Υγεία

Οδηγός για καλές γιορτές!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Catering-Συνέδρια-Γάμοι-Βαπτίσεις-Εκδηλώσεις

Απ.Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στ.Διαγόρας)-Ρόδου-Λίνδου (ΙΚΑ)-Λεωφ.Κρεμαστής-Πηγές Καλλιθέας (Μάϊος-Οκτώβριος)

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Ό,τι βγάζει από τη ρουτίνα, προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας την παραγωγή ενδορφινών, των «ορμονών της χαράς». Ας εκμεταλλευθούμε λοιπόν τις γιορτές, κάνοντας θετικές σκέψεις και ενισχύοντας την υγεία μας!

 Οι υψηλές προσδοκίες για τις μέρες αυτές είναι μία συνηθισμένη παγίδα του καταναλωτικού τρόπου ζωής των τελευταίων δεκαετιών. Αν μην εξαρτήσουμε την καλή μας διάθεση από υλικά αγαθά γιατί κινδυνεύουμε από βλαπτικά αισθήματα ματαίωσης.

 Η προσφορά μικρών δώρων αυξάνει το προσδόκιμο της ζωής, ιδίως αν αφιερώσουμε χρόνο για την κατασκευή ή την επιλογή τους. Ακόμη κι η προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού, μας απομακρύνει από τον καταστροφικό για την υγεία μας… καναπέ.

 Μουσική και τραγούδι χαρίζουν χρόνια ζωής καθώς με το τραγούδι αναπνέουμε τόσο βαθιά όπως όταν ασκούμαστε εντατικά, οπότε εισπνέουμε περισσότερο οξυγόνο και μειώνεται η μυϊκή ένταση. Μάλιστα ορισμένα είδη μουσικής ελαττώνουν στο αίμα τα επίπεδα των ορμονών που συνδέονται με το στρες, δηλαδή της αδρεναλίνης, της κορτιζόλης και της ACTH ενώ μεταβάλλονται και τα επίπεδα των ενδορφινών.

 Οι οικογενειακές παραδόσεις δημιουργούν ισχυρότερους οικογενειακούς δεσμούς και… ωφελούν στην καρδιά όπως επίσης και η προσευχή και η πίστη γενικότερα.

Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!

 

SHARE
RELATED POSTS
Πού οφείλεται η τριχόπτωση;, τη Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Οδηγός προστασίας του δέρματος το καλοκαίρι…, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Γιατί ζαλίζομαι;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.