Πόρτα στη Δωδεκάνησο

LED: Γιώργο Χατζημάρκο, αν μπορούσες θα διέγραφες και τον Κώστα Μπακογιάννη, του Παναγιώτη Κουνάκη

Spread the love

 Παναγιώτης Κουνάκης σε Γιώργο Χατζημάρκο για τα LED:

“Αν τολμάς κάνε το όπως ο Κώστας Μπακογιάννης” 

“Αν μπορούσε να διαγράψει τον Κώστα Μπακογιάννη

θα το έκανε όπως διέγραψε όλους τους νέους συμβούλους του.”

Παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή τον διαγωνισμό προμήθειας για τα led ύψους 4,5 εκ ευρώ ,τον τρόπο που έγινε, τις δυσκολίες, τις σκιές , την κατάληξη του δικαστικά να απορριφθεί ως φωτογραφικος και την απίστευτη χρονοκαθυστέρηση είναι προφανές το εξής:

Όλοι το επεσήμαναν με πρώτη την αντιπολίτευση αλλά η πλειοψηφία κώφευε.

Η συνέχεια λίγο πολύ γνωστή. Ο κ Χατζημάρκος αναγκάστηκε να απαλείψει τους φωτογραφικούς όρους και να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό.

Υποχρεώθηκε σε άτακτη πολιτική υποχώρηση υπό το βάρος της εισαγγελικής παρέμβασης.

Στο νέο διαγωνισμό που εξελίσσεται βέβαια η λειτουργία της πλειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή δημιουργεί νέα ερωτηματικά.

Αυτά είναι τα ερωτήματα για “φωτογραφικές” διαδικασίες που έθεσαν δημόσια οι δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ο κ Χατζημάρκος αντί να δώσει επαρκείς εξηγήσεις επιτίθεται με ύβρεις.

Πως να απαντήσει άλλωστε που η παράταξη του αγνόησε την εισήγηση των αρμοδίων μηχανικών μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

Είναι πιο αρμόδια δηλαδή τα ανειδίκευτα πολιτικά πρόσωπα να κρίνουν τεχνικά χαρακτηριστικά από τους κατεξοχήν έμπειρους και καταρτισμένους μηχανικούς της Περιφέρειας.

Να υπογραμμίσουμε ότι ενώ η παράταξη Χατζημάρκου διαθέτει διαθέτει δικηγόρους ως εκλεγμένους συμβούλους, εντούτοις δεν συμμετάσχει ουτε ένας στην οικονομική επιτροπή.

Το Γιατί το ξέρει ο ίδιος.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι διαγωνισμός των led έχει πάρει στραβό δρόμο από την αρχή και συνεχίζεται.

Το πρόβλημα όμως ξεκινά από το ότι ο κ Χατζημάρκος επέλεξε για τους λόγους του ένα ξεπερασμένο μοντέλο χρηματοδότησης,

Η μοντέρνα διεθνής πρακτική είναι η χρηματοδότηση της επένδυσης να γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα με σύμβαση ενεργειακής απόδοσης (παροχή υπηρεσιών φωτισμού) και η αποπληρωμή της αποκλειστικά και μόνο με βάση την εξοικονόμηση ενέργειας στη διάρκεια της σύμβασης. 
Ο ιδιώτης καταγράφει, μελετά, προτείνει, εγκαθιστά και αναλαμβάνει να
συντηρεί το έργο. Με αυτόν τον τρόπο, τον τεχνικό κίνδυνο και το όποιο
ρίσκο, το αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου ο ιδιώτης, ο οποίος αγωνίζεται για να
παρέχει τη σωστή υπηρεσία ώστε να πληρωθεί. 
Η επιλογή το έργο να γίνει με ιδίους πόρους της ΠΝΑΙ, όπως προσπαθεί ο κ Χατζημάρκος , είναι ακατανόητη.

Καλύτερη επίσης από την επιλογή θα ήταν η χρηματοδότηση να γίνει μέσω δανείου της ευρωπαϊκής τράπεζας
Σίγουρα όμως με διαφορά η βέλτιστη πρόταση είναι με σύμβαση ενεργειακής απόδοσης, με χρήματα ιδιωτών δηλαδή, όπως επέλεξε να πράξει και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ας παραδειγματιστεί ο κ Χατζημάρκος να δείξε εμπιστοσύνη, έστω για πρώτη φορά, σε νέους ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο, που δεν διστάζουν να καινοτομήσουν,  που τολμούν να προτείνουν το καινούργιο και που υλοποιούν αυτό που υπόσχονται.

Εκτός αν νομίζει ότι μπορεί να διαγράψει και τον Κώστα Μπακογιάννη επειδή έχει διαφορετική άποψη από εκείνον, όπως έκανε με όλους τους αξιόλογους νέους  συμβούλους που “τόλμησαν” να έχουν το θάρρος της γνώμης τους.

Γιώργο Χατζημάρκο: Κάνε το όπως ο Μπακογιάννης

Παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή τον διαγωνισμό για τα led, τον τρόπο που έγινε, τις δυσκολίες, τις σκιές και την απίστευτη χρονοκαθυστέρηση είναι προφανές το εξής:

Ο διαγωνισμός των led έχει πάρει στραβό δρόμο. H χρηματοδότηση από την Περιφέρεια είναι πια ένα μοντέλο ξεπερασμένο. Η μοντέρνα διεθνής πρακτική είναι η χρηματοδότηση της επένδυσης να γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα με σύμβαση ενεργειακής απόδοσης (παροχή υπηρεσιών φωτισμού) και η αποπληρωμή της αποκλειστικά και μόνο με βάση την εξοικονόμηση ενέργειας στη διάρκεια της σύμβασης.

Ο ιδιώτης καταγράφει, μελετά, προτείνει, εγκαθιστά και αναλαμβάνει να συντηρεί το έργο. Με αυτόν τον τρόπο, τον τεχνικό κίνδυνο και το όποιο ρίσκο, το αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου ο ιδιώτης, ο οποίος αγωνίζεται για να παρέχει τη σωστή υπηρεσία ώστε να πληρωθεί.

Η επιλογή το έργο να γίνει με ιδίους πόρους της ΠΝΑΙ, όπως προσπαθείς, είναι ακατανόητη, η επιλογή να γίνει μέσω δανείου της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων είναι αποδεκτή αλλά η βέλτιστη πρόταση είναι με σύμβαση ενεργειακής απόδοσης, με χρήματα ιδιωτών δηλαδή, όπως επέλεξε να πράξει και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Κώστας Μπακογιάννης.

Παραδειγματίσου λοιπόν και δείξε εμπιστοσύνη, έστω για πρώτη φορά, σε ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο, που δεν διστάζουν να καινοτομήσουν, που τολμούν να προτείνουν το καινούργιο και που υλοποιούν αυτό που υπόσχονται, ακόμη κι αν είναι νέοι…

Ο Παναγιώτης Κουνάκης είναι Επιχειρηματίας

και Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου

 

SHARE
RELATED POSTS
To σκηνοθετημένο show του Γ.Χατζημάρκου στο Π.Σ. για το διαγωνισμό των LED. Όσα είδα και δεν είδε, του Θανάση Μπαράκα
Γ.Χατζημάρκος, κυνικός πολιτικός τυχοδιώκτης, εναλλάσσει με άνεση ρόλους, του Άγγελου Ανανία
Ενημέρωση για την παραφιλολογία των τελευταίων ημερών, του Γιώργου Γκούφα (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.