Πόρτα στη Δωδεκάνησο

1.250 ωφελούμενοι και ωφελούμενες των συσσιτίων του Δήμου Ρόδου

329ec004-9e3f-4fce-bfc6-dfbb4784b8be.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

329ec004-9e3f-4fce-bfc6-dfbb4784b8be.jpg

 

91320b20-0eb9-4386-8644-be35f2a48c6c.jpg

 

 

Η πρώτη διανομή Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από τον Δήμο Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους υλοποιήθηκε υπό την ευθύνη της κα. Βάσως Παπαδημητρίου – Ξεπαπαδάκη, εντεταλμένης Δημοτικής Σύμβουλου για Ευρωπαϊκά προγράμματα. Η κ. Ξεπαπαδάκη σε δήλωσή της ανέφερε: «Η Κοινοπραξία που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ρόδου και συναποτελείται από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, την Ιερά Μητρόπολη Σύμης, τους Δήμους Χάλκης, Τήλου, Σύμης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, κατάφερε να ενταχθεί στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα και να πετύχει μια αρκετά υψηλή χρηματοδότηση της τάξεως του 1,2 εκ ευρώ μέχρι το 2020. Αυτό βεβαίως εγείρει ανησυχία και θα πρέπει να αφυπνίσει όλους τους ιθύνοντες διότι η συνδρομή αφορά σε 1.381 δικαιούχους, συμπολίτες μας οι οποίοι διαβιούν στα όρια της ανέχειας… Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα λοιπόν επ’ ουδενί δεν αποτελεί λύση στο βιοποριστικό πρόβλημα αυτών των συνανθρώπων μας, αλλά οπωσδήποτε μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία μιας «ευρύτερης αλυσίδας αλληλεγγύης» που τόσο απαραίτητη είναι στις μέρες μας.»

 

Με την υποστήριξη του Δικτύου Κοινωνικών Φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης και συγκεκριμένα του Ερυθρού Σταυρού με πρόεδρο την κα. Δελαπόρτα Δέσποινα, τον ΕΟΠΚ – CB Δωδεκανήσου με πρόεδρο τον κ. Μαντικό Ντίνο και την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου με τον έφορο κ. Σάκη Κατσαμούνδη συσκευάστηκαν συνολικά 3 τόνοι μακαρόνια, φασόλια και ζάχαρη, 5 τόνοι πορτοκάλια, 1 τόνος μήλα, 1 τόνος λάχανα, 1 τόνος κοτόπουλα και περίπου 3.500 τεμάχια ειδών καθαρισμού (σαμπουάν, οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά κα) και ετοιμάστηκαν σακουλές που αντιστοιχούν στις 650 αιτήσεις. Οι πέντε σακούλες της κάθε αίτησης θα περιέχουν φρούτα, λαχανικά, είδη παντοπωλείου, καθαριστικά και νωπό κρέας.

 

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1η Απριλίου έγινε η διανομή των παραπάνω προϊόντων στους 1.250 ωφελούμενους και ωφελούμενες, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί και στις δέκα ενότητες του νησιού. Οι ωφελούμενοι της Ρόδου παρέλαβαν τα προϊόντα από το Ροδίνι.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
“Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” προς Χατζημάρκο: Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Δικαιούστε να έχετε τις φαντασιώσεις σας. Αλλά τα στοιχεία άλλα λένε»
Ιωάννης Μάζης: Ένας πατριώτης απ’ τα παλιά, του Πάνου Βενέρη
Ο Παναγιώτης Μεγαλούδης από τη Σύμη υποψήφιος με την παράταξη του Μανώλη Γλυνού-video

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.