Αναγνώστες

Στον απόηχο της έκθεσης Ιδρύματος Α.Παπανδρέου: ο λαός τιμωρεί, της Μίκας Καμπαστάνα

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

Η Μίκα Καμπαστάνα είναι εκπαιδευόμενη δημοσιογράφος 

 

 

 

Φωτογραφία: Βασίλης Καϋμενάκης

(Νεστορίδιο, έκθεση Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, 20-2-2016)

12767776_955349694556803_859858423_n.jpg

 

 

Ο δήμος της ρόδου τίμησε τα είκοσι χρόνια από τον θάνατο του Αντρέα Παπανδρέου με μία φαινομενικά πλούσια εκδήλωση . Το παρών έδωσαν ο πρώην πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και άλλοι πολιτικοί του νησιού. Μία βραδιά πολλά υποσχόμενη, αλλά με μηδενική ανταπόκριση από τους κατοίκους της Ρόδου.

 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σημάδεψε την Ελλάδα με τις πρωτοπόρες πολιτικές κινήσεις και μεταρρυθμίσεις του. Έδωσε άλλη πνοή στην εγκλωβισμένη από το δικτατορικό καθεστώς χώρα και αγωνίστηκε για ένα ίσο μέλλον μεταξύ αντρών και γυναικών. Ο Ανδρέας Παπανδρέου πάλευε με τα θηρία του εξωτερικού για τα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών και για την σωστή αντιμετώπιση της χώρας μας. Πολλές φορές υποστήριζε ακραίες προτάσεις εξοργίζοντας τους ξένους πολιτικούς, αλλά ποτέ δεν γύριζε άπραγος στην πατρίδα του.

 

Η σταθερή πορεία της Ελλάδας με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κλονίστηκε όταν ανέλαβε την εξουσία της χώρας ο Κωνσταντίνος Σημίτης το 1996. Ρισκάροντας πολλά το 2001 έβαλε την Ελλάδα στην ευρωζώνη με την δικαιολογία, όπως φάνηκε στην συνέχεια, της ανάπτυξης και ένταξής της σε μία συμμαχία κρατών. Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε σαν ένα κόμμα που αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον, στη πορεία όμως κατάληξε να διαλύει σιγά σιγά την Ελλάδα χαράζοντας το πρώτο σημάδι της καταστροφής μας, δηλαδή την ψήφιση και εφαρμογή του πρώτου μνημονίου επί Γιώργου Παπανδρέου.

Μετά την αβέβαιη πορεία της χώρας και την συνεχή κατρακύλα της προς το χειρότερο, οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ γιορτάζουν το κόμμα τους. Ο ελληνικός λαός από ότι φαίνεται δεν συμμερίζεται την χαρά τους για έναν και απλό λόγο μπροστά στα μαρτύρια που έχει υποστεί για χάρη του δεν υπάρχουν περιθώρια εορτασμού. Οι εκπρόσωποι του κόμματος δεν σκέφτηκαν πως μετά τις πολιτικές αναταραχές το πολιτικό πεδίο έχει καθαρίσει και ο κόσμος πλέον είναι καλός γνώστης των γεγονότων. Είναι δύσκολο, λοιπόν, να ζητάς και να περιμένεις από ένα κατακεραυνωμένο λαό να γιορτάσει μαζί σου την αρχή της καταστροφής.

 

d8280f22-3848-4814-ba37-bb81fde00b1e.jpg

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr   

 

SHARE
RELATED POSTS
Είναι όλες όμορφες ! Ποια να διαλέξω;, του Δημήτρη Κατσούλα
Το λυχνάρι της διαδρομής, του Δημήτρη Κατσούλα
Όλη μου την ζωή, της Έλλης Πολέμη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.