Υγεία

Ο ύπνος χαρίζει υγεία και ωραίο σώμα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Ο ύπνος όχι μόνο θωρακίζει