Πόρτα στην Πολιτική

Θεοδωράκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ διόριζε συγγενείς και φίλους, αλλά δεν κυβερνούσε”

potam1-thumb-large.jpg
Spread the love

 

 

 

potam1-thumb-large.jpg

 

 

Με αυτό το σύνθημα έδωσε το έναυσμα του προεκλογικού αγώνα στην πρώτη ομιλία του από το βήμα του κατάμεστου από φίλους και εθελοντές του Ποταμιού, Αιθρίου του Μουσείου Μπενάκη, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός κατά τη διάρκεια της ομιλία του και κατηγόρησε τα στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης ότι «μπροστά τους ήταν οι καρέκλες της εξουσίας, ήταν οι αρχηγοί ενός διψασμένου κομματικού στρατού. Ήταν έτοιμοι να κάνουν το δικό τους πλιάτσικο στη χώρα. Διόριζαν συγγενείς και φίλους, εξυπηρετούσαν κομματικές υποχρεώσεις, αλλά δεν κυβερνούσαν». «Η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα αποφασίζει. Και, δυστυχώς, τέτοια κυβέρνηση δεν έχει» πρόσθεσε.

Επιτιθέμενος προσωπικά στον απερχόμενο Πρωθυπουργό, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι «δεν έχει υπάρξει ανάλογο παράδειγμα στην πολιτική ιστορία, μόλις λίγους μήνες μετά τη σαρωτική του επικράτηση, να ομολογεί ότι όλες οι επιλογές του ήταν λάθος.

 

 

 Συνέντευξη στο mega

 

“Ο Τσίπρας είπε χθες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα ρήγμα στην Ευρώπη. Όντως, δημιούργησε ρήγμα, από τη μια πλευρά η Ευρώπη και από την άλλη εμείς. Μείναμε χωρίς τον παραμικρό σύμμαχο” δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» προσκεκλημένος των δημοσιογράφων Γιώργου Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών είπε: “αν ο Τσίπρας δεν προσέξει η χώρα μπορεί να γίνει ερείπιο. Δεν έχει εξαφανιστεί ο κίνδυνος. Χθες, στη συνέντευξη του, υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα, μια τεράστια πρόκληση. Είπε στην ουσία ότι ‘οποίον και αν ψηφίσετε εγώ δεν θα κυβερνήσω μαζί του’. Ο λαός όμως είναι εκείνος που επιβάλλει τις συνεργασίες”. Στη συνέχεια τόνισε ότι “αν δε κάνουμε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές δεν θα μπορέσουμε ποτέ να προχωρήσουμε μπροστά και τότε θα έρθει και τέταρτο μνημόνιο”, ενώ κατέληξε αναφέροντας την κυβερνητική πρόταση του Ποταμιού “ένα στενό και συμπαγές κυβερνητικό σχήμα με 20 υπουργούς, οι οποίοι θα είναι άνθρωποι της πιάτσας, δοκιμασμένοι στους τομείς τους, οι οποίοι θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας”.

 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Το Ποτάμι τελείωσε. Ζήτω το Ποτάμι;, του Αναστάση Περράκη
-thetoc.gr_1-777x437.jpg
Διαφθορά και εξουσία, του Γιάννη Πανούση
Σεβασμός! Ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος εύχεται στην Μητέρα του και σε όλες τις μανούλες!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.