Συνεργάτες

Κωστής Α. Μακρής

Spread the love

Γραφίστας, Ζωγράφος, Συγγραφέας και ερασιτέχνης ξυλουργός.

Ονομάζομαι Κωστής Μακρής.

Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα που είναι στην Ελλάδα, που είναι στην Ευρώπη, που είναι στη Γη, που είναι στο γνωστό Σύμπαν.

Έχω κάνει εξώφυλλα για βιβλία, έχω κάνει αφίσες και σήματα και λογότυπα και διαφημιστικά φυλλάδια και πολλά άλλα που μου δίνουν την επαγγελματική ιδιότητα του γραφίστα. Έχω ζωγραφίσει και κάμποσους πίνακες, που μερικοί απ’ αυτούς πουλήθηκαν κιόλας, και γι’ αυτό έχω προσθέσει και την ιδιότητα του ζωγράφου στα επαγγέλματα που, κατά την εφορία, ασκώ και για τα οποία φορολογούμαι.

Έχω κάνει παρέα με σκυλιά, γάτες, δεκοχτούρες, ένα χταπόδι, μερικά βατράχια και άλλα που δεν τα λογαριάζει καθόλου η εφορία αλλά ούτε και πολλοί άλλοι.

Έχω κάνει και πολλά ακόμη. Άλλα επί πληρωμή, κάποια επί πιστώσει, αρκετά επί δωρεάν, επί σκοπού και επί τόπου και φροντίζω με επιμέλεια να είμαι επί κεφαλής των ώμων μου και των υπολοίπων μελών του σώματός μου.

Έχω φτιάξει λίγα έπιπλα για το σπίτι μου και πολλές μαγκούρες για το μέλλον.

Δεν είμαι ούτε έχω διατελέσει ποτέ πρόεδρος χώρας, κόμματος, επαγγελματικού σωματείου ή πολιτιστικού συλλόγου ούτε αναφέρομαι στη λίστα Λαγκάρντ ή σε κάποια άλλη σχετική λίστα. Μπορώ να πω «καλημέρα» και «ευχαριστώ» σε περισσότερες από πέντε γλώσσες χωρίς αυτό να με κάνει πολύγλωσσο. Νομίζω όμως ότι κάνει αρκετούς από εκείνους που δεν γνωρίζουν ελληνικά να μου χαμογελάνε και να μου φέρονται κάπως καλύτερα.

Έγραψα κι ένα βιβλίο με ανθρώπους, γάτες, δέντρα, μάγους και νεράιδες που το λένε ο «Πιοζ Νάμε και οι πέντε γάτες» και έτσι μπορώ να δηλώνω και το επάγγελμα του συγγραφέα που πολύ απέχει απ’ αυτό του λογοτέχνη. Τις αγαπάω πολύ αυτές τις πέντε γάτες ―που είναι κατά κάποιον τρόπο οι πέντε αισθήσεις μου― και γι’ αυτό τις έβαλα και στη φωτογραφία μου.
Νυμφεύτηκα τη γυναίκα μου και η γυναίκα μου με παντρεύτηκε. Όλα αυτά γίνανε κοινή συναινέσει πριν από χρόνια και μέχρι τώρα φαίνεται ότι καλά κάναμε.

Την Πόρτα μού την άνοιξε με φιλόξενη διάθεση η πολύμητις κυρία Τζίνα Δαβιλά η οποία με την πράξη της αυτή αναλαμβάνει και την ευθύνη για τα όσα πρόκειται να διαπράξω δημοσίως και την οποίαν θα ευγνωμονώ για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα αφού –ευτυχώς– αγνοώ το τι θα μου ξημερώσει η αυριανή μέρα

Στείλτε mail: [email protected] 

Επικοινωνείστε με τον Κωστή Μακρή:

Facebook

SHARE
RELATED POSTS
Δημήτρης Ι. Μπρούχος
Γιάννης Καραχισαρίδης
Αλέξανδρος Μπέμπης (Κανταρτζής)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.