Πόρτα στη Δωδεκάνησο

«κ.Καμπουράκη, καλύτερα να αφήσετε …. στη μέση τον δήμο, παρά να τον αποτελειώσετε!!!»

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Ποινικολόγος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

Ρόδος 01-08-2022

«κ.Καμπουράκη, καλύτερα να αφήσετε …. στη μέση το δήμο, παρά να τον αποτελειώσετε!!!»

Τελικά ο κ. Καμπουράκης κατόρθωσε να διαψεύσει ακόμη και τον μεγάλο συγγραφέα και διανοητή Ουμπέρτο Εκο όταν έγραψε ότι «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις». Ένα είναι βέβαιο, ότι ο κ. δήμαρχος δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε, έτσι όπως απαριθμεί τα (μη) έργα και τις ημέρες των τριών χρόνων θητείας του σε τοπική «φιλική» εφημερίδα.

Όμως, μήπως είναι ευκαιρία να ακουστεί και ο αντίλογος για να βγάλουν και οι δημότες τα ασφαλή συμπεράσματά τους;

1. Τουριστική κίνηση.

Υπερηφανεύεται για την εφετινή μεγάλη τουριστική κίνηση, που θα καταρρίψει κάθε ρεκόρ. Μακάρι! Όμως φαίνεται ότι ο δήμαρχος ή δεν ζούσε σ’ αυτό το νησί το 2019 ή ήταν απορροφημένος από τον προεκλογικό του αγώνα και δεν έβλεπε γύρω του, ώστε να διαπιστώσει ότι υπήρχε η ανάλογη τουριστική κίνηση στο νησί, και με ασύγκριτα καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης των δημοτών και των επισκεπτών. Σήμερα υποφέρουν από την αταξία, αναρχία και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

Όσο για την προβολή του νησιού μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ, στην οποία αποδίδει την εξαιρετικά πετυχημένη χρονιά στον τουρισμό, ας μην είναι τόσο σίγουρος. Ας είναι καλά η ιδιωτική πρωτοβουλία στον τομέα αυτό που τήρησε τα υγειονομικά μέτρα τα προηγούμενα δύο δύσκολα χρόνια. Άραγε περιοχές όπως η Κρήτη, τα Επτάνησα, η Χαλκιδική, η Αθήνα, που κάνουν και αυτές ρεκόρ στον τουρισμό έχουν και αυτές αντίστοιχο ΠΡΟΤΟΥΡ για την διαφήμισή τους; Μέχρι σήμερα όμως, δεν μας έχει απαντήσει δημόσια, που και πως μοιράστηκαν το 2020 το 1.700.000 ευρώ και ίσως άλλα τόσα το 2021 για να μάθουμε εμείς τον τρόπο προβολής του νησιού μας;

2. Εκτελούμενα έργα.

Μας ενημερώνει ότι έχει ασφαλτοστρώσει το νησί. Μάλλον δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην πόλη για να αντιληφθεί την κατάσταση των δρόμων, που έχουν να συντηρηθούν και να γίνουν διαγραμμίσεις εδώ και 3 χρόνια. Τον ενημέρωσαν προφανώς, ότι είναι σε εξέλιξη 171 τεχνικά έργα, και φαίνεται ότι δεν γνωρίζει ότι στο τεχνικό πρόγραμμα που του παραδώσαμε ήταν καταγεγραμμένα 172 έργα, δρομολογημένα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Μάλλον, έχει ξεχάσει το 172ο, επειδή εμείς δεν βρίσκαμε τους πόρους αν και είχαμε εγκεκριμένη την μελέτη από το 2018. Αυτό φυσικά είναι το Εθνικό Θέατρο, που κάποιοι άλλοι (και όχι ο δήμος) φρόντισαν να βρουν χρηματοδότηση. Γι’ αυτό και το υπουργείο πολιτισμού απαίτησε να το αναλάβει η Περιφέρεια, αφού δεν εμπιστευόταν την (αν)ικανότητα της δημοτικής αρχής.

3. Έλλειψη νερού.

Έπρεπε να αναλάβει πρόεδρος στην ΔΕΥΑΡ για να αντιληφθεί ότι στο θέμα της υδροδότησης των περιοχών Λίνδου – Λάρδου και Νότιας Ρόδου θα περιμένει και εδώ την περιφέρεια να δώσει τη λύση. Μέχρι τότε η ΔΕΥΑΡ θα κουβαλά νερό με υδροφόρες, διότι δεν ήθελε να ακούσει την άποψη μας να ενεργοποιήσει 19 νέες γεωτρήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η Β΄ φάση σύνδεσης του φράγματος. Ωστόσο, τα Κοσκινού, ο Αρχάγγελος, η Λάρδος, η Λίνδος και η Νότια Ρόδος θα παίρνουν νερό με δελτίο και οι δημότες μας και οι τουρίστες δεν θα έχουν νερό ούτε για να πλυθούν. Να γιατί λέγαμε ότι ευτυχώς γι’ αυτόν ο κορωνοϊός τον διέσωσε τα προηγούμενα δύο χρόνια.

4. Διαχείριση απορριμμάτων.

