Πόρτα στην Πολιτική

Θεοδωράκης: Το Μαξίμου να ανοίξει τα παράθυρα για να ακουστεί η φωνή του κόσμου

Spread the love

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πάρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα την Κυριακή: το ‘ναι’ πρέπει να είναι πολύ ισχυρό. Θα πρόκειται για ξεκάθαρο μήνυμα στον εκλεγμένο Πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με τη χώρα και όχι με το κόμμα του» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσσιώνη. Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «λέει ψέματα ο κ. Τσίπρας ότι σύντομα θ’ ανοίξουν οι τράπεζες. Πώς θ’ ανοίξουν οι τράπεζες; Ποιος θα δώσει χρήματα; Πώς θα αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενο ‘’κούρεμα’’;». Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: “αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι να πελαγοδρομεί σε δημοψηφίσματα. Τι θα λύσει το δημοψήφισμα; Πιστεύει κανείς ότι την επόμενη ημέρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα;».

 

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Σταύρου Θεοδωράκη είναι:

 

– Το ότι ο Μαδούρο και η Λε Πεν είναι στο πλευρό του Τσίπρα δεν μας ξαφνιάζει. Άλλωστε η πρώτη που χαιρέτησε την απόφαση Τσίπρα για δημοψήφισμα ήταν η Χρυσή Αυγή. Εμείς έχουμε άλλους συμμάχους. Μίλησα νωρίτερα με τον Ντανιέλ Κον Μπετίτ ο οποίος μου είπε: ‘’κρατηθείτε στο ναι, κρατηθείτε στην Ευρώπη’’.

 

– Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της κυβέρνησης στο εξωτερικό; Υπάρχει ένας Πρωθυπουργός από τους 18, ή ένας υπουργός οικονομικών, που να είναι με το μέρος μας; Κι ας αφήσουμε τους ‘’κακούς’’. Οι ‘’καλοί’’ γιατί δεν μας υποστηρίζουν; Όλοι διεφθαρμένοι είναι; Αυτή είναι η μεγάλη ήττα της χώρας: ότι απομονώνεται από φίλους και συμμάχους. Είμαστε ανήσυχοι γιατί όλοι είναι απέναντί μας.

 

– Τον φόβο που επικρατεί στην κοινωνία σήμερα ποιος τον δημιουργεί; Αυτά που λέει ο Θεοδωράκης ή αυτό που στήνει η Κυβέρνηση στους δρόμους με την ανικανότητά της να ρυθμίσει ακόμη και το πώς θα πάρουν τα 50 € οι συνταξιούχοι;

 

– Οι εταίροι μας το έχουν ξεκαθαρίσει: θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Οι συνεχείς παρατάσεις δείχνουν την αγωνία των παραδοσιακών συμμάχων μας να βρεθεί λύση. Και η Ευρώπη πρέπει να κάνει υποχωρήσεις. Δεν είναι αθώοι οι Ευρωπαίοι. Η Ευρώπη δεν είναι αλάθητη σε αυτή την υπόθεση, δεν είναι αθώοι του αίματος οι Ευρωπαίοι. Τι εννοώ. Είχαμε το μεγάλο πρόβλημα με τη διαφθορά, με τη διαπλοκή, με τα κλεμμένα λεφτά, με τα λεφτά που χάθηκαν στην Ελλάδα, η Ευρώπη δεν έδωσε απάντηση με τα Μνημόνια αυτά τα χρόνια. Το Ποτάμι κι εγώ προσωπικά τους λέω συνεχώς: κάντε υποχωρήσεις και μην τιμωρείτε την Ελλάδα.

