Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Αλλαγή Διοίκησης στην 95 ΑΔΤΕ κεκλεισμένων των θυρών-Νέος Δκτής Υπτγος Δημήτριος Χούπης (βιογραφικό)

Spread the love

 

Στις 19 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 πμ, θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ, στο Στρατόπεδο «Στρατηγού Κατεχάκη Γεωργίου», (Έδρα 95 ΑΔΤΕ, Περιοχή ΚΟΣΚΙΝΟΥ). Νέος Διοικητής της Μεραρχίας Ρόδου αναλαμβάνει ο Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης διαδεχόμενος τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη.

Στο πλαίσιο προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού (COVID-19) και με αντικειμενικό σκοπό τη μείωση της διασποράς της νόσου το δυνατό περισσότερο, η ανωτέρω τελετή θα λάβει χώρα, χωρίς προσκεκλημένους και σε στενό υπηρεσιακό περιβάλλον με μειωμένο προσωπικό.

Από την 95η Ανώτερη Διοίκηση

  Ταγμάτων Εθνοφυλακής

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 95 ΑΔΤΕ

Ο Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης γεννήθηκε το 1965 στα Νέα Κερδύλλια Σερρών. Εισήχθη το 1983 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από την οποία αποφοίτησε το 1987 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Διαβιβάσεων. Ως τεταρτοετής Εύελπις (1986-1987) διετέλεσε Αρχηγός Αρχιλοχίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Φοίτησε με άριστα σε όλες τις σχολές και τα σχολεία του όπλου του, επί διετία στη ΣΤΗΑΔ ( Ραδιοηλεκτρολόγος Α΄) καθώς και στη Σχολή Πολέμου με διακεκριμένη φοίτηση

. Εκπαιδεύτηκε σε Σχολεία Εξειδίκευσης του Όπλου και Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα και στα αντίστοιχα του ΝΑΤΟ-Γερμανία (περιπόλων μακράς Ακτίνας Δράσης, Επικοινωνιών, Σχεδίασης Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου, Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων). Είναι εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσης. Το 2012 επελέγη και φοίτησε στην Σχολή Εθνικής Άμυνας του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Defence College) (SC-121).

Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε σε Μονάδες Διαβιβάσεων, Ηλεκτρονικού Πολέμου, Ηλεκτρονικής Επιτήρησης και Ειδικών Δυνάμεων. Υπηρέτησε επί τριετία ως Ομαδάρχης του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ). Ως επιτελής υπηρέτησε σε επιτελεία Σχηματισμών, Μειζόνων Σχηματισμών και στο ΓΕΣ. Ως Διοικητής υπηρέτησε επί διετία στο Λόχο ΗΠ του Δ΄ΣΣ (Ξάνθη), Διοικητής στο Λόχο ΔΒ της ΕΛΔΥΚ, Διοικητής ΔΒ της II Μ/Κ ΜΠ (Έδεσσα) και Διοικητής Μονάδας στο 472 Τάγμα Επιτήρησης-Πληροφοριών της ΑΣΔΕΝ (Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα). Έχει υπηρετήσει επί τριετία στο Διεθνές Επιτελείο της Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (2006-2009) ως Επιτελής Σχεδιασμού των Επικοινωνιών της Συμμαχίας στο Αφγανιστάν (ISAF) μετά την επιτυχή πιστοποίηση του ως Διαχειριστής Έργων ( Project Manager Practitioner) από το NATO, ως Επιτελάρχης της 80 ΑΔΤΕ (Κώς) (2013-2014), Τμηματάρχης Τρεχουσών Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/Α1) του ΓΕΣ (2014-2015) και ως Διευθυντής στο Επιτελικό Γραφείο του Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΣ (2015-2016).

Ως Ανώτατος Αξιωματικός (Ταξίαρχος) προήχθη το έτος 2016 τοποθετήθηκε ως Δντης της Δνσεως Οπλιτών Θητείας του ΓΕΣ (2016-2017), Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ (Κως) (2017-2018), Υποδιοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (2018-2019) μέχρι και της προαγωγής του σε Υποστράτηγο.Το έτος 2019 προήχθη σε Υποστράτηγο και τοποθετήθηκε ως Διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις καθώς και με τις πτέρυγες Αλεξιπτωτιστών 5 χωρών του ΝΑΤΟ.

Είναι Διδάκτωρ με άριστα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ στα Συστήματα Μετάδοσης της πληροφορίας. Διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους εξειδίκευσης στα αντικείμενα ¨ Στρατηγική και Διπλωματία¨ , στο «Στρατηγικό Σχεδιασμό και Διαχείριση Κρίσεων» καθώς και την 7ης ΕΣ μεταπτυχιακού σεμιναρίου «δια βίου μάθησης» στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ . Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων, όπως επίσης έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών , άρθρων , μελετών και ανακοινώσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια σε αντικείμενα της διδακτορικής του διατριβής , κρυπτασφάλειας και κυβερνοπολέμου και ειδικά θέματα Μη Επανδρωμένων Συστημάτων.

Ομιλεί άριστα την Αγγλική και τη Γαλλική σε επίπεδο εργασίας. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά (1 θυγατέρα και 2 γιούς).

SHARE
RELATED POSTS
Κεντρική Ομιλία του κου Φώτη Χατζηδιάκου, εκ νέου υποψηφίου για τον Δήμο Ρόδου στο “ΡΟΔΟΝ”, 22.05.2019
Με τον κο Στράτο Καρίκη και τη “Νέα Μέρα” ο κος Νικόλαος Βόλας
Τελετή παράδοσης-παραλαβής στην 95 ΑΔΤΕ-Εικόνες

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.