Αθλητικά/Αθλητισμό

Ο Αλαφούζος έχει ακόμη να μάθει πολλά, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Όταν τον άκουσα για πρώτη φορά –με αφορμή το ποδοσφαιριλίκι- να μιλάει μέσω της τηλεόρασης, βρήκα ότι διέθετε χαμηλό προφίλ και ύφος μάλλον συμπαθητικό και ήρεμο, που δεν είχε καμία σχέση με την αλαζονεία του Μαρινάκη ή το απόλυτο στυλ του Νίκου Πατέρα. Για τον ιδιοκτήτη του ‘Σκάϊ’ μιλάω, τον εντιμότατο Ιωάννη Αλαφούζο με τον οποίο δεν έχω συναντηθεί ποτέ ούτε έχω συνεργαστεί κλπ.

Μπορώ να πω ότι ως την περασμένη Κυριακή, η πορεία του παράγοντα ποδοσφαίρου Αλαφούζου ήταν επιτυχημένη και με όραμα (αν και αυτή η λέξη είναι πολύ βαριά…). Χαμηλοί τόνοι, δείγματα φιλίας προς άλλους ηγέτες ποδοσφαιρικών δυνάμεων τέτοια. Εφτασε στο σημείο –με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου στην Καλογρέζα- να διανύσει κάποια μέτρα πάνω στο ταρτάν του ΟΑΚΑ έχοντας πλάϊ του τον μόνιμα βλοσυρό Ρωσοπόντιο Ιβάν Σαββίδη του ΠΑΟΚ.

Όλα πήγαν καλά σε αυτό το ματς, μολονότι κάπου 22.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, ταλαιπωρημένοι από το μεγάλο ταξίδι καθόδου στην Αθήνα και περιχαρακωμένοι από την αστυνομική δύναμη, έβραζαν για την αδικία ορισμού της έδρας στο Λεκανοπέδιο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, έχοντας ως μέτρο τα όσα θετικά προέκυψαν στον τελικό, αποφάσισε να δώσει και πάλι χέρι φιλίας στον ίδιο αντίπαλο (αυτή τη φορά για τα πλέϊ οφ), επιτρέποντας σε μερικές εκατοντάδες ΠΑΟΚτζήδες να έλθουν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Βάδισε ξανά πλάϊ στον πρόεδρο Σαββίδη, αυτή τη φορά όμως με έγνοια να σβήσουν τη φωτιά των επεισοδίων που είχαν ανάψει οι θερμοί χούλιγκαν, κυρίως του Παναθηναϊκού.
Και να οι καταστροφές, να οι συλλήψεις, να το ανάθεμα, να και το…mea culpa του Αλαφούζου, χωρίς βέβαια συγγνώμη για το τεράστιο λάθος του.

 

Πρόβλεψη: για να πάρει την πρώτη θέση σε αυτό το μίνι τουρνουά για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να ‘μείνει όρθιος’ στο γήπεδο της Τούμπας. Εκεί όπου δύσκολα θα βρεθεί ο μίστερ ‘σκάϊ’, αλλά και αν αποφασίσει να πάει, θεωρώ απίθανο να του προταθεί βάδισμα αλά μπρατσέτα με τον Σαββίδη. Εκεί – μην ξεχνάμε- καραδοκούν αυγά, γάβροι, μπανάνες κλπ.

 

Γιώργος Αρκουλής

SHARE
RELATED POSTS
Ο Ολυμπιακός δεν είναι  Χάντερσφιλντ…, του Γιώργου Αρκουλή
Οι ειδικοί αποφάσισαν!, του Γιώργου Αρκουλή
Πολύς ο σεβασμός για μέτριο θέαμα…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.