Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Tζόρτζ Κλούνεϊ: Το σίγουρο στοίχημα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Spread the love

 

Ημερομηνία Γέννησης 6 Μαϊου 1961, Λέξινγκτον, Κεντάκι * ΗΠΑ

«Το σίγουρο στοίχημα»

Ο Τζόρτζ Τίμοθι Κλούνεϊ γεννήθηκε στο Λέξινγκτον του Κεντάκι της Αμερικής, στις 6 Μαϊου του 1961, στον σταθερό αστερισμό του Ταύρου. Με Ήλιο στον 2ο Οίκο, το σπίτι σπίτι της περιουσίας, ψυχικής και υλικής, τα βήματά του θα ήταν πάντα μετρημένα, σταθερά και αρκετά πρακτικά. Η απόλαυση, η σιγουριά και τα λεφτά θα αποτελούν για πάντα κεντρικό θέμα ζωής.

Τις πρώτες του εμπειρίες στον μαγικό κόσμο της Σόου μπιζ τις έκανε σε ηλικία 5 χρονών, όταν ο πατέρας του Νίκολας Τζόζεφ Κλούνεϊ, παρουσιαστής σε μια εκπομπή Κουϊζ στο Ιλινόϊς, χρειάστηκε την βοήθειά του ζωντανά, στον αέρα. Ο μικρός Τζόρτζ πήρε μέρος σε διάφορα διαφημιστικά σποτ από τότε. Η μητέρα του Νίνα Μπρούς Ουάρεν ήταν πρώην Βασίλισσα σε καλλιστεία. Ο τροχός της τύχης του Ωροσκοπίου του διαφαίνεται καθαρά στον 4ο Οίκο, το σπίτι της Οικογένειας, της πατρίδας και της κατοικίας, κάτι που έγινε ξεκάθαρο σημείο έναρξης της καριέρας του. Η θεία του, η γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια Ρόζμαρι Κλούνεϊ τον έσπρωξε να κάνει τα πρώτα του βήματα, παίζοντας κατά κύριο λόγο δεύτερους μικρούς ρόλους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν γίνει τελικά το μεγάλο αυτό αστέρι στην λεωφόρο της δόξας του μαγικού Χόλιγουντ.

Ο Ωροσκόπος του στο ευαίσθητο ζώδιο των Ιχθύων, θα υποδήλωνε την επίκτητη καλλιτεχνική του φύση, την κατά βάθος εύθραυστη ψυχή του και την ανθρωπιστική του ευαισθησία, χαρακτηριστικά που τον κάνουν να έλκει όλες τις γυναίκες ανά τον κόσμο, όλων των ηλικιών, ενστικτωδώς…

Η ρομαντική του πλευρά, η Αφροδίτη στο παρορμητικό ζώδιο του Κριού, θα του καθιστούσε πολύ εύκολο να ταυτιστεί με τον ρόλο ενός γοητευτικού άνδρα που δεν ξέρει αρχικά τι θέλει, αλλά κυκλοθυμικός όπως είναι το βρίσκει στην πορεία και μετά από πολύ διάλογο. Δεν είναι ιδιαίτερα συναισθηματικός. Ο αγαπημένος Τζόρτζ υπήρξε παντρεμένος μια φορά, από το 1989 μέχρι το 1993, κάτι που ο ίδιος δεν θέλει να θυμάται. Έχει δηλώσει επανειλημμένως πως δεν σκοπεύει να παντρευτεί ποτέ ξανά, αλλά ούτε και να κάνει παιδιά. Η μοιραία του αύρα βέβαια αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, κάτι που τον κάνει ακαταμάχητο. Αυτή η πολύ δυνατή όψη στον 1ο του Οίκο, το σπίτι της εικόνας προς τα έξω και του Εγώ, τον έχει προικίσει με γοητεία, ομορφιά, διπλωματία, κοινωνικότητα και καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Ο Ερμής στον δεύτερο Οίκο, στο ζώδιο του Ταύρου, σε σύνοδο με τον Ήλιο του, τον καθιστά άκρως επικοινωνιακό χαρακτήρα. Ένας μαχόμενος χαρισματικός ομιλητής που καταφέρνει να πείθει το κοινό του σε ότι βάζει στο μυαλό του. Με σωστά επιχειρήματα και δυναμική στρατηγική κάνει τα αδύνατα να μοιάζουν δυνατά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως έχει υπερασπιστεί, εκμεταλλευόμενος την «διασημότητά» του, ανθρωπιστικούς οργανισμούς και ιδεολογίες με μεγάλη επιτυχία. Τα αποφθέγματά του κάνουν συχνά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και δίνουν τροφή για σκέψη και προβληματισμό.

Ο Άρης του στο ζώδιο του Λέοντα, στον 5ο Οίκο, σπίτι της έκφρασης, του εσωτερικού μας παιδιού και της σεξουαλικότητας, υποδηλώνει μια αυθεντική ανδρική ενέργεια και δυναμικότητα. Του αρέσει να παίζει βάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά, ρισκάρει με σκοπό την απόλυτη νίκη και θέλει όσο τίποτε άλλο να μένει ανεξάρτητος. Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού… Οι γυναίκες που έχει κατά καιρούς στο πλάι του, είναι όλες ξεχωριστές προσωπικότητες. Ο πλανήτης των ευκαιριών Ουρανός στον 6ο Οίκο, το σπίτι των διαπροσωπικών σχέσεων, τις «ρίχνει» στα πόδια του σχεδόν κεραυνοβόλα.

