Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Θανάσης Μπαράκας για το ρατσιστικό σχόλιο εφημερίδας

Spread the love

* Ο Θανάσης Μπαράκας είναι Χρυσός Παραολυμπιονίκης  (με πρόβλημα όρασης) και υποψήφιος Βουλευτής Δωδ/σου με το ΜεΡΑ25. Αθλητής στο άλμα εις μήκος και στο άλμα τριπλούν. Έχει πάρει μέρος σε τρεις Παραολυμπιακούς Αγώνες (2000-Sydney, 2004-Αθήνα και 2008-Beijing) έχοντας κερδίσει χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια. Ζει και εργάζεται στη Ρόδο.  

Με αφορμή το άκρως ξενοφοβικό, ρατσιστικό, απάνθρωπο και χυδαίο σχόλιο που αναρτήθηκε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης γνωστής εφημερίδας, θέλω να εκφράσω τη λύπη και τη ντροπή που νιώθω για την τόσο άνανδρη επίθεση στην άτυχη νεκρή μετανάστρια από την Αρμενία.

Σε αυτή τη χώρα δεν έχει καμία θέση ο ρατσισμός και το μίσος. Δεν ταιριάζει ούτε με τον πολιτισμό ούτε με τα ιδεώδη της Δημοκρατίας μας. Είναι υποχρέωση όλων μας να καταδικάσουμε απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε τέτοια ενέργεια που διασύρει όλη την ελληνική κοινωνία.

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία δίκαιη και ανθρώπινη. Για μια κοινωνία που θα μπορεί να δίνει ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους και θα σέβεται πάνω και πρώτα απ’ όλα την αξιοπρέπειά τους. 

Θανάσης Μπαράκας,

Υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΜέΡΑ25

Η αφορμή για το παραπάνω σχόλιο: 

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως εργαζόταν σαν αποκλειστική χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα και φέρεται να έπεσε από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, στην προσπάθειά της να αποφύγει έλεγχο.

Η τραγική αυτή υπόθεση, με την γυναίκα που όπως όλα δείχνουν έχασε την ζωή της για λίγα ευρώ, ήρθε στο προσκήνιο και σήμερα με μια ανάρτηση που διακινείται στα social media και φέρεται να έκανε η Athens voice.

Σε αυτήν, αναφέρεται: «Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Νίκαιας, πήδηξε από το παράθυρο  και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του Προεδρικού».

SHARE
RELATED POSTS
«Τα δύσκολα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ κοινωνικής συμβίωσης»: 37ο, της Μαρίας Γεωργαλά
Νοσοκομείο-Ησυχία! – Hospital-Quiet!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Φάτνη απολυμασμένη! – Sanitized Manger!, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.