Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Σε led φωτισμό κοινόχρηστων χώρων για εξοικονόμηση ενέργειας προχωρά ο Δήμος Ρόδου με εισήγηση Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου

14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg
Spread the love

 

14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg 

  

  Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δήμαρχος Ρόδου

     

 

 

 

 

roadled.jpg

 

 

Σε αντικατάσταση 29.550 φωτιστικών σωμάτων και συμβατικών λαμπτήρων με σύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τεχνολογίας LED προχωρά με απόφαση του ο Δήμος Ρόδου μετά την έγκριση που έλαβε και από το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα “Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities (Ευφυείς πόλεις), με Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δήμο Ρόδου”.

 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ξεκινάει την ωρίμανση του έργου, με στόχο να αναζητήσει υπηρεσίες και χρηματοδότηση της συνολικής επένδυσης στον τομέα ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων (Οδοφωτισμός), παράλληλα με την συντήρηση του συστήματος για 12 χρόνια, μέσω ανοιχτού, διεθνή διαγωνισμού.

 

Το έργο θα υλοποιηθεί με την διαδικασία ΣΔΙΤ, και συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων έργων που θα ενταχθούν στον κατάλογο ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης.

 

Στόχος του Δήμου είναι το ανωτέρω έργο, στο οποίο ο ιδιωτικός τομέας θα αναλάβει το σύνολο της ευθύνης και του ρίσκου, να δημοπρατηθεί εντός του 2017 και να ολοκληρωθεί εντός του 2018.

 

Τη λεπτομερή παρουσίαση του έργου ανέλαβε να εκπονήσει με σχετικές μελέτες, ο κ. Ιωάννη Γιάνναρο, ενώ οι αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων ποίκιλαν με τον επικεφαλής της μειοψηφίας κο Στράτο Καρίκη να επισημαίνει ότι είναι ένα έργο που με μεγάλη προσοχή πρέπει να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και αισθητικής της πόλης, τον κ. Γιώργο Υψηλάντη να χαρακτηρίζει άριστη την πρωτοβουλία, μιας και θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ. Ο κος Γιάννης Γιανακάκης (εκπρόσωπος της παράταξης του κυρίου Χατζή Χατζηευθυμίου), συνεχάρη τη δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία, ενώ αρνητικά ψήφισαν η κα Ευαγγελία Παναή για ιδεολογικούς λόγους και ο κος Στέργος Στάγκας

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Μανώλης Σαββιού: “Με τον Φώτη Χατζηδιάκο για την δοκιμασμένη και αξιόπιστη πορεία του”
Δικαιούχος: Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ΚΛΠ, του Γιώργου Σαράφογλου
Τον Δήμαρχο Ρόδου Φ.Χατζηδιάκο και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Μ.Χατζηλαζάρου τίμησαν οι Ρόδιοι της Αμερικής

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.