Υγεία

Αποτοξίνωση τώρα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής»

Μετά τις διατροφικές υπερβολές των γιορτών, ο οργανισμός αποζητά επειγόντως να ανασυνταχθεί μετά την επίθεση…λίπους που έχει υποστεί. Αναδιοργανωθείτε για ν’ αποκτήσετε ενέργεια και ζωντάνια.

Αν κουράζεστε εύκολα, ξεχνάτε τις υποχρεώσεις σας, είστε ευερέθιστοι, υποφέρετε από αλλεργίες, εξανθήματα  και μολύνσεις, ταλαιπωρείστε από δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, κατάθλιψη ή δυσκολεύεστε να χάσετε κιλά, μάλλον πάσχετε από τοξική υπερφόρτωση. Ζάχαρη, καφεΐνη, επεξεργασμένα τρόφιμα, φθόριο, φαρμακευτικά προϊόντα, τα φυτοφάρμακα  που δυστυχώς «εισχωρούν» σε πολλά τρόφιμα, καλλυντικά, διοξίνες, άγχος και έλλειψη άσκησης μπλοκάρουν τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού. Έτσι, αυξάνονται μέσα μας βλαβερές και τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος.

Το όξινο περιβάλλον και το περιβάλλον σακχάρου ευνοούν τα καρκινικά κύτταρα. Δυσκοιλιότητα κι άλλες διαταραχές που σχετίζονται με την αποβολή των αποβλήτων δημιουργούν όξινο περιβάλλον μέσα στο σώμα το οποίο προκαλεί ασθένειες και πρόωρη γήρανση. Για να λειτουργεί καλά το πεπτικό σύστημα πρέπει να λειτουργεί καλά και ο οργανισμός.

Όξινο και αλκαλικό περιβάλλον

Οι αποτοξινωτικές τροφές μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και δημιουργούν αλκαλικό περιβάλλον,  αναζωογονούν τα ζωντανά κύτταρα και βοηθούν στην καταστροφή των άρρωστων κυττάρων. Όταν το ανοσοποιητικό είναι υγιές, το σώμα αναγνωρίζει τα άρρωστα κύτταρα ως “ξένους εισβολείς” και προσπαθεί να τα καταστρέψει. Κατά την αποτοξίνωση διασπώνται και αποβάλλονται περιττές ουσίες και τοξίνες από το σώμα. Ο φυσικός ημερήσιος απεκκριτικός κύκλος υπολογίζεται ότι διαρκεί από τις 8 το βράδυ έως τις 4 τα ξημερώματα, διάστημα κατά το οποίο καλό να είναι να αποφεύγουμε την κατανάλωση τροφίμων και ποτών εκτός από νερό.  Καταναλώνουμε τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα γιατί η ενυδάτωση εσωτερική και εξωτερική είναι πολύ βασική για την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Η σωστή διατροφή βελτιώνει θεαματικά τη φυσική αποτοξινωτική σας ικανότητα. Καταναλώστε υγιεινά λίπη – ωμέγα 3 λιπαρά και  ελαιόλαδο-  αμινοξέα που ενισχύουν την καλή λειτουργία του συκωτιού,  ψευδάργυρο και σελήνιο που  βοηθούν το σώμα να αποτοξινωθεί από τα μέταλλα. Κάθε πρωί πίνετε το χυμό ενός λεμονιού, που ενεργοποιεί το συκώτι,  σε 340 ml ζεστό φιλτραρισμένο νερό: μπορείτε να προσθέσετε και μία κουταλιά μέλι.

Τη λειτουργία του εντέρου βελτιώνουν προβιοτικά συμπληρώματα που τα καταναλώνουμε με άδειο στομάχι, τα οποία συμβάλουν στη διάσπαση των τροφών και στον έλεγχο των «κακών» βακτηρίων. Καταναλώνετε με μέτρο κοινά αλλεργιογόνα τρόφιμα όπως τα  γαλακτοκομικά, το καλαμπόκι και τα αυγά και αποφύγετε προϊόντα με γλουτένη. Εξαιρετικά ωφέλιμες είναι τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ (συκώτι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όσπρια, ρύζι, πορτοκάλια, σπόροι  σιταριού κ.α). Φαλλικό οξύ και βιταμίνη b12 αποτελούν πολύτιμα όπλα: η έλλειψή τους  έχει σαν αποτέλεσμα την ελαττωματική σύνθεση του DNA σε κύτταρα που πολλαπλασιάζονται.

Ναι στις αποτοξινωτικές τροφές

Αγκινάρα. Πλούσια σε φλαβονοειδή βοηθά στην καλύτερη πέψη.

Τσουκνίδα. Διουρητική και πλούσια σε ασβέστιο , κάλιο, νάτριο, σίδηρο και βιταμινες (Α, Β, C), καθαρίζει το αίμα και τονώνει.

Γκρέιπφρουτ: Καταπολεμά τους μύκητες, «καθαρίζει» τον οργανισμό από τα παράσιτα και βοηθά να παραχθούν καλά βακτήρια.

Πράσινο τσάι: Αντιοξειδωτικό.

Βιολογικά φρούτα. Οι φυτικές ίνες τους ενεργοποιούν και καθαρίζουν το έντερο και δεν περιέχουν χημικά κατάλοιπα και ζιζανιοκτόνα. Βατόμουρα,  ακτινίδια και πεπόνια είναι ισχυρά αποτοξινωτικά.

Γαϊδουράγκαθο. Αναγεννά κατεστραμμένα κύτταρα του ήπατος και το προστατεύει από τοξίνες, αλκοόλ και τις συνέπειες από την υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων.

Πικραλίδα. Καθαρίζει το αίμα και βελτιώνει τη λειτουργία ήπατος, εντέρων,  παγκρέατος και  στομάχου.

Λαχανικά: Ντομάτα, σκόρδο (αντιοξειδωτικά), σέλινο, πιπεριά (αναζωογονητικά), θυμάρι, κρεμμύδι (αντισηπτικά), μελιτζάνα, πράσο (διουρητικά).

Βασιλικός. Αντιβακτηριδιακός, με αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το ήπαρ.

Μύρτιλλα. Δρα ως φυσική ασπιρίνη ενώ εμποδίζει τα βακτήρια να εισχωρήσουν στο ουροποιητικό.

 

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Ακτινοθεραπευτής Ογκoλόγος 

 

SHARE
RELATED POSTS
Υπάρχουν λάθος διακοπές;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Μήπως δεν ντύνεστε σωστά;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Πώς θ’ αποκτήσει το παιδί μου χαρά και υγεία;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.