Στον τομέα της καθαριότητας, επικαλέστηκε το ακριβό σύστημα που παρέλαβε το 2019 με το νησί καθαρό και απέρριψε τον εργολάβο καθαριότητας που είχαμε με 4.300.000 ευρώ το χρόνο, με αποτέλεσμα να βρωμίσει το νησί από τα σκουπίδια.

Φέτος, «το επιτελείο του» συνεργάστηκε με τον ίδιο ιδιώτη με κόστος περί τα 6.000.000 ευρώ και απ’ ότι φαίνεται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η ίδια «ετερόκλητη κοινοπραξία» θα αναλάβει την αποκομιδή για τα επόμενα χρόνια με κόστος κοντά στα 16.000.000 ευρώ ετησίως, αφού τα 4.300.000 ευρώ ήταν ακριβά για τον κ.δήμαρχο.

Όσο για την ανακύκλωση, αφού ακύρωσε την σύμβαση λειτουργίας του ΚΔΑΥ, σήμερα δεν γνωρίζει κανένας πως, ποιοι και με ποιες συμβάσεις λειτουργούν το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων υλικών και με ποία οφέλη για τον δήμο.

5. Πολιτισμός. Μεσαιωνική πόλη.

Αναμφισβήτητα χαιρόμαστε που θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος μας, από τον πακτωλό των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και το δικαιούται. Όμως μέχρις ότου δούμε τα έργα να δημοπρατούνται με κανονική χρηματική ροή, ο κ. δήμαρχος ας «κρατά μικρό καλάθι».

Και μέχρι τότε, ας μας απαντήσει γιατί δεν προχώρησε ακόμη η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού για τα έργα υποδομής (δίκτυα ομβρίων, αποχέτευσης, πλακόστρωτων, κ.α) της Μεσαιωνικής Πόλης, αφού δεν τους άρεσε αυτή που είχαμε υπογράψει εμείς για έργα 52 εκατομμυρίων μέσα σε 5 χρόνια.

6. Κυκλοφοριακό.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του δημάρχου, δεν είδαμε να γίνεται καμία αναφορά στο κυκλοφοριακό και στην έλλειψη θέσεων παρκινγκ που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της καθημερινότητας της πόλης της Ρόδου. Δεν μας έχει απαντήσει ακόμη γιατί δεν εφαρμόζει το ΦΕΚ για την μονοδρόμηση της κυκλοφορίας, περιμετρικά της Μεσαιωνικής Πόλης που δημοσιεύτηκε την 01-04-2019 και αποσυμφορεί το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης. Μήπως επειδή εγκρίθηκε κατά την διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής;

Γιατί δεν αναφέρεται, στην πρόταση μας για τη μεταφορά των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων σε χώρους εκτός κέντρου και την κατασκευή πάρκινγκ στην κλειστή αυλή του δημαρχείου, στο παλιό Νοσοκομείο, στην οδό Βενιζέλου και έναντι Ο.Α.Ε.Δ.; Μήπως πιστεύει ότι, με την απαγόρευση στάθμευσης 7.00 -10.00 π.μ. μπροστά στο δημαρχείο, έλυσε το πρόβλημα του παρκινγκ;

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε δεκάδες ακόμη θέματα που κάνουν αφόρητη την καθημερινότητα στη πόλη και τα χωριά μας. Όμως αφήνουμε τον κ. δήμαρχο να τα μελετήσει μαζί με τον πολιτικό του εταίρο, αφού επαίρεται ότι κατάφερε να ενσωματώσει στην δική του παράταξη την παράταξη του κ.Καρίκη. (Άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ τι απαντά σ’ αυτό;)

Το ΣτΕ πάντως είχε αντίθετη άποψη για αυτό το πρωτόγνωρο, στα αυτοδιοικητικά ήθη, «σύμφωνο συμβίωσης» και το έκρινε αντισυνταγματικό αφού αλλοιώνει την βούληση του ψηφοφόρου.

Αφού λοιπόν ο κ. δήμαρχος έμαθε να μην αφήνει τίποτα… μισό, τώρα είναι καλή ευκαιρία να αποχωρήσει όσο γίνεται γρηγορότερα από τον δήμο, μιας και μέχρι σήμερα, δεν έχει ξεκινήσει τίποτα δικό του. Διαφορετικά πρέπει να γνωρίζει ότι οι Ροδίτες δεν πρόκειται να ξεγελαστούν και να ξανακάνουν το ίδιο λάθος.

Το Γραφείο τύπου

Της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

SHARE
RELATED POSTS
1406278364.png
Περήφανοι για το “Ροδίων Παιδεία”: Ημερίδα Αστρονομία με τον Διονύση Σιμόπουλο στις 4 Φεβρ
Τουρισμός: Αντί για πανηγυρισμούς, ας κάνουμε αποτίμηση των ενεργειών και ας σηκώσουμε τον πήχη ψηλά, του Χαράλαμπου Κόκκινου [Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου]
Δημήτρης Ζανεττούλλης: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την εμπειρία, τη γνώση, την αποτελεσματικότητά του”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.