Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η σιωπή του Δημάρχου και τα αναπάντητα ερωτήματα, του τ.Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. 

 

 

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ  ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν μεθοδικά  την διαστρέβλωση των γεγονότων και έχουν αναλάβει εργολαβικά την κάλυψη της ανυπαρξίας του δημάρχου, για την ορθή  ενημέρωση των συμπολιτών μας  παραθέτουμε την αρχική τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξής μας,   στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει. 

« Κ. Πρόεδρε,

‘Η παρούσα δημοτική αρχή, συμπλήρωσε  ήδη  θητεία ενός και πλέον χρόνου και ήρθε η ώρα επιτέλους να ασκήσετε διοίκηση και να δώσετε λύση σε μεγάλα θέματα. ΄Ηρθε η ώρα να σταματήσετε τις αοριστολογίες και τις πομπώδεις εκφράσεις για τη «λάμψη της Ρόδου». Οι πολίτες απαιτούν ενημέρωση για συγκεκριμένες δράσεις και έργα, τα οποία προεκλογικά είχατε δηλώσει  ότι θα λύνατε άμεσα.  Όμως η ενημέρωση πρέπει να γίνεται πρωτίστως μέσα στο κυρίαρχο πολιτικό όργανο, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι να την αποφεύγετε με τις κρυφές και σκοτεινές δια περιφοράς συνεδριάσεις, της οικονομικής επιτροπής. Εν κρύπτω και παραβύστω.

Θέλοντας λοιπόν να συνδράμουμε και να επιτελέσουμε δημιουργική και γόνιμη αντιπολίτευση, στο 6λεπτο και τα 3λεπτα ομιλίας  που μας δίνει ο κανονισμός, θα θέτουμε τα πιο επίκαιρα και επείγοντα κατά την εκτίμησή μας θέματα και  θα ζητούμε δημόσια απαντήσεις.

Σήμερα λοιπόν θέτουμε μόνο 3 θέματα, που εμείς  ιεραρχούμε ως κυρίαρχα  και επείγοντα :

  1. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ  κ COVID-19.

     Το πρώτο θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα είναι η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του COVID-19, το οποίο βέβαια δεν αφήνει αδιάφορη  την τοπική κοινωνία και τον δικό μας μικρόκοσμο. Γι’ αυτό θέλουμε ενημέρωση. Εδώ και πολύ καιρό, κρούουμε το κώδωνα του κινδύνου. Τι μέτρα λάβατε για τον τρόπο λειτουργίας της άτυπης δομής διαμονής (και όχι πλέον φιλοξενίας) των προσφύγων, μεταναστών στα παλιά Σφαγεία;

Η δομή αυτή το 2015-2018 επιτέλεσε το δικό της ρόλο ώστε να μην απλωθούν οι πρόσφυγες στις πλατείες και στα πάρκα της πόλης, όπως στην Κω και στα άλλα νησιά και πιστεύω τα καταφέραμε. Άσχετα ότι δεν αναγνωρίστηκε.

Τώρα υπάρχουν εγκατεστημένοι εδώ και μήνες, 172 άτομα  διαφόρων εθνικοτήτων, ενώ  φέτος το καλοκαίρι αφίχθηκαν σε 3 δόσεις  60, 40, 20 και ενδεχόμενα και άλλος αριθμός μεταναστών ή προσφύγων στη Κρεμαστή και στις Κάτω Πέτρες. Από τυχαίο γεγονός διαπιστώθηκαν 2 γυναίκες  φορείς  του  κορωνοιού.  Ακολούθως,  από δημοσιεύματα  στον τύπο φαίνεται ότι:

Έγιναν έλεγχοι πριν μια βδομάδα και στους 100, βρέθηκαν 7 κρούσματα.

Έγιναν έλεγχοι προχθές και στους 43, βρέθηκαν 3 κρούσματα.

Κανείς δεν γνωρίζει έγκυρα. Δεν υπάρχει ενημέρωση, δεν έχουν ληφθεί μέτρα. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου παραπέμπει στον Ε.Ο.Δ.Υ και ο ΕΟΔΥ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και όλοι μαζί στο πουθενά. Σε όσους δήμους της Ελλάδας είχαμε παρόμοια περιστατικά, οι δήμαρχοι ξεσήκωσαν το σύμπαν και έφεραν επί τόπου τον κ. Χαρδαλιά και τον κ. Τσιόδρα. Εσείς σε τι ενέργειες προβήκατε; Tι κάνατε για να προστατεύσουμε την υγεία των κατοίκων;

α)Άκουσα, σε  ραδιοφωνικές δηλώσεις αντιδημάρχου ότι «δεν είσαστε αρμόδιοι» ενώ:

1ον το ακίνητο ανήκει στο δήμο.

2ον έχουν γίνει πρόσφατα 60 παράγκες παράνομες στο χώρο των παλιών σφαγείων.

3ον Το κτίριο ηλεκτροδοτείται και υδροδοτείται από το δήμο.