Ο Τζόρτζ είναι γνωστός για τις «πρωτότυπες» ιδέες του, όπως αυτή που είχε για να κινήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σουδάν. Ένας υπερτυχερός θαυμαστής του θα κερδίσει μετά από κλήρωση ραντεβού μαζί του, με μοναδική προϋπόθεση να καταβάλει τα 10 μόλις δολάρια για την συμμετοχή του. Με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο θα μαζέψει λεφτά για να τα καταβάλλει στο Satellite Sentinel Project για το Σουδάν.

Η Σελήνη στον Αιγόκερο, στον 11ο Οίκο, το σπίτι της φιλίας, των γνωριμιών και των διασυνδέσεων, δείχνει έναν χαρακτήρα πιστό, αλλά και άμεσα επηρεαζόμενο από την γνώμη των άλλων. Καμιά φορά βέβαια τείνει να γίνεται κυκλοθυμικός και επιπόλαιος. Η αδυναμία που δείχνει για τα αντικείμενα με ιστορία, είναι γνωστή. Η «διάσημη» πια βίλα στην λίμνη Κόμο της Ιταλίας και η συλλογή του από παλιές μηχανές είναι μερικά από τα συλλεκτικά του χόμπι. Ο πλανήτης Κρόνος κάνει και αυτός την παρουσία του στον ίδιο Οίκο, τοποθετώντας του όρια. Το μάθημα ζωής του έχει να κάνει με την απόκτηση εμπιστοσύνης προς τους άλλους, έτσι ώστε αυτή η απόμακρη αίσθηση που δίνει στους δικούς του ανθρώπους, αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό, σαν μοναχικός λύκος, να εξαλειφθεί εντελώς. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την εκάστοτε συναισθηματική νοημοσύνη του καθένα από εμάς…

Ο τυχερός πλανήτης Δίας, παρουσιάζεται εξίσου δυνατός στον 11ο Οίκο και δίνει έμφαση με την σειρά του στις τυχερές φιλίες, συγκυρίες που θα παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο στην ζωή του Τζόρτζ. Μην ξεχνάμε πως ο ίδιος δεν είναι μόνο ηθοποιός, αλλά και σκηνοθέτης, παραγωγός και ακτιβιστής, μια πολύπλευρη προσωπικότητα που χρειάζεται τις κατάλληλες διασυνδέσεις για να πετύχει στο έργο του. Ο Δίας στο καινοτόμο ζώδιο του Υδροχόου τον γεμίζει με ιδέες και του δείχνει τον δρόμο της ανεξαρτησίας. Ο ίδιος δεν είναι ένας άνδρας που μπορεί να «κλείσει» κανείς σε ένα κλουβί. Απολαμβάνει τις ανδρικές παρέες και του αρέσει να ανήκει σε «ομάδες». Είναι πια «θρυλικές» οι ιστορίες και οι πλάκες που κάνουν μεταξύ τους οι διάσημοι συνάδελφοί του. Ένα απόλυτο αρσενικό…

Ο ονειροπόλος Ποσειδώνας, στο έντονο ζώδιο του Σκορπιού, στον 8ο Οίκο, το σπίτι της θρησκείας, των ιδεολογιών και των χρημάτων, του αποδίδει αρκετή μυστικοπάθεια. Τον κάνει να θέλει να αποδρά από την καθημερινότητα και να ψάχνει τρόπους να υπερκαλύπτει τραύματα της παιδικής του ηλικίας. Η αντίθεση Ήλιου και Ποσειδώνα ρίχνει φως στις «σκοτεινές» στιγμές της ζωής του. Το ίδιο και ο Πλούτωνας στον 6οΟίκο, το σπίτι της υγείας. Ο Τζόρτζ είχε παρουσιάσει και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας κατά την εφηβεία, παράλυση του προσώπου του, κάτι που έκανε ένα χρόνο περίπου να περάσει.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η σύγκριση με τον πατέρα του ήταν αναπόφευκτη. Μάλιστα δεν τελείωσε ποτέ το Κολέγιο δημοσιογραφίας, γεγονός που δεν άρεσε στους γονείς του καθόλου. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως «αποτυχία», αφού δεν κατάφερε να κάνει τους γονείς του πραγματικά περήφανους… κατά την γνώμη του πάντα.

Ο Πλούτωνας, πλανήτης της κάθαρσης, στο «αποστειρωμένο» ζώδιο της Παρθένου στον 6ο Οίκο, το σπίτι της συντροφικότητας, τον χαρακτηρίζει σαν έναν μανιώδη κυνηγό εξουσίας. Τον ενδιαφέρει η κοινωνική αναγνώριση και η οργάνωση όλων των κινήσεών του. Στρατηγική.

Ένας χαρακτήρας γεμάτος φωτιά και γη δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός. Ιδέες που πραγματοποιούνται, ένας βράχος που μπορεί κανείς να στηριχθεί πάνω του, μια φωτιά που μπορεί να φουντώσει ή να σιγοκαίει μέχρι να έρθει η έκρηξή, ένα αρσενικό που δεν φοβάται να μεγαλώσει, αυτός ο πολύπλοκος Τζόρτζ Κλούνεϊ είναι μοναδικός. Ακροβατεί πολλές φορές, αλλά με τόσο στιλ που ακόμη και το πιο αρνητικό μπορεί να περάσει με τέτοιο τρόπο που να γίνει αρεστό στους πολλούς… και ξέρετε τι λένε σε αυτό το σημείο… δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

George we love you!

SHARE
RELATED POSTS
181f88054488236c2679da41b7cf6faf_XL_1.jpg
Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας: Γεννημένη Μονάρχης, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Alexandra Karakopoulou - Zisser
Άνγκελα Μέρκελ: η ιντιβιντουαλίστρια, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Μάργκαρετ (Χίλντα) Θάτσερ: η Σιδηρά Κυρία γεννημένη για την Πολιτική Αρένα, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.