Πόρτα στην Πολιτική

Μύθι, μύθι, παραμύθι, του Χρήστου Μαγγούτα

Spread the love

Το τι θα ακούσουμε από τους πολιτικούς μέχρι τις 25 Γενάρη θα κάνει να κομπλάρουν όλοι οι επίδοξοι εραστές που παραμυθιάζουν μια γκόμενα για να τη ρίξουν. (Α! Να είμαστε και δίκαιοι σ’ αυτή την εποχή της ισότητας των δύο φύλων: θα κομπλάρουν και οι γυναίκες που με τα τερτίπια τους θέλουν να μπαγλαρώσουν κάποιον άντρα).

Αρχίζουμε σιγαλά, σιγαλά και ταπεινά:

Καλά πίστευε ο Γιώργος Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ του ανήκει με κληρονομικό δικαίωμα; Ούτε ο Ανδρέας δεν το πίστευε αυτό, όταν έλεγε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται». Τα έχω ακούσει αυτά και από τη Δήμητρα Παπανδρέου και από άλλους: ο Ανδρέας πίστευε ότι θα ήταν καταστροφή για το κόμμα αν το αναλάμβανε ο γιος του. Είχε δίκιο, αλλά ο γιος του νομότυπα ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. Τα έκανε βέβαια σαλάτα και από 44% το κατέβασε σε 12%. Η λύση ήταν ο Βενιζέλος που και αυτός νομότυπα ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος με εσωτερικό δημοψήφισμα. Τα έκανε και αυτός σαλάτα και όχι μόνο δεν το ανέβασε αλλά το κατέβασε στο 8%.

Τώρα ο Γιώργος λέει ότι ο Βενιζέλος πρόδωσε τη μεγάλη μάζα του ΠΑΣΟΚ με το να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία. Ε γιατί τότε δεν κατεβαίνει στην προδομένη μεγάλη μάζα του ΠΑΣΟΚ να ξαναπάρει την αρχηγία νομότυπα, αλλά ιδρύει άλλο κόμμα;

Και ρε παιδιά αυτή «Ελιά» που φύτρωσε απότομα τι έγινε? Δάκος την έφαγε και εξαφανίστηκε;

Τελικά η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο αστεία που μόνο με γέλιο μπορείς να την αντιμετωπίσεις.

Βγήκε ο Κατσανέβας στις Ευρωεκλογές με σύνθημα τη δραχμή και πήρε λιγότερο από 0.1%, ήτοι μερικές εκατοντάδες ψήφους.

Βγαίνει ο γνωστός μου ο Γκλέτσος, δήμαρχος Στυλίδας και ιδρύει το κόμμα «Τελεία». Στην αρχή λέει ότι θα συνεργαστεί με το Ποτάμι. Τώρα λέει ότι θα συνεργαστεί με το Κίνημα του Γιώργου «γιατί ο Γιώργος θα πει την αλήθεια στο λαό». Καλά 35 χρόνια περίμενε ο Γιώργος να πει την αλήθεια; Μουγκός ήταν ως τώρα; Άντε μην τσαντιστώ και πω το 1% της αλήθειας που ξέρω για το Γιώργο ειδικά για τα ΜΚΟ στα συγγενικά του πρόσωπα. Αλλά δεν είμαι πολιτικός και δε θα χάσω το χρόνο μου ασχολούμενος με πολιτικές λοβιτούρες.

Πάντως εδώ – γιατί γελάμε αντί να κλάψουμε – κάποια έγραψε στον Γκλέτσο: «Γιατί Τελεία; Εγώ είμαι Τέλεια σα γυναίκα, έτσι πρέπει να το ονομάσεις».
Γύρω-γύρω νάρχεται αλλά μέσα να μην μπαίνει.

Αλλά στο θέμα κανένας δε θα μπει: χρωστάς 363 δις, πρέπει να πληρώνεις μόνο για τόκους 25 δις το χρόνο. Αν θες να μειώσεις το χρέος πρέπει να πληρώνεις περισσότερα, ίσως 40 δις το χρόνο. Κι όχι μόνο δε μπορείς να τα πληρώσεις αυτά, αλλά δανείζεσαι κι όλα για να πληρώσεις μισθούς, συντάξεις, νοσοκομεία, στρατό, αστυνομία. Ανάσα από τη Συγκυβέρνηση πώς το χρέος ήταν 240 δις πριν μας αναλάβει το ΔΝΤ και έχει πάει ήδη στα 363. Ε με ρίγανη θα πληρώσεις τους δανειστές ή με ελαιόλαδο, που μόλις φτάνει για την Ελλάδα;

Δεν παράγεις σχεδόν τίποτα, εισάγεις τα πάντα και δεν καταλαβαίνεις ότι κάθε μέρα χρεώνεις τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά σου.