 

– Η Ευρώπη έχει αποφασίσει ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Είναι ψέματα ότι η Ευρώπη θέλει να κόψει τους μισθούς των Ελλήνων. Γιατί οι ευρωπαϊκές χώρες, πολλές εκ των οποίων με κεντροαριστερές κυβερνήσεις, να θέλουν να κυνηγήσουν τον Έλληνα; Αυτά είναι παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ευρώπη θέλει μια πολιτική ηγεσία στη χώρα, που θα είναι υπέρ των μεγάλων αλλαγών, θα είναι ενάντια στο κομματικό κράτος. Δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Το πολιτικό σύστημα στην πλειονότητά του κορόιδευε τους Έλληνες. Δούλευε για τα δικά του παιδιά και δεν έκανε τις μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη η χώρα για να πάει μπροστά. Το θέμα δεν είναι οι μικρές διευθετήσεις των μισθών και των συντάξεων. Το θέμα είναι να προστατεύσουμε τους αδύναμους.

 

– Τα κείμενα που θέτει ο κ. Τσίπρας σε δημοψήφισμα, έχουν τη δική του υπογραφή. Μαζί με τον κ. Γιούνκερ τα έφτιαξε. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε 8 δις ευρώ μέτρα, ενώ ο κ. Γιούνκερ 8,5 δις. Θα πρέπει να γίνουν τολμηρές κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να μην πληρώνουν πάντοτε οι ίδιοι.

 

– Ο Αλ. Τσίπρας δεν δικαιούται να αυτοσχεδιάζει αυτή τη στιγμή, διότι υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν. Έχει κλειστεί στο Μαξίμου με μια παρέα κομματικών πιστών, τους οποίους ενδιαφέρει πως θα διατηρήσουν την εξουσία και μαθαίνουμε ότι παραμερίζει κάθε άλλον από το ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αντίθετη άποψη. Το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να ανοίξει τα παράθυρα για να ακουστούν μέσα οι φωνές του κόσμου.

 

– Έχω κατηγορηθεί γιατί τήρησα συναινετική στάση στην προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα για συμφωνία. Θεωρήσαμε πατριωτικό καθήκον μας να απελευθερώσουμε τον Πρωθυπουργό από το άγχος του ότι δεν έχει βουλευτές για να στηρίξουν τη συμφωνία. Αυτό ισχύει και σήμερα. Θα το κάναμε και με οποιονδήποτε Πρωθυπουργό.

 

– Οι Πρωθυπουργοί όταν βαλτώνει η πολιτική τους κατηγορούν τον αντίπαλο. Ο Αλ. Τσίπρας πρέπει να πάρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα την Κυριακή: το ‘’ναι’’ πρέπει να είναι πολύ ισχυρό. Θα πρόκειται για ξεκάθαρο μήνυμα στον εκλεγμένο Πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με τη χώρα και όχι με το κόμμα του. Ως Ποτάμι δεν έχουμε κανένα απωθημένο για να θέλουμε να δώσουμε μάθημα στον κ. Τσίπρα. Θέλουμε όμως να μην συμπεριφέρεται σαν αρχηγός των συνιστωσών.

 

– Αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι να πελαγοδρομεί σε δημοψηφίσματα. Τι θα λύσει το δημοψήφισμα. Πιστεύει κανείς ότι την επόμενη ημέρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα;

 

– Λέει ψέματα ο κ. Τσίπρας ότι σύντομα θ’ ανοίξουν οι τράπεζες. Πώς θ’ ανοίξουν οι τράπεζες; Ποιος θα δώσει χρήματα; Πώς θα αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενο ‘’κούρεμα’’; Και το πρόβλημα αφορά τον φτωχό κόσμο. Άλλωστε οι πλούσιοι έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ν. Κοτζιάς: συνέντευξη εφ'όλης της ύλης
Ανακοίνωση του “Πράττω” για τις δημόσιες επιχείρησης στρατηγικής σημασίας
Σταυροδοσία εκλεγμένων και μη βουλευτών Δωδεκανήσου βάσει κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή
dictator-1299838_960_720.png
Στο όνομα του Στάλιν – Ανακοίνωση από το ΠΟΤΑΜΙ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.