Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Η επέλαση της μυωπίας.Τρόποι αντιμετώπισής της στην παιδική ηλικία -Ενημερωτική εκδήλωση στο “Ροδίων Παιδεία”

Spread the love

 

 

Γιατί η σπουδαιότερη επένδυση είναι τα παιδιά σας

 

 

ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 στις 18:00 στην αίθουσα « Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» θα πραγματοποιηθεί η ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Σωτήρη Πλαΐνη με τίτλο: “Η επέλαση της μυωπίας. Σύγχρονες αντιλήψεις και τρόποι αντιμετώπισης της στην παιδική ηλικία. Την ομιλία διοργανώνει το κατάστημα Optical House.

 

Την έναρξη της εκδήλωσης θα κάνει ο κ. Ορέστης Λουκαΐδης (MSc) ιδιοκτήρης του καταστήματος οπτικών Optical House, με την ομιλία: “20 χρόνια σας κοιτάμε στα μάτια’’
Μια σύντομη εισαγωγή στις καινοτόμες υπηρεσίες των Optical House.

 

Στη συνέχεια ο κύριος Σωτήρης Πλαΐνης θα αναλύσει το πάντα επίκαιρο θέμα της μυωπίας στην παιδική ηλικία.

 

Υπολογίζεται πως περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό με τον αριθμό να αυξάνεται σε 2.3 δισεκατομμύρια αν συνυπολογίσουμε και την πρεσβυωπία. Μάλιστα, πρόσφατοι υπολογισμοί αναφέρουν ότι το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού (περίπου πέντε δισεκατομμύρια) θα είναι μυωπικός το 2050 αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν. Λόγω του αυξημένου επιπολασμού της μυωπίας σε πολλές γεωγραφικές περιοχές του σύγχρονου κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, σημαντικές ερευνητικές προσπάθειες γίνονται τα τελευταία χρόνια για την κατανόηση των αιτιογενών παραγόντων στην εξέλιξη της μυωπίας. Για παράδειγμα, η πρώιμη αντιμετώπιση και επιβράδυνση της μυωπίας αντιμετωπίζεται σήμερα με ειδικούς φακούς επαφής (ορθοκερατολογικούς).

 

Ο Σωτήρης Πλαΐνης (MSc, PhD, FBCLA) είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Οπτικής και Όρασης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κι Eπίτιμος Λέκτορας στο τμλημα Επιστημών Ζωής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος των διατμηματικών προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών “Οπτική και Όραση” και “Εγκέφαλος & Νους” κι έχει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Από το 2010 είναι μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Ευρωπαικής Ακαδημίας Οπτομετρών και Οπτικών (EAOO). Ειναι επίσης συνιδιοκτήτης του καταστήματος Optical House στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

paidikh_afissa-iporta.gr.png

SHARE
RELATED POSTS
Επί Δημαρχίας Φώτη Χατζηδιάκου η αντικατάσταση πωρόλιθων σε Δημαρχείο Ρόδου & Δημοτικό Θέατρο
«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»: 10 νέοι υποψήφιοι με τον Δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδάκο
Προστασία και αναβάθμιση  της Κοιλάδας των Πεταλούδων-Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός από τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.