Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Λαγοί με πετραχήλια, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis

 

Vangelis Pavlidis

 

 

 

 

 

 

 

 

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

  mitsotakis.jpg

 

 

 

 

 

Απρόσμενες δεν ήταν, ούτε και πρωτότυπες -για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη λέω. Μα για να πούμε και του στραβού το δίκιο δεν ξέρω πολιτικό -πρωθυπουργό, υπουργό, αρχηγό κόμματος που από την ΔΕΘ να μην έχει τάξει, που να μην έχει πει πως όλα πάνε καλά ή πως σύντομα θα πάνε καλύτερα.

 

Απρόσμενες δεν ήταν, ούτε και πρωτότυπες οι εξαγγελίες, μα σίγουρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης το παράκανε. Αφού πρώτα δήλωσε σοβαρά σοβαρά πως “Η παροχολογία δεν έχει καμιά θέση από το βήμα της ΔΕΘ”, άνοιξε αμέσως μετά το σακούλι κι άρχισε να μοιράζει: δημιουργία θέσεων εργασίας, μείωση φόρου για τους αγρότες, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση φόρου καυσίμων, μείωση στο μισό στο τέλος ΕΡΤ, δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο (ενώ κάποτε είχε δεσμευτεί για 15.000 τέτοιες) και… και… και.

 

Ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες χαρακτήρισε τις προτάσεις του. Δεν ξέρω πόσον κόσμο έπεισε, πόσους ενθουσίασε, δεν ξέρω αν χοροπηδάτε τώρα από τη χαρά σας. Εγώ πάντως κρατώ ένα πολύ πολύ μικρό καλαθάκι γιατί το πρόσφατο μα και το απώτερο πολιτικό παρελθόν, το δικό του μα και της ΝΔ γενικά- το μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση της χώρας- δεν εγγυώνται κάτι καλό.

 

Πάντως, οφείλω να του αναγνωρίσω και κάτι: “Η παροχολογία δεν έχει καμιά θέση από το βήμα της ΔΕΘ”. Το είπε και το έκανε! 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

  The article expresses the views of the author  

   iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Robin Williams, του Βαγγέλη Παυλίδη
Εν μεγάλη Eλληνική αποικία, 200 π.Χ, Κ. Καβάφη, του Βαγγέλη Παυλίδη
Εκλογικός επίλογος, του Βαγγέλη Παυλίδη – Elections epilogue, by Vangelis Pavlidis

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.