Πόρτα στην Πολιτική

Τα διδάγματα του Λεωνίδα, του Σταύρου Θεοδωράκη

Spread the love

  

* Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι επικεφαλής

της πολιτικής κίνησης “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ”

και βουλευτής Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

21105992_1638089852922482_5606478916553686606_n.jpg

 

«Άκου φίλε… γράψε για την τρυφερότητα. Χωρίς την τρυφερότητα δεν έχεις τίποτα. Τα χάνεις όλα. Είναι αναγκαία όσο ο αέρας».

«Έχουν έρθει στο προσκήνιο οι φαύλοι, οι αυλικοί, οι μάγοι, οι σατανιστές, οι ραγιάδες, οι υποτακτικοί. Να πιάσουμε τις πέτρες και να τους κυνηγήσουμε. Αμετε στο διάολο. Λες και μας προετοιμάζουν ένα νέο μεσαίωνα».

«Είμαστε έτοιμοι να διαπράξουμε τα χειρότερα εγκλήματα κατά του τόπου μας και να αποδώσουμε την ευθύνη σε κάποιους τρίτους. Σε κάποιους ανθέλληνες. Ενώ οι χειρότεροι ανθέλληνες είμαστε εμείς. Η Ελλάδα των αεριτζήδων».

«Δέκα Γραμματικάκηδες ανασταίνουν την Ελλάδα. Είναι σαν να έχεις Δομάζους και να τους κρατάς στον πάγκο. Και να παίζεις με παίκτες κλωτσοπατινάδας. Και Δομάζοι υπάρχουν – δεν είναι του μυαλού μου. Μόνο είναι στο περιθώριο… δεν είναι σε αυλές. Και εδώ οι αυλικοί κάνουν παιχνίδι».

«Οι υπήκοοι που θέλουν να γίνουν πολίτες. Οι άνεργοι που θέλουν να δουλέψουν. Οι αποκλεισμένοι που θέλουν να συμμετέχουν. Οι νέοι που θέλουν να δημιουργήσουν».
«Να μάθουμε την τέχνη να συνεργαζόμαστε. (…) Εγώ είμαι σφουγγάρι. Άλλοι είναι πέτρα. Ξερνάνε. Εγώ γονιμοποιώ ότι ρουφάω».

«Τα μνημόνια από μόνα τους δεν σε σώζουν. Χρειάζεται να σηκωθεί το Έθνος. Αλλά ποιος θα το σηκώσει;».

ΥΓ: Κουβέντες που μου είχε πει ο Λεωνίδας Κύρκος. Σήμερα είναι 6 χρόνια από το θάνατό του. Τον θυμάμαι πάντα στο διαμέρισμά του στα Εξάρχεια, στην Καλλιδρομίου… Να φτιάχνει καφέ στο μπρίκι. Φλιτζανάκι με το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το έχω κλέψει από τις Βρυξέλλες». Γελάσαμε τόσο που ο Μπομπόνης, ο αγαπημένος του γάτος, ταράχθηκε και χώθηκε στην αγκαλιά του.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. 

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Διήμερη η επίσκεψη του Υπ. Περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού στη Σύμη-“Υποχρέωση του κράτους η πρόσβαση σε υπηρεσίες και δομές υγείας”
Πλεόνασμα βλακεία και Έλλειμμα λογικής, του Ηλία Καραβόλια
Ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στην Κομισιόν σχετικά με την κατάργηση των δευτεροβάθμιων επιτροπών ασύλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.