε αλλά όταν ήρθε το εξώδικο από το Κονγκρέσο αναγκάστηκε να συμμορφωθεί και να τα επιστρέψει.

Τώρα τα σκίτσα.
Αυτο που δείχνει το συγκολλημένο με σελοτέιπ γράμμα είναι η επίσημη αναφορά του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων με τα αποτελέσματα της προεδρικής και αντιπροεδρικής εκλογής την οποία ο Τραμπ έσκισε από τον θυμό του!

Το άλλο σκίτσο δείχνει το σκουπιδαριό γύρω από το γραφείο ενός προέδρου που ήταν κι ο ίδιος σκουπίδι!
_____________________

The cartoons satirize the illegal habit of Trump who throughout his presidency was ripping all personal notes with disregard to the law that states that they are property of the State and part of the presidential archives.
His aides used to go to his trash can after he would leave the Oval Office and try to retrieve all the ripped bits of paper! Then they would take the time and painstakingly tape them back again!

Trash and Trump one all over!

SHARE
RELATED POSTS
“Το Παραμύθι μας”-(μέρος 2ο), [“Our fairy tail”-(part 2)], του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Μετα-Τραμπ εποχή!…γελοιογράφων εφιάλτης!, του Γιώργου Σαράφογλου – Trump Out, a cartoonist’s nightmare!, by George Sarafoglou
Η δίκη στην Γερουσία αρχίζει, του Αντώνη H. Διαματάρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.