Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Κυνηγός βγήκε να κυνηγήσει, του Βαγγέλη Παυλίδη

Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 Βαγγέλης Παυλίδης 

 

 

 

 

THE-HUNTER.jpg

 

 

 

 

Διαβάζω πως με απόφαση του αναπλ. υπουργού Περιβάλλοντος απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη την Ελληνική Επικράτεια από τις 11 έως και τις 18 Ιανουαρίου. Η ιστοσελίδα του Δασαρχείου εξηγεί: “Η ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων προστασίας όλων των ειδών της άγριας πανίδας, θηρεύσιμων και μη, λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών… που επικρατούν σε όλη τη Χώρα και επηρεάζουν τη δυνατότητα διαβίωσης των ειδών, ιδίως δε των θηρεύσιμων, επέβαλλε την έκδοση της απόφασης απαγόρευσης θήρας.”
Εγκρίνω και επαυξάνω, που λέγαμε στον στρατό. Πιστεύω όμως πως θα σημειώσατε εκείνο το “σε όλη την Ελληνική Επικράτεια”. Εγώ το σημείωσα και ομολογώ πως προβληματίστηκα γιατί φαίνεται πως η Νότια Ρόδος, τουλάχιστον, ή είναι κράτος ανεξάρτητο ή ανήκει κάπου αλλού και όχι στην Ελλάδα.

 

Ή, σκέφτηκα στην συνέχεια, υπάρχει και μια άλλη περίπτωση. Έχει κάτι εξυπνάκηδες, κάτι μάγκες και καραμπουζουκλήδες, που τους νόμους τους μασάνε σαν στραγάλια και τους κάνουν και γαργάρα, άμα λάχει να ‘ουμε. Κάποιοι που το τουφέκι και η στολή παραλλαγής τους κάνει να αισθάνονται τουλάχιστον σαν το Ναπολέοντα, αν όχι τον Μεγαλέξαντρο. Κι όσο για περιβαλλοντική συνείδηση… ε;… τ’ είναι αυτό;

Γεμάτος ο τόπος από δαύτους και η τουφεκιά, όπως κι βήχας, δεν κρύβεται. Είμαι άραγε ο μόνος που τους ακούει;

Αγαπητοί κύριοι θυροφύλακες. Κατανοώ πλήρως την δυσκολία του έργου σας μα, σας παρακαλώ, ελάτε και κατά Γεννάδι, Λαχανιά μεριά. Παρακαλώ.

 

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Κυρίες και κύριοι βουλευτές “Παρών”, του Βαγγέλη Παυλίδη
Γελοιογραφία: Βαγγέλης Παυλίδης: Άνθρωποι και αριθμοί
“The answer, my friend, is blowing in the wind…”, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.