Η λύση

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – «Βγαίνουμε στις αγορές». Ε κάτι πρέπει να έχεις στο καλάθι σου για να πουλήσεις ώστε να αγοράσεις κάτι άλλο. Όχι νάναι γεμάτο από ληγμένες επιταγές.

ΣΥΡΙΖΑ – Πλήρως αφηρημένο πρόγραμμα. Αν μιλήσεις με 10 συριζιώτες θα πάρεις 10 διαφορετικές απαντήσεις. Έχουν μπει στο χορό, είτε θέλουν, είτε όχι θα κάνουν, έστω με μικρές διαφορές ό,τι η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μας το είχε πει αυτό η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου πριν μερικά χρόνια, όταν το ένα κόμμα κατηγορούσε σε άλλο τα μέγιστα (το 2000, ήτοι «η επάρατη δεξιά» και «το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ»), με την ωμή αγγλοσαξονική ειλικρίνειά της: «ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία; Καμιά διαφορά. Τελικά θα κάνουμε αυτό που θα μας πουν οι Ευρωπαίοι είτε πρόκειται για την οικονομία είτε για το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Η μόνη μας διαφορά είναι να το καθυστερήσουμε κάπως σε σύγκριση με τη ΝΔ, αλλά τελικά το ίδιο θα κάνουμε».

ΚΚΕ – «Βγάλτε τα μάτια σας, καπιταλισμό δε θέλατε, ε φάτε τον τώρα. Εμείς θα κάνουμε 2-3 διαδηλώσεις με το ΠΑΜΕ κάθε χρόνο και τελειώσαμε. Άλλη η εποχή του ΕΑΜ με συσσίτια που έσωσαν χιλιάδες άτομα, τότε πολλοί έλπιζαν στον κομμουνισμό, τώρα ελάχιστοι»

Χρυσή Αυγή: «Οι μετανάστες φταίνε» (δηλαδή αυτοί υπόγραψαν τις αιτήσεις για δάνεια δις ευρώ και αυτοί μοίρασαν μεταξύ τους τα χρήματα;)

ΑΝΕΛ: Τους ΑΝΕΛ ποτέ δεν τους κατάλαβα. Είναι θεότρελοι. Τελικά ίσως είναι οι πιο κατάλληλοι για ένα σύστημα σαν αυτό στην Ελλάδα.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Εχω 2-3 άτομα που είναι κολλητοί του Σταύρου και τα λέμε. Τους λέω ότι είναι Παραπόταμος, ήτοι θα δει με ποιους θα πάει αρκεί να μη σπάσει το σύστημα. Τον έχω ρωτήσει «Μπράβο που δε θες να βάλεις παλιούς πολιτικούς στο κόμμα σου. Αλλά γιατί δε λες και ότι πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια, οι ατέλειες, οι παραγραφές κλπ; Φοβάσαι μήπως γυρίσουν καμιά δεκαριά χρόνια πίσω και αρχίσουν να ψάχνουν για επιχορηγήσεις στα ΜΜΕ ή σε εργολάβους που ελέγχουν τα ΜΜΕ;». Ανάσα ο Σταύρος.

Δεν ξέρω πόσα κόμματα θα βγουν ακόμα. Αλλά ίδια γεύση θα έχουν. Θα φάμε το παραμύθι της ζωής μας τις επόμενες βδομάδες. Καμιά γυναίκα και κανένας άντρας δεν έχει ακούσει τόσο παραμύθι. Και μια συμβουλή: είναι σοφό να αντιστρέφετε αυτό που λέει ένας πολιτικός, γιατί αυτή είναι η αλήθεια:
«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» σημαίνει «Ελάτε να την υποθηκεύσετε».

«Λεφτά υπάρχουν» σημαίνει «Θα σας ταράξω στις περικοπές μισθών»

«Μαζί τα φάγαμε» σημαίνει «Εμείς τα φάγαμε, εσείς γλύφατε τα κόκαλα».

«Θα αλλάξουμε το Μνημόνιο» σημαίνει «Τίποτα δε θα αλλάξουμε, αλλά θα κάνουμε ότι το αλλάξαμε»

«Έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα» σημαίνει «Τίποτα δεν έχουμε, το πήραμε από άλλο λογαριασμό για να σας το δώσουμε και θα σας βάλουμε τον ΕΝΦΙΑ για να το ξαναπάρουμε».

ΥΓ: Για να σας δώσω λίγη ελπίδα: «Η Ελλάδα είναι αθάνατη ιδέα, δεν είναι οι σημερινοί Ελλαδίτες, νοικάρηδες της κακιάς ώρας είναι οι πολλοί από αυτούς»

 

Χρήστος Μαγγούτας 

SHARE
RELATED POSTS
Η Ολική Επαναφορά και ο πυγμάχος, του Πάνου Μπιτσαξή
Μεγαλέξανδρος-Ναπολέων! “Macedoine Salade part 3”, του Γιώργου Σαράφογλου
Η “Συμφωνία” και…ο Χότζας!, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.