Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Θέμα χρόνου η πρώτη εφαρμογή του θεσμού της ημιελεύθερης διαβίωσης

03-15373505-84621fylakh800-454.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

03-15373505-84621fylakh800-454.jpg

 

 

 

Θέμα ημερών είναι η πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα του θεσμού της ημιελεύθερης διαβίωσης, ενός θεσμού που έχει προβλεφθεί νομοθετικά εδώ και αρκετά χρόνια αλλά δεν υλοποιείται.

 

O γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχιος Φυτράκης, ενημέρωσε τα μέλη της ειδικής επιτροπής για τη μελέτη του Σωφρονιστικού Συστήματος, ότι ο θεσμός της ημιελεύθερης διαβίωσης που προβλέπεται στον σωφρονιστικό κώδικα, εδώ και περίπου 25 χρόνια αλλά δεν έχει ποτέ εφαρμοστεί, θα ξεκινήσει στον Κορυδαλλό.

 

Ο θεσμός της ημιελεύθερης διαβίωσης δίδει τη δυνατότητα, κάποιος να βρίσκεται κάποιες ώρες σε ελεγχόμενο χώρο και κάποιες ώρες να βρίσκεται σε συγκεκριμένο χώρο για απασχόληση, είπε ο γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής και εξήγησε ότι αποτελεί ένα στάδιο ανάμεσα στον εγκλεισμό σε κλειστή φυλακή και την απόλυτη ελευθερία.

 

Ειδικά για τον Κορυδαλλό, ο κ. Φυτράκης είπε ότι αναζητήθηκε υποδομή και, με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, βρέθηκε ένα οίκημα στο σύμπλεγμα του Κορυδαλλού, το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιείτο ως κατοικία του διευθυντή του καταστήματος κράτησης και εφόσον διαπιστώθηκε ότι πληροί τις προδιαγραφές, θα γίνει ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα για την εφαρμογή της ημιελεύθερης διαβίωσης.

 

ΑΠΕΜΠΕ

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Στη χώρα της βροχής -από τις εμπειρίες της φυλής μας, του Χρήστου Μαγγούτα
Περήφανοι στην άγνοια τους, τoυ Ηλία Καραβόλια
Το καθιερωμένο γράμμα στον άγιο Βασίλη…, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.