4ον Η ΔΕΥΑΡ έφτιαξε βόθρο και τον αδειάζει σε τακτικά διαστήματα. 

Τι άλλο θέλετε για να έχετε αρμοδιότητα;

Όμως, πέρα από όλα αυτά,  δεν είστε αρμόδιοι για την προστασία της  Δημόσιας Υγείας; Τι θα γίνει αύριο, αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι φορείς του κορωνοιού ήλθαν σε επαφή με την κοινότητα, όπως και έγινε με την μαιευτική κλινική και ευτυχώς ήταν μόνο γιατροί που το γνώριζαν και μπήκαν σε καραντίνα;

β)΄Ακουσα άλλο αντιδήμαρχο να λέει ότι  «το κεντρικό κράτος κωφεύει και δεν απαντά στις επιστολές σας». Όμως  εσείς αφήσατε τους πολίτες να πιστεύουν ότι ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρωθυπουργό.  Δεν είναι περίεργο να μπορείτε να επικοινωνείτε άμεσα  με τον κ. Μητσοτάκη  και να μην  σας απαντά ο κ. Χαρδαλιάς;

  1. ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

    Πέρυσι τέτοιο καιρό ζητήσατε σύμφωνα με δημοσιεύματα,  να τακτοποιηθούν όλα τα σχολεία σε 30 ημέρες. Παράλληλα μας καταγγείλατε γιατί δεν υποκύψαμε στην πίεση των δασκάλων για την 2ετή φοίτηση στα νηπιαγωγεία.

Πέρασε ένας χρόνος και 30 ημέρες και ακόμη περιμένετε 8 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ, τις οποίες εμείς δεν αποδεχόμαστε για τη Ρόδο. Τι έγιναν οι αίθουσες; Πώς βολεύτηκαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου; Προχθές είδα δημοσίευση με τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου να κάνουν μάθημα στην αυλή του Καζουλείου. Αυτή είναι η φροντίδα σας για τη σχολική στέγη;  Δεν σας τιμά καθόλου, γιαυτό ενημερώστε μας, τι προτίθεστε να κάνετε;   

Και  παραμένει  μόνιμο το ερώτημα. Τι γίνεται με τα σχολικά ΣΔΙΤ που εμείς  δρομολογήσαμε για την κατασκευή  11 νέων  σχολείων και 2 κλειστών γυμναστηρίων στον Αρχαγγέλο και στ Αφάντου;  Τι έχετε κάνει ένα χρόνο τώρα για να προχωρήσει η διαδικασία; Λίγο φως στο τούνελ έδειξαν οι δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου «ότι θα προχωρήσουν τα ΣΔΙΤ» . Όμως τη λάμψη δεν βλέπουμε.

        3) ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΜΑΝΔΡΑΚΙ) .

   Απο τον  Μάρτιο του 2019 λήφθηκε  απόφαση στο προηγούμενο Δημοτικό  Συμβούλιο για την ενιαία αξιοποίηση της Νέας Αγοράς (Μανδράκι). Η απόφαση αυτή είναι ισχυρή, αν δεν την καταργήσετε, όπως τόσες άλλες.  Σας αφήσαμε ένα χρόνο να το σκεφτείτε. Τι αποφασίσατε; Πως θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία της Ρόδου; «Το διαμάντι της Ρόδου» όπως λέτε, το ΜΑΝΔΡΑΚΙ, θα «λάμψει» ή  θα γίνει χίλια κομμάτια και θα χάσει την αξία του; Όπως είδατε, Ήρεμα ρωτάω. Απάντηση θα πάρω;»

    Υ.Σ.    Εννοείται ότι δεν πήραμε καμία απάντηση, αντ’ αυτού, για μια ακόμη φορά ακούσαμε ασυναρτησίες και προσπάθειες να μας φιμώσουν.  Ο κάθε συμπολίτης μας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, για «τα ονειροπόλα οράματα του κ Καμπουράκη»  και εμείς θα περιμένουμε να δούμε  «την αίγλη και την λάμψη της Ρόδου» . Μέχρι τότε όμως θα συνεχίσουμε την δημιουργική   και γόνιμη αντιπολίτευση, από την θέση που μας έταξε ο Ροδιακός λαός. Πάντοτε με σεβασμό στους θεσμούς (εφόσον μας το επιτρέπουν οι «ευγενείς  Γαλάτες)»!!!.

Φώτης Χατζηδιάκος

τ. δήμαρχος Ρόδου

SHARE
RELATED POSTS
14690970_184999158616513_1421376614072103605_n.png
Santa Run: 29 Δεκέμβρη, Τρέχουμε για τη “Φλόγα” παιδιά με καρκίνο
Ydraios_2.jpg
Για πρώτη φορά γράφεται ορατόριο για τον Νεομάρτυρα Κων/νο Υδραίο, Προστάτη Ρόδου και παρουσιάζεται στις 14 Νοεμβρίου 2017
Αγώνας δρόμου για να προλάβουμε το Alzheimer, του Δρ Αναστάσιου Πλατή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.