Ανοιχτή πόρτα

Το δύσκολο ζήτημα της ομπρέλας, του Κωστή Α. Μακρή

Spread the love

Κωστής Α. Μακρής

* Το νέο βιβλίο του Κωστή Α. Μακρή «Η Εβίτα που νίκησε τα Αποθαρρύνια» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη  

Τώρα δεν βρέχει. Αλλά αργότερα μπορεί να βρέξει. Ο καιρός δείχνει ευμετάβλητος με πυκνή συννεφιά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί βροχή ή και καταιγίδα. Τώρα δεν θα βγω από το σπίτι. Αργότερα όμως μπορεί να βγω. Αν βρέχει μπορεί να πάρω ομπρέλα.

Αν δεν βρέχει, πάλι θα πάρω ομπρέλα αν βγω από το σπίτι, επειδή μπορεί να βρέξει την ώρα που θα είμαι στον δρόμο. Αν όμως φυσάει πάρα πολύ, μπορεί και να μην την ανοίξω την ομπρέλα μου διότι είναι μια ακριβή ομπρέλα και αν βρέχει και φυσάει πάρα πολύ, ταυτόχρονα, μπορεί να μου χαλάσει (η ομπρέλα). Γι’ αυτό το ενδεχόμενο, σκέφτομαι ότι ίσως είναι καλύτερο να πάρω μαζί μου, αν βγω από το σπίτι, μια μικρή σπαστή φτηνή ομπρέλα που κι αν χαλάσει από το δυνατό αέρα και τη δυνατή βροχή, να μη με νοιάζει και τόσο που χάλασε η φτηνή ομπρέλα αντί για την ακριβή που είναι και δώρο από την αδερφή μου και την έχω πολλά χρόνια. Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως και να μην είναι απαραίτητο να βγω από το σπίτι αν βρέχει πολύ και φυσάει δυνατά. Μπορώ να κάνω αύριο τις δουλειές που είχα σκοπό να κάνω σήμερα. Βέβαια, αν και αύριο έχει δυνατή βροχή και αέρα, θα μου φανούν πολύ χρήσιμοι οι συλλογισμοί που ήδη έχω κάνει για τη φτηνή και την ακριβή ομπρέλα και τα σχετικά. Οπότε ησύχασα.

Και με βάση αυτές τις βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις περί του πρακτέου σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα μελετήσω ενδελεχώς τις δηλώσεις του Προέδρου Ολάν(τ) και του Πρωθυπουργού Τσίπρα.

Οι οποίες κι αυτές μοιάζουν πολύ με τις δικές μου σκέψεις για το τι είναι φρόνιμο να κάνει κανείς σε κάθε περίπτωση.

Να βγει ή να μη βγει (από το σπίτι); Μήπως να αναβάλει όσα σκέφτεται να κάνει μέχρι να φτιάξει το κλίμα και ο καιρός; Και ποια ομπρέλα να πάρει σε περίπτωση ισχυρής επιδείνωσης του καιρού, της Οικονομίας, των απαπειλούμενων επενδύσεων, του Φορολογικού, του Μεταναστευτικού, της επιλογής του Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, της Παιδείας, της Βιομηχανικής Ανάπτυξης, των Διεθνών Σχέσεων, της Νομοθετικής, Δικαστικής και Εκτελεστικής Εξουσίας, των Σχέσεων Εκκλησίας Κράτους, των Αγροτικών ζητημάτων, της Κτηνοτροφίας, της Αλιείας, του Τουρισμού, της Φοροδιαφυγής και της Εισφοροδιαφυγής, του Ασφαλιστικού και όλων αυτών των απρόβλεπτων φυσικών φαινομένων;

Ε;

Δεν είναι και αμελητέα αυτά τα θέματα.

Και ειδικά το ζήτημα της ομπρέλας.

 

23 Οκτωβρίου 2015

SHARE
RELATED POSTS
Θήρα ανοιγμένη του καλοκαιριού, του Κωνσταντίνου Μεϊντάνη
Δήμος Ρόδου και Δίκτυο ΔΑΦΝΗ για την ενεργειακή μετάβαση των Ελληνικών νησιών στην Καθαρή Ενέργεια
Οκτώ μέρες χωρίς τον Θα μου, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.