Πόρτα στην Πολιτική

Η κυβέρνηση ανακάλυψε συνωμότες*, του Γιάννη Σιδέρη

Giannis Sideris

Giannis Sideris

 

 

 

 

 

 

Γιάννης Σιδέρης 

 

 

 

 

 

 

 

matsass.jpg

 

 

* Σημαντική διευκρίνιση: H φωτογραφία που εικονίζονται οι Έλληνες ηθοποιοί Αρτέμης Μάτσας και Δήμος Σταρένιος επιλέχθηκε για το άρθρο του Γ.Σιδέρη βάσει των ρόλων που οι ίδιοι είχαν ερμηνεύσει στον ελληνικό κινηματογράφο. Σε καμμία περίπτωση δεν υπονοείται ότι υπήρξαν συνωμότες ή προδότες στην προσωπική τους ζωή.

iPorta.gr

 

 

Μεγάλη συνωμοσία εξελίσσεται κατά της λαοπροβλήτου, αλλά οι λαϊκές δυνάμεις επαγρυπνούν και ξεσκεπάζουν τους συνωμότες. Η Αυγή σήμερα φέρνει στο φως τις σκοτεινές μηχανορραφίες των προδοτών και αποκαλύπτει «Σχέδιο αποσταθεροποίησης από το παλιό σύστημα». Όμως η κυβέρνηση του λαού ξεκινάει ανένδοτο (κάτι θυμίζει αυτό), για «να εμπεδωθεί η σταθερότητα και να βγουν από την ντουλάπα οι σκελετοί του παρελθόντος (Μετά το «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», υιοθέτησαν και τον «ανένδοτο». Σε λίγο για να συγκινήσει τους κεντρώους θα ακούσουμε το «Και εις την λαοκρατίαν πιστεύομεν»).

 

Βέβαια την συνταρακτική… αποκάλυψη, δεν την χρεώνονται οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι του κομματικού οργάνου, αλλά η ευφάνταστη δημιουργικότητα των κυβερνητικών σεναριογράφων, που μη έχοντες πλέον που την κεφαλήν κλίναι, καθώς έχουν αποτύχει σε όλα, προσπαθούν μηχανιστικά να αποδώσουν την αποτυχία τους σε αλλότριες δυνάμεις, με την πρόθυμη συνεργασία της «τρόικας εσωτερικού».

 

Ετσι βάζουν στο μίξερ την «συμμαχία των προθύμων» κατά την ανακοίνωση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, και τα «φαντάσματα του παλιού πολιτικού συστήματος» – ήτοι οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες «(τραπεζίτες, πρώην πρωθυπουργοί, κόμματα της αντιπολίτευσης και «ακραίους εκ των δανειστών»), οι οποίοι «στο παρά πέντε της επίτευξης συμφωνίας(!), αλλά και «ενόψει του ανοίγματος καυτών φακέλων με οσμή σκανδάλου των προηγούμενων γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, ξεδιπλώνουν υπόγειες κινήσεις, για την καλλιέργεια κλίματος αποσταθεροποίησης».

 

Σε αυτό τον… συρφετό συνωμοτών, δεν περιλαμβάνεται μόνο ο συνήθης ύποπτος Στουρνάρας, αλλά και ο Σημίτης, ο Μητσοτάκης, η Γεννηματά, ο Θεοδωράκης, ο Λεβέντης η Διαμαντοπούλου, ο Ραγκούσης, ο Φλωρίδης, και – εκτάκτως – ο Αβραμόπουλος, που δήλωσε το αντεθνικό «Ναι σε εθνική συνεννόηση» και ότι «η χώρα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα»! Περιλαμβάνεται δηλαδή το σύμπαν, πλην Κουτσούμπα!

 

Εφόσον – εάν – κλείσει η αξιολόγηση, η χώρα θα μπει σε μια νέα περίοδο σκανδαλολογίας, καθώς τελειώνει το θεατρικό σκετς της «αντίστασης», και δεν υπάρχει νέο αφήγημα για την επόμενη μέρα. Θετικό να έρθουν όλα στο φως, καθώς όπως είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, μπορεί ψάχνοντας για τα εξοπλιστικά να προκύψουν μίζες για τη περίοδο του χρηματιστηρίου. Προφανώς επιλεκτικά θα επικεντρώσει εκεί, ενώ ο ίδιος απέρριψε την πρόταση εξεταστικής για την οικονομία από το 2000, γιατί θα έμπαινε το νυστέρι και στην περίοδο 2004-2009 και θα έχανε το ισοπεδωτικό αφήγημα περί του παλιού πολιτικού συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα.

 

«Συμφωνία μόνο με ουσιαστικά μέτρα για το χρέος»

 

Χθες συνεδρίασε επί πεντάωρο η Πολιτική Γραμματεία, σε κλίμα κατήφειας. Με τις υπάρχουσες ενδείξεις η συμφωνία δεν φαίνεται να κλείνει την Παρασκευή. Στέλεχος, δεν απέκλεισε στο liberal το ενδεχόμενο η συμφωνία να πάει το Καλοκαίρι. Πάντως ο πρωθυπουργός με δήλωσή του στο σημερινό «Έθνος» αποφαίνεται ότι η όποια λύση συνδέεται αναπόφευκτα με «ουσιαστικά μέτρα για το χρέος», και επισημαίνει: «είναι η πρώτη φορά που δεν εφαρμόζουμε μέτρα περιμένοντας να μας δώσουν κάτι μετά, αλλά το αντίστροφο. Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019, και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται». Καθυστέρηση μυρίζει, αλλά στην Π.Γ. πάντως δήλωσε πως θα έχουμε συμφωνία τον Απρίλιο!

 

Και αν δεν έχουμε, οι υπεύθυνοι έχουν βρεθεί: Κατά την ανακοίνωση της Π.Γ. οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης «βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο, όσους συνεχίζουν να θέτουν παράλογες απαιτήσεις στο τραπέζι».

 

Παράλληλο πρόγραμμα

 

Πάντως το χιουμοριστικό της χθεσινής μέρας, δεν ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού στους δημοσιογράφους, οι οποίοι ρώτησαν αν θα κλείσει η συμφωνία τον Απρίλη και απάντησε «Σήμερα είναι πρωταπριλιά, ο,τι και να σας πω δεν θα με πιστέψετε». Το χιουμοριστικό ήταν ότι στελέχη που πρόσκεινται στους «53», ζήτησαν να επιταχυνθεί το αλήστου μνήμης… «παράλληλο πρόγραμμα». Αν υπάρχουν τα λεφτά για να επιταχυνθεί (αν η κυβέρνηση δηλαδή, δημιούργησε πόρους γι αυτό), δεν τους απασχόλησε. Ποτέ άλλωστε τέτοια πεζά ερωτήματα δεν έχουν απασχολήσει το ανθρωπιστικό στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το χιουμοριστικό επίσης στην ανακοίνωση της Π.Γ. ήταν το «υπερασπιζόμαστε τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ» – την οποία απαξίωσαν ολοκληρωτικά. Την παρέλαβαν κερδοφόρα το ’14 και την κατάντησαν ελλειμματική σε ένα χρόνο.

 

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, το ξέρουμε. Λεφτά όμως Υπάρχουν!, του Νίκου Βασιλειάδη
Το Ποτάμι: «Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε συνέχεια στο ντουλάπι της πολιτικής για να βρούμε Πρόεδρο Δημοκρατίας».
Αλέξη, παρ’ το αλλιώς!, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.