Πόρτα στην Πολιτική

Σε λίγο θα ιδρύσουν και… κατηχητικό, του Γιάννη Σιδέρη

Giannis Sideris
Spread the love

Giannis Sideris

 

 

 

 

 

  

Γιάννης Σιδέρης

 

 

 

625_BC312C12-96D9-5E9F-CCE1-2E25650FFF63.jpeg

 

 

 

Το είχε γράψει ευκρινώς ο αμερικανός κοινωνιολόγος Ρόμπερτ Αϊβερ: «Οι κάτοχοι της εξουσίας αποκτούν το δικαίωμα να καθιερώσουν τη δικιά τους πολιτική σε κάθε φάση της ανθρώπινης δραστηριότητας».

 

Δεν γνωρίζουμε πως θα αιτιολογήσει η πρωθυπουργική σύντροφος στην συνέντευξή της τον αφορισμό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία, καθότι το κείμενο γράφεται πριν τη δημοσίευσή της, αλλά ήδη το υπουργείο Παιδείας φρόντισε με το σύνολο της ηγεσίας του να μας προϊδεάσει.

 

Ο υπουργός Γαβρόγου (μορφωθείς στο Lancaster και στο αριστοκρατικό Cambridge) απαγόρευσε τις εκδρομές στο εξωτερικό γιατί υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν χρήματα. Άρα πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι, μέσα σε ένα επικίνδυνα φαιδρό εξισωτισμό. Τον πληροφορούμε ότι υπάρχουν μαθητές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος μας εκδρομής εντός της Ελλάδας. Εάν είναι συνεπής με τις αρχές του θα πρέπει να απαγορεύσει και αυτές…

 

Φυσικά στόχευσε στα κατώτερα των ενστίκτων. Υπήρχε κόσμος που τον επιδοκίμασε στα social media σκεπτικό. Αφενός «καλά τους κάνει», αφού δεν έχουν να πάνε κάποιοι να μην πάνε όλοι, αφετέρου με την… ατράνταχτη οικονομική λογική ότι δεν θα φεύγει χρήμα στο εξωτερικό και θα μένει στην ντόπια αγορά – γιατί… ως γνωστόν τα κεσάτια στην αγορά οφείλονται στις πενθήμερες Εξωτερικού!

 

Ειδικότεροι ημών αναφέρθηκαν σε τεχνικές λύσεις που θα μπορούσαν να υπάρξουν και να μπορέσουν τα παιδιά που δεν μπορούν, να ακολουθήσουν. Δεν τις έψαξε ο υπουργός, δεν ασχολήθηκε καν με αυτές, αφού ο χυδαία λαϊκίστικος στόχος του ήταν να απευθυνθεί στο φτωχότερο τμήμα των συμπολιτών μας για να δείξει ότι λειτουργεί τιμωρητικά προς τους έχοντες. Παράλληλα λειτουργεί παρεμβατικά, επιβάλλει στους πολίτες (γονιούς) και τους αυριανούς πολίτες (μαθητές), τις δικές του υποκειμενικές επιλογές (τις δικές του «λόξες» θα έλεγα), ως αντικειμενικό κριτήριο, σε μια δραστηριότητα που λειτουργεί συμπληρωματικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, και για την οποία υπάρχουν αρμόδια όργανα να αποφανθούν.

 

Τη απαγόρευση Γαβρόγλου, έρχονται να επικυρώσουν με γελοία επιχειρήματα οι υπόλοιποι της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

 

Ο γνωστός Ζουράρις αιτιολόγησε την απαγόρευση λέγοντας «Μπορείς να απαγορεύσεις την εκδρομή επικαλούμενος οικονομικούς λόγους γιατί η Ελλάδα είναι από το 2010 εν χρεωκοπία»! Αραγε ή εψεύδετο συνειδητά, ή δεν είχε καταλάβει, ο νυν πρωθυπουργός του Αλέξης, όταν το 2010 έλεγε ότι «η χρεοκοπία είναι παραμύθι με δράκο».

 

Παράλληλα από τις δηλώσεις αναδύεται ένας κοινωνικός και ιδεολογικός γεροντοκορισμός τον οποίο θέλει να εμπεδώσει στην κοινωνία (που θα τον ζήλευε και η ΚΝΕ του Φαράκου της δεκαετίας του 70 «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοις τους αγώνες», ή ο κάποτε σύντροφός του Παπαθεμελής που απαγόρευσε τα ξενύχτι). Σύφωνα με τη διήγησή του, το 1958 αυτός και οι συμμαθητές του, σε εκδρομή, πήγαν στο «στρατιωτικό μπορντέλο» του Μεσολογγίου, και εξ αυτού πήραν διαγωγή κοσμία. Οπότε οι σημερινοί μαθητές, τα παιδιά του ιντερνέτ, των πορνογραφικών sites, των ελεύθερων σχέσεων, πρέπει να προφυλαχτούν για να μην μυηθούν στον έρωτα στα μπορντέλα (του διέφυγε ότι αυτό έγινε σε εκδρομή του εσωτερικού και όχι του εξωτερικού, άρα άκυρο το επιχείρημα, εκτός αν απαγορεύσουν και τις εκδρομές εσωτερικού).

 

Ο έτερος αστέρας, υφυπουργός Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκης (κάποτε εκ των αγανακτισμένων» και αυτός), αποφάνθηκε ότι οι εκδρομές στο εξωτερικό γίνονταν κυρίως «για να ξενυχτούν τα παιδιά»! Πιπίλησε την καραμέλα Ζουράρι ότι επί δικής τους κυβερνήσεως οι εκδρομές θα αποχτήσουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα (πράγμα που ήδη συμβαίνει, στο μέτρο βέβαια που συμβαίνει. Για έφηβους μιλάμε, και οι έφηβοι θα φέρονται έτσι με όλες τις κυβερνήσεις και σε όποιους τόπους, και με όποιες κυβερνήσεις).

 

Παράλληλα, εν πλήρει συγχύσει, παραδέχτηκε ότι οι εκδρομές εξωτερικού (στις οποίες τα παιδιά «πάνε για να ξενυχτούν», «είναι πιο εκπαιδευτικές από ό,τι αυτές στο Εσωτερικό»!

 

Από την όλη υπόθεση δεν αναδύεται το ελάχιστο, η απαγόρευση των εκδρομών Εξωτερικού. Αναδύεται το μέγιστο, η νοοτροπία που τους κινεί: Ένα μείγμα λαϊκισμού, εξουσιαστικού αυταρχισμού και κοινωνικού νεοσυντηρητισμού. Από αυτούς που κάποτε, ως νεολαίοι, λάτρευαν τον στίχο του Σαββόπουλου «Είμαι 16ρης, σας γαμώ τα Λύκεια».

Κίρκη η εξουσία…

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. Το άρθρο δημοσιεύεται και στο liberal.gr.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

26034478_1736792189679026_1511717917_n.jpg

 

dora_kounaki_jelews.jpg

 

Theodora Kounakis

Kounakis Jewels and watches 

Pindarou & Vizantiou 26-28,
Rhodes

Κόσμημα Υψηλής Αισθητικής και Ποιότητας

www.kounak


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Οι 2 Κλωστές! – Hangin’ by 2 threads!, του Γιώργου Σαράφογλου
Τα γιοφύρια της μη επι-στροφής;, του Γιάννη Πανούση
Η “καθαριότητα” είναι μισή αρχοντιά…, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.