Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Υπερβολές, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Ένα σκίτσο του φίλου (από τα πρώτα χρόνια του στα ΝΕΑ) Δημήτρη Χαντζόπουλου στην τελευταία σελίδα της χθεσινής «Καθημερινής» νομίζω πως ήταν ό,τι πιο σκληρό μπορούσε να υποστεί η ηττημένη παράταξη στις κυριακάτικες εκλογές. Και παράλληλα διέθετε δόση ειρωνείας αλλά και μια «ύπουλη μαχαιριά» σε βάρος των  π ρ α γ μ α τ ι κ ώ ν  αριστερών αυτού του τόπου. Να το περιγράψω: Εννέα φιγούρες στελεχών (υποτίθεται) του ΣΥΡΙΖΑ -όλες σκιές- παρατηρούν ένα τεράστιο κάδρο με την εικόνα του Στάλιν. Δεσπόζει η λεζάντα σε μήνυμα έντεκα λέξεων, τις οποίες απευθύνει ο «πατερούλης» στους θαυμαστές:

«Δηλαδή ρε σύντροφοι, εγώ που δεν έκανα ποτέ εκλογές, μαλάκας ήμουνα;»

Είναι, φυσικά, κάπως τραβηγμένη αυτή η δημοσιογραφική συμπεριφορά, αλλά, από την άλλη, έδωσε και ο Αλέξης Τσίπρας δικαιώματα τις τελευταίες ημέρες. Για παράδειγμα, όταν σήκωναν (κακώς κατά τη γνώμη μου) τα εχθρικά προς αυτόν Μέσα το θέμα των μίνι διακοπών του σε κότερο φίλης του, εκείνος επικαλέστηκε από την πλατεία της Λαμίας τους αγώνες και τα φλογερά μηνύματα του Άρη Βελουχιώτη. Κι ακόμη, χωρίς να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος, κλείνοντας την κεντρική του ομιλία στο Σύνταγμα, άφησε τους μουσικούς επιμελητές της παράταξής του να παίξουν το «Μπέλα Τσάο».

Σκεφθείτε να είχαν επιλέξει τη Διεθνή!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μ. Γλυνός: «Να αναλάβει τις ευθύνες της η περιφερειακή αρχή για την αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι της Σαντορίνης»
Ιδεώδες και Ιδέα, του Ηλία Καραβόλια 
Τεθλιμμένοι και μη… συνάνθρωποι… , του Σπύρου Ντασιώτη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.