Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Τάξις Εχινοδέρμα, Ομοταξία Ολοθουροειδών, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 

 Βαγγέλης Παυλίδης

Για την υγεία σας, προτείνεται επίσκεψη στο blog του

 

 

 

 

 

 

 

 

B_1.jpg

 

 

 

Υπάρχει μια Αμερικάνικη παροιμία που συμβουλεύει “Don’t shit where you eat”. Η σημασία της έχει εφαρμογή σε πολλές καταστάσεις και είναι φανερή ακόμα και σ’ όσους δεν έχουν Proficiency στα Αγγλικά. Έτσι δεν μεταφράζω. Γεγονός είναι πως ακόμα και τα ζώα, κι αυτά χωρίς να έχουν Proficiency στα Αγγλικά, γνωρίζουν την παροιμία και την τηρούν κρατώντας την φωλιά τους καθαρή.

Όπως όμως σε όλα σ’ αυτήν την ζωή υπάρχουν και εξαιρέσεις. Υπάρχουν ζώα, στα πιο χαμηλά σκαλοπάτια της ζωϊκής κλίμακας είν’ αλήθεια, όπου στόμα και αφεδρώνας είναι ένα και το αυτό, ένα άνοιγμα όλο κι όλο για όλες τις δουλειές. Παράδειγμα το γνωστό σε όσους κάνουν βουτιές με μάσκα “Αγγούρι της Θάλασσας”.

Προφανώς εκεί ανήκουν (τάξις Εχινοδέρμα, ομοταξία Ολοθουροειδών) αυτοί που προκάλεσαν την ρύπανση που βλέπετε. Στην πανέμορφη φύση της Λαχανιάς -την φύση που σιγά σιγά ρημάζει και καταστρέφεται καθώς τα ανθρωπόμορφα Ολοθουροειδή όχι μόνο δεν λιγοστεύουν μα, αντίθετα, πληθαίνουν. Και να σκεφτεί κανείς πως η χωματερή είναι λιγότερο απο 2 χλμ. πιο πέρα.

Ειδοποίησα τις υπηρεσίες του Δήμου που υποσχέθηκαν πως θα “το κοιτάξουν”. Όσο για τα ανθρωπόμορφα Αγγούρια της Θάλασσας, πού θα πάει, κάποιον θα δω.

 

 

A.jpg


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Πιο γρήγορος απ’ την σκιά του – Faster than his Shadow, του Βαγγέλη Παυλίδη
Wolfgang Schäuble, του Βαγγέλη Παυλίδη
ο “Λιγνός” – Stan Laurel, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.