Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Oι όγκοι των σκουπιδιών και η ΛΑΜΨΗ του Δημαρχείου!, του Φώτη Χατζηδιάκου (τ. Δημάρχου Ρόδου)

Spread the love

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

 

 Oι όγκοι των σκουπιδιών και η ΛΑΜΨΗ του Δημαρχείου!

Κύριε Καμπουράκη, αντικρύζοντας τους τεράστιους όγκους των σκουπιδιών, μέσα από το φωτισμένο χθες Δημαρχείο, προφανώς ευγνωμονείτε τον κορωνοϊό που δεν έχει ανοίξει ακόμη η τουριστική σεζόν. Όμως τι θα γίνει αύριο που θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία σας και θα λειτουργούν όλα τα εστιατόρια και τα καταστήματα της πόλης και των τουριστικών περιοχών;

Πριν ένα χρόνο μας κατηγορήσατε για την σύμβαση των 4,2 εκατομμυρίων (με διεθνή διαγωνισμό και έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου) και ταυτόχρονα εξαγγείλατε δική σας μεγαλεπήβολη σύμβαση ύψους οκτώ (8) εκατομμυρίων ετησίως για τα σκουπίδια αλλά και το πράσινο (που δεν επιτρέπεται).

Εμείς σας είχαμε παραδώσει έτοιμη σύμβαση με 30 απορριμματοφόρα και 160 εργαζόμενους (οδηγούς, συνοδούς και οδοκαθαριστές). Το 2020 αντί να κάνετε μείωση του αντικειμένου της σύμβασης μέχρι 50% λόγω πανδημίας, όπως εμείς προβλέπαμε στη σύμβαση, εσείς με εγκληματική αδιαφορία, αφού ικανοποιήσατε τα «θέλω» σας, παρατείνατε για ένα χρόνο την σύμβαση και συνεχίσατε κανονικά μέχρι τον Μάιο 2020 την παραλαβή και πληρωμή των δρομολογίων. Μετά …. ξυπνήσατε και αρχίσατε να πιέζετε την εταιρεία, μέχρι που έληξε η σύμβαση.

Με την εγκληματική αμέλεια σας, αφήσατε τον χρόνο να περάσει και τώρα ψάχνετε με τη μεσολάβηση «του συνήθους ύποπτου» εργολάβου, να μισθώσετε 10 απορριμματοφόρα, με δήθεν διαπραγμάτευση –στην ουσία και πάλι με απευθείας ανάθεση-, για να καλύψετε την ανεπάρκεια και την ανικανότητα σας.

  Αποδειχθήκατε όχι απλώς ανίκανοι, αλλά και επικίνδυνοι για τον τόπο.

Ξεγελάσατε μια μερίδα συμπολιτών μας (αλλά και συνεργατών σας) και τώρα πληρώνουμε όλοι μαζί τις δικές σας εμμονές και φιλοδοξίες. Μπορείτε να μας απαντήσετε:

α)Πως θα γίνεται το καλοκαίρι η αποκομιδή των σκουπιδιών;

-Με τα 10 παλιά απορριμματοφόρα που θα μισθώσετε παράτυπα για 90 ημέρες; Όταν η σύμβασή μας προέβλεπε 30 σύγχρονης τεχνολογίας Euro 6 οχήματα, σε ετήσια βάση.

β)Ποιός και πως θα λειτουργήσει το εργοστάσιο της ανακύκλωσης (ΚΔΑΥ); Μήπως ο νέος ΦΟΔΣΑ στον οποίο ξεπουλήσατε τα ΣΔΙΤ της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και το ΚΔΑΥ του Δήμου μας;

-Εμείς κάναμε αγώνα δρόμου να τελειώσουμε το εργοστάσιο με τον εξοπλισμό και δώσαμε μάχη με την Ε.Ε.Α.Α. για να αποκτήσουμε δωρεάν 8 νέα απορριμματοφόρα και 1600 μπλε κάδους, ενώ ξεκινήσαμε για πρώτη φορά την ανακύκλωση στο νησί. Εσείς τώρα μας γυρνάτε πολλά χρόνια πίσω!!!

γ)Θα συνεχίσετε να καταστρέφετε τα 8 απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης, με την αποκομιδή συμμείκτων σκουπιδιών;

-Γνωρίζετε ότι η ΕΕΑΑ έχει δικαίωμα να ζητήσει την επιστροφή τους;

δ)Πως θα γίνει η σάρωση των δρόμων και των πεζοδρομίων;

-Με τους 37 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν έκτακτα λόγω covid με άλλα καθήκοντα και για 4 μόνο μήνες; Όταν η σύμβασή μας προέβλεπε 104 οδοκαθαριστές για ολόκληρη την θερινή περίοδο και 70 τον υπόλοιπο χρόνο.

ε)Ποιοί θα οδηγούν και ποιοί θα συνοδεύουν τα απορριμματοφόρα;

-Oι 60 της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ που προσλαμβάνονται για 4 μήνες για την πυροπροστασία; Που θα πρωτοτρέξουν αν προκληθεί μια πυρκαγιά;

στ) Εσείς τι θα κάνετε τότε; Θα θαυμάζετε από το Δημαρχείο τη λάμψη της Ρόδου;

Κύριε Καμπουράκη, εγκληματείτε κατά της Ρόδου, καταστρέφετε ότι είχαμε κτίσει με κόπο, ξενύχτια και αγώνες και οδηγείτε τη ναυαρχίδα του τουρισμού στα βράχια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού μας!

Κρίμα για τη Ρόδο. Κρίμα για τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες.

Ξυπνήστε όσο είναι νωρίς από τον «ύπνο του δικαίου». Σηκωθείτε έστω μια φορά πρωί, να δείτε τα «χάλια» της Ρόδου και αναλάβετε τις ευθύνες σας, αλλιώς φροντίστε να απαλλάξετε τον τόπο από την επικίνδυνη παρουσία σας, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Υ.Σ. Οι φώτο από την χθεσινή λάμψη του Δημαρχείου και την «πίσω πλευρά» …. της λάμψης, παρά τις πρωινές απέλπιδες προσπάθειες του προσωπικού μας.

Το Γραφείο Τύπου

της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg
2η μέρα-2ο στοίχημα: τα πανιά στους ανεμόμυλους (φωτογραφικό υλικό), του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]
Karikis-Hatzidiakos.jpg
Φώτης Χατζηδιάκος για Στράτο Καρίκη: “Ούτε ο γιαλός είναι στραβός, ούτε στραβά αρμενίζουμε. Μερικοί είναι στραβοί”
Έκθετος ο Γ.Χατζημάρκος. Προτάσεις Μανώλη Γλυνού για ΑΣΤΕΡ και Κάσο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.