Πρόσωπα - Αφιερώματα

Κορτώ-Χειμωνάς σε δημόσιο καυγά. Σημεία των καιρών;

ximonas.JPG

Η Πόρτα παρακολουθεί απορώντας και η ίδια για τον χρόνο που δίνει και δίνουμε σε τέτοια συμβάντα. Από τις λεπτομέρειες, όμως, κρινόμαστε όλοι μας. Και το fb είναι μια θλιβερή πραγματικότητα που κινείται παράλληλα με τη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Η δυναμική του είναι απείρως πιο μεγάλη από το life style της περασμένης δεκαετίας.

Ενημερωτικά: ο ένας (Χειμωνάς) διεκδικούσε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και βουλευτικό αξίωμα στο παρελθόν ων συγγραφέας, ο άλλος (Κορτώ) διεκδικεί μια θέση στην καρδιά μας.

Εμείς παραθέτουμε τον δημόσιο καυγά, εσείς – αν ασχοληθείτε – κρίνετε. Εκείνους και εμάς.   

 

 

ximonas.JPG

 

 

 

Όπως όλοι έχουμε πολλές εκφάνσεις στον ιδιωτικό, δημόσιο και ψηφιακό μας βίο, έτσι και η συχνά επιθετική, οργίλη περσόνα που παρουσιάζει ο Θανάσης εδώ μέσα δεν καθρεφτίζει επ’ ουδενί την πραγματικότητά του ως ανθρώπου. Είχα τη χαρά να τα πιω και να μιλήσω μαζί του κάμποσες φορές στο παρελθόν, και ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος ευγενής, καλλιεργημένος, ευφυής και καλόκαρδος, με ζηλευτά αποθέματα νηφαλιότητας και ανεξικακίας. Δεν φανταζόμουν ότι ένα unfriend (στο οποίο προχώρησα γιατί μίλησε πολύ άσχημα για λατρεμένο φίλο, προσθέτοντας ότι τον λυπάμαι – και το εννοώ – διότι οι επιθέσεις στις οποίες αναλώνεται τον φθείρουν αναίτια, και τον τοποθετούν στο στόχαστρο της δημοσιότητας μ’ ένα τρόπο που αδικεί και τον ίδιο και τα βιβλία του) θα προκαλούσε τέτοιο ξέσπασμα εκ μέρους του, αλλά δεν προτίθεμαι να κατέβω στο ρινγκ για αντεπίθεση όπως θα ήθελαν ορισμένοι πολεμόχαροι σχολιαστές. Αυτός ο κανιβαλισμός δεν αξίζει ούτε στον Θανάση, ούτε σε μένα.

 

 

 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Βαγγέλης Γιακουμάκης: η λεπτομέρεια που αλλάζει τα δεδομένα…
Πηγαίο ή χυδαίο;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
22291589_348089725596526_8022631528240321197_o.jpg
Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στη Ρόδο ο κ.Γιώργος Α. Μπαρμπούτης
1 Comment

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.