Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Πλαστή λίστα των επιβατών στο «Norman Atlantic»; Άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων

Spread the love

Αντιφατικές εξακολουθούν να είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά την Κυριακή τα ξημερώματα, ενώ αυτό έπλεε 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας και στο οποίο, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περισυλλογής των επιβαινόντων από τα εναέρια μέσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η RAI, η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή!

 

Για τον λόγο αυτό, με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του ΛΣ προκειμένου να υπάρξει διασταύρωση όλων των στοιχείων.

Παράλληλα, η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, αν ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου προκειμένου να διερευνήσουν για τυχόν αγνοούμενους.

 

Η ΑΝΕΚ, με επίσημη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι τρία άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στον κατάλογο επιβατών του «Norman Atlantic», τελικώς δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο (σύζυγος μέλους πληρώματος) που δεν είχε καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επί του πλοίου.

 

Επιπροσθέτως, ένα μέλος του πληρώματος λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο.

Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ο αριθμός των επιβαινόντων, κατά τον απόπλου, ανερχόταν σε 475 άτομα εκ των οποίων 55 άτομα είναι πλήρωμα, οι οποίοι σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τον αριθμό των αγνοουμένων, των επιβατών και των διασωθέντων επικρατεί το απόλυτο χάος, με τραγικές φιγούρες τους συγγενείς επιβατών που σπεύδουν στα σημεία επιστροφής των διασωθέντων για να δουν αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται σε αυτούς.

 

Η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για 432 διασωθέντες σε σύνολο 478 επιβαινόντων, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρία την Τρίτη, δύο μέρες μετά την πυρκαγιά, κατέβασε τον αριθμό τους σε 475.

Την ίδια ώρα οι ιταλικές αρχές κάνουν λόγο για 427 διασωθέντες σε σύνολο 458 επιβαινόντων.

Την απόλυτη σύγχυση επιτείνει ρεπορτάζ της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI στο οποίο αναφέρθηκε ότι 80 εκ των διασωθέντων δεν περιλαμβάνονταν σε καμία λίστα, κάτι το οποίο ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

 

2 ναυτικοι νεκροί

 

Στο μεταξύ, στη λίστα των θυμάτων προστέθηκαν και δύο αλβανοί ναυτικοί που σκοτώθηκαν όταν έσπασε σήμερα το πρωί ένα καλώδιο που συνέδεε το ρυμουλκό τους με το Norman Atlantic, αφού ρυμουλκούσαν το πλοίο στη διάρκεια της νύχτας.

“Ένας άνθρωπος βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν έσπασε το καλώδιο το οποίο πιάστηκε στην προπέλα. Ένας δεύτερος εξέπνευσε πριν από μερικά λεπτά ενώ του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό πλήρωμα ελικοπτέρου”, δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος των λιμενικών αρχών στην Αυλώνα της Αλβανίας.

 

Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας επιβεβαίωσε τον ένα θάνατο, αναφέροντας ότι ο άλλος ναυτικός είναι σοβαρά τραυματισμένος. Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο άνδρες δεν ανήκαν στις δυνάμεις του.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνολικά δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στο πλοίο Norman Atlantic.

huffingtonpost.gr

SHARE
RELATED POSTS
Σιγή ασυρμάτου (η γνωστή…), του Γιώργου Αρκουλή
Αναλφαβητισμός, θητεία και πενταροδεκάρες, του Κωστή Α. Μακρή
Αθήνα, διαμαντόπετρα, της γης κλπ., του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.