Υγεία

Κόκκινα λαχανικά: θρεπτικός θησαυρός, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Ντομάτα: η καλύτερη πηγή λυκοπενίου, ουσία πολύτιμη για τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, με αντικαρκινικές ιδιότητες. Η συμπυκνωμένη ντομάτα είναι πιο γρήγορα απορροφήσιμη από τον οργανισμό. Για να απορροφήσετε ακόμα περισσότερο λυκοπένιο, μαγειρέψτε τις με λίγο ελαιόλαδο.

Κόκκινα φασόλια: ρίχνουν την πίεση του αίματος και ενισχύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.

Παντζάρι: από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά λαχανικά με κάλιο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C. Με δράση ενάντια στην αρτηριακή πίεση: μην περιφρονείτε και το πράσινο κομμάτι τους

Κόκκινο (μωβ) λάχανο: Το χρώμα του προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, ισχυρό αντιοξειδωτικό που δρα ενάντια σε εγκεφαλικές παθήσεις, καρκίνο και καρδιακά νοσήματα.

Κόκκινη πιπεριά: Με τεράστιες ποσότητες βιταμινών Α και C και λίγες θερμίδες. Προστατεύει από τις λοιμώξεις και βοηθά το δέρμα να είναι λαμπερό. Θρεπτική και μαγειρεμένη και ωμή.

Ραπανάκι: Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και καλίου, ιδανικό για σνακ καθώς οι φυτικές του ίνες μας χορταίνουν. Με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά: το προτιμάμε ωμό.

Τσίλι: Καυτερή πιπεριά με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, λόγω της ουσίας καψαϊκίνη, η οποία επιπρόσθετα δραστηριοποιεί τον μεταβολισμό, και προφυλάσσει από τον καρκίνο. Περιέχει βιταμίνη C, μαγνήσιο, χαλκό και βιταμίνη Α.

 

SHARE
RELATED POSTS
Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης, της Δρ. Δέσποινας Κατσώχη
Τα «ύποπτα» συμπτώματα για το συκώτι, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Διαλογισμός μέσα στη θάλασσα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.