Πόρτα - Η Αλεξάνδρα και οι άλλοι

Ο Δίας στον Λέοντα. Η όψη που μετράει, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ

Spread the love

 

«Δίας στον Λέοντα. Η όψη που μετράει»

 

Ο Πλανήτης Δίας, αυτός που ευθύνεται για την Τύχη, την Εξάπλωση και την Επανασύνδεση έχει αλλάξει ζώδιο από τις 16 Ιουλίου και φιλοξενείται πια στο φλογερό ζώδιο του Λέοντα.

 

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για αυτό το ζώδιο… γνωστά τα γενικά χαρακτηριστικά του δυναμικού Λιονταριού… Γεννημένοι νικητές, φωτισμένες προσωπικότητες, εγωκεντρικοί και εγωιστές, αναλόγως που πέφτει το βάρος καθενός προσωπικά, το ζώδιο του Αυγούστου, εκπροσωπεί τον πιο καυτό μήνα του Καλοκαιριού και καθόλου τυχαία το ζώδιο του Ήλιου.

 

Ο Λέοντας, συμβολίζει την γέννηση. Οι καρποί της φύσης είναι ώριμοι πια. Ότι κρύβεται στον εσωτερικό μας κόσμο, είναι «έτοιμο» για να βγει προς τα έξω, να το μάθουν όλοι μονομιάς, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Μια φωτιά που φουντώνει ξαφνικά και κάπως έτσι σβήνει… απροσδόκητα …. αναπάντεχα.

 

Το πάθος για ζωή και η ενέργεια αναβλύζουν και οι δραματικές εκφράσεις των συναισθημάτων, οι εξομολογήσεις και η ανάγκη για εξουσία συνδυάζονται για πετύχουν το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

Ο Δίας λοιπόν βάζει το χεράκι του και δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος, μέχρι και τις 11 Αυγούστου 2015. Αυτή η όψη ευνοεί κατά κύριο λόγο τα ζώδια της Φωτιάς (Λέοντες, Τοξότες, Κριούς). (Ακόμη και όταν έχει κανείς Ωροσκόπο ή Πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, καλό θα ήταν να τα λαμβάνει υπόψιν του)

 

Καθώς το ζώδιο του Λέοντα συσχετίζεται με τον 5ο Οίκο, καθιστά αυτή την χρονική περίοδο κατάλληλη για Σπορ, Διασκέδαση, ερωτική ζωή. Ο Οίκος όμως που «γεύεται» την όψη αυτή άμεσα είναι ο 9ος Οίκος, το σπίτι των μακρινών ταξιδιών, της Φιλοσοφίας, της Θρησκείας, της κοινωνίας, της Πίστης και της Ελπίδας.

 

Ο Πλανήτης Ήλιος, που έχει άμεση σχέση με το ζώδιο του Λέοντα, ρίχνει τα φώτα πάνω στον «πατέρα», στην πατρική φιγούρα ή ακόμη και σε ένα αντρικό πρόσωπο στην εξουσία. Δεν πρέπει να παραξενευτούμε αν η δημοσιότητα ασχοληθεί περισσότερο με θέματα που έχουν να κάνουν με παιδιά, ή ακόμη και την σχέση τους απένταντι στον πατέρα τους ή αν αναδειχτούν ήρωες ανάμεσά μας.

 

Θεματολογικά πρόκειται για μια πολύ φωτεινή περίοδο, που θα χαρίσει χαμόγελα σε όσους το έχουν ανάγκη και έχουν παλέψει πραγματικά για αυτό. Προσοχή όμως !!! Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός… Δεν θα λείψουν οι εντάσεις αφού το Λιοντάρι φημίζεται για την τάση του να τραβάει τα πράγματα στα άκρα προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Ότι είναι επιφανειακό κινδυνεύει να καταστραφεί…

 

«Η φωτιά που με καίει είναι αυτή που με φωτίζει» (Étienne de La Boétie, 1530-1563, Γάλλος φιλόσοφος)

 

 

 

Αλεξάνδρα Καρακοπούλου-Τσίσσερ

 

SHARE
RELATED POSTS
Σον Κόνερι: “ο Ακαταμάχητος Σερ”, Της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
Βιέννη: Συρτάκι, διπλωματία και κόκκινος άγγελος, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ
Μαρία Κάλλας: η δραματική ζωή μιας Ντίβας, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου
2 Σχόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.