Πόρτα στην Πολιτική

Πανάρετη, καλή σας ενθρόνιση, του Δημήτρη Κατσούλα

Δημήτρης Κατσούλας
Spread the love

 

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

 

 

 

 

 

Δημήτρης Κατσούλας

 

 

Τελευταία Πληροφορία: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουν υπογραφές κατά της τοποθέτησης Παναρίτη. Τηλεφώνημα Τσίπρα στον Βαρουφάκη για το ίδιο θέμα.

 

Πολλοί οι διαφωνούντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της κυρίας Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ.

Αυτές οι φωνές είτε πέρασαν στα ”ψιλά” των εφημερίδων-ε,τον τρόπο τον ξέρουμε πιά-είτε θάφτηκαν μονοκοπανιά από τον αριστερό τύπο, από δε τον δεξιό τοιούτο και ΜΜΕ περπάτησαν χαλαρά έως σιωπηλά, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Ούτε εμείς βέβαια θέλουμε να προκαλέσουμε ταραχή στην συγκυβέρνηση-το αντίθετο μάλιστα-θέλουμε όμως να είμαστε εξηγημένοι.

Άς μη μας διαφεύγει όμως ένα πράγμα:τα ώριμα φρούτα είτε τρώγονται στην ώρα τους, άραγε και νόστιμα είναι και ευεργετικά και τα ευχαριστιόμαστε, είτε παραμένουν στο δέντρο, παραγίνονται και πέφτουν μόνα τους και μάλιστα με ελάχιστο θόρυβο. Στην προκείμενη περίπτωση, η συγκυβέρνηση επέλεξε τον πρώτο τρόπο, τον υγειιή και στην ώρα του και με την συγκεκριμένη προσωπικότητα. 

Αντρίκια φωνή δεν ακούστηκε, ακούστηκε όμως γυναικεία και ηχηρή και από κορυφαίο στέλεχός της, την ευρωβουλευτή κυρία Σοφία Σακοράφα όπου τα λόγια της δεν τα μασάει: ”Η Παναρίτη εκπρόσωπος της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε,όχι αυτό ξεπερνά τα όρια”. Μετά από λίγη ώρα, νέα ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο τουΐτερ: ”Δυστυχώς η Παναρίτη δεν είναι η πρώτη ατυχής επιλογή, αλλά είναι αυτή που ξεπερνά κάθε όριο”. 

Λίγο πολύ μας είναι γνωστή η κυρία Έλενα Παναρίτη από παλιά.Πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ,εργασία στην Παγκόσμια Τράπεζα-ναι,είναι εκείνος ο Οργανισμός που οδήγησε αποδεδειγμένα την Αργεντινή και την Ν.Α. Ασία στην απόλυτη οικονομική κρίση-και κανείς δεν γνωρίζει πότε και εάν θα ξανασηκώσει κεφάλι.

Συνεργάτης στενότατη του κυρίου Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου,ανησυχίες για την πράσινη ανάπτυξη, την περιβαλλοντική της ευαισθησία, τις μεταρρυθμίσεις σε Δημόσιους τομείς, συνεργασία της για οικονομικές λύσεις στις Φιλιππίνες, στην Βραζιλία, το Περού και άλλα τέτοια ωραία εξωτικά και επιλεκτικά μέρη και πόστα πιπεράτα.
Εκείνο όμως που βαραίνει περισσότερο την κυρία Παναρίτη, είναι η συνεργασία της με το δικτατορικό καθεστώς του Περού υπό τον ”περίφημο” Φουτζιμόρι, κατά την οποία ως μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας βοηθούσε στην προώθηση για τη ”μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές ιδιωτικοποιήσεις”.

Τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι υλοποιούσε την πολιτική της Τράπεζάς της (της Παγκόσμιας), που ήθελε να μπορέσουν οι τράπεζες να βάλουν χέρι στη γη των φτωχών του Περού. 

Και πώς έγινε αυτό; ‘Εγινε με το να δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας σε όσους δεν διέθεταν-όπου ήταν και η μεγάλη πλειοψηφία-και να έχουν τη δυνατότητα όλοι αυτοί οι τιτλούχοι γης να πάρουν δάνεια με υποθήκη τα κτήματά τους.
Αποτέλεσμα; Οι τράπεζες άρπαξαν τις ιδιοκτησίες των φτωχών,οι φτωχοί έγιναν ακόμη φτωχότεροι, εκατοντάδες οδηγήθηκαν στην εξαθλίωση και η χώρα κατέρρευσε οικονομικά.

Γι αυτή της την ”προσφορά” η κυρία ‘Ελενα Παναρίτη έλαβε και παράσημο από το καθεστώς του Περού, ενώ τα συγχαρητήρια από ΗΠΑ, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα και διεθνείς Οργανισμούς, έπεφταν βροχή.

Θα ήθελα να σταματήσω εδώ να μη επεκταθούμε σε άλλους ”επιτυχείς” στόχους της διεθνούς φήμης, καριέρας και δόξης της κυρίας Έλενας.

Επιγραμματικά μόνο ν’ αναφερθούμε ότι το real estate στην Ελλάδα διαφαίνεται πεδίο λαμπρό μια και είναι επινόηση της νέας μας βουλευτίνας και δεν πρόκειται να αφήσει τις ευκαιρίες αναξιοποίητες παρά τον διορισμό της εις Αμέρικα ΔΝΤ.

Αλήθεια, η εκκλησία πώς βλέπει τα συγκεκριμένα προσόντα της ως άνω Κυρίας;

Και τέλος, αυτά που έγιναν στο Περού, έχουν καμμιά σχέση με την Ελλάδα;

Ερώτημα θέτουμε, κεφάλια δεν κόβουμε.

Καλορίζικη στη νέα σας θέση Κυρία μου, καλώς την δεχτήκατε Κύριε Γιάνη μας (χωρίς να ρωτήσετε κανέναν;).

 

SHARE
RELATED POSTS
Χείμαρρος ο Πολάκης…, του Γιώργου Αρκουλή
Θεσμικές αφελείς ερωτήσεις;, του Δρ Γιάννη Πανούση
Βάζω όλες μου τις δυνάμεις να κάνουμε την Αθήνα μια πόλη ανθρώπινη και λειτουργική για όλους
1 Comment
  • Μιχάλης
    31 Μαΐου 2015 at 16:27

    δεν είναι μόνο η γραφή του συνεργάτη σας τοσο γλαφυρή,δροσερή και ευκατάληπτη,διαβλέπω και μια προνοητηκότητα στον τρόπο σκέψης του που είναι μακρύνους.θα μου επιτραπεί να τον χαρακτηρίσω ”μαννούλα μ’ έκαψες”, με την ορθή του όρου έννοια.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.