Πόρτα στην Πολιτική

Κ.Μητσοτάκης: οι άνθρωποι που θα επιλέξει ασφαλές κριτήριο προθέσεων, του Τάσου Τέλλογλου

Spread the love

Τάσος Τέλλογλου είναι Δημοσιογράφος.

Φωτογραφικό υλικό: Μάρω Κουρή [Freelancer photojournalist based in Athens]

 

1.Η νίκη του ΚΜ είναι πολύ σημαντική καθώς πέτυχε μια αμφίπλευρη διεύρυνση προς τα δεξιά και το κέντρο. Οι βουλευτές που εξελέγησαν χρειάσθηκε να πάρουν την υποστήριξη των παραδοσιακών μηχανισμών μέσα και γύρω από το κόμμα .

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 5% έναντι των εκλογών του 2015 . Με την καμπάνια που έκανε από τις ευρωεκλογές κέρδισε 8% φοβίζοντας ένα μέρος του ακροατηρίου με επιχειρήματα που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα και κερδίζοντας τους πιο νέους ψηφοφόρους. Στην περίοδο από τις ευρωεκλογές αριθμητικά ήταν πιο αποτελεσματικός από τη ΝΔ πιθανά διότι η τελευταία είχε “ταβανιάσει”πιθανά γιατί έκανε μια στρογγυλεμένη καμπάνια .

3. Τα ΜΜΕ και ειδικά η τηλεόραση ωφέλησαν τον Τσίπρα αφού χρειαζόταν έναν αντίπαλο μεταξύ εκλογών και ευρωεκλογών και του τον έδωσαν. Ο ΚΜ θα χρειασθεί συναινέσεις για να υλοποιήσει την πολιτική του και τα μέσα ειδικά η τηλεόραση θα πρέπει ν το αντιληφθούν.

4. Η δημιουργία συναινέσεων δεν αφορά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τους θεσμούς, την ταύτιση του δημόσιου ταμείου με την οικονομία και τη δημόσια τάξη αλλά σε ζητήματα που δια της διαχείρισης ο ΑΤ έχει αποδεχθεί την αλλαγή του παραδείγματος έναντι του ακροατηρίου σε σχέση με τις εξαγγελίες του και επί των οποίων θα μπορούσε να επιδιωχθεί η δημιουργία συναινέσεων. 

4. Η κυβέρνηση που θα σχηματίσει αύριο ο ΚΜ και που δεν θα είναι μια επιλογή κομματικών στελεχών αλλά “ανθρώπων που κάνουν πράγματα “θα δώσουν μια κατ’ αρχήν γεύση για το τι θα ακολουθήσει και θα αποτελέσουν ένα ασφαλές κριτήριο προθέσεων.

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the view of the author.

IPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Ευτυχώς γλυτώσαμε απ’ το γαλάζιο αίμα και τη φάρα σας Μεγαλειότατε, του Πάνου Μπιτσαξή
Τελευταία ευκαιρία: Η Αθήνα κάνει πίσω και για συντάξεις – Παζάρι με ΦΠΑ
Και πάλι στο προσκήνιο η καταραμένη ατιμωρησία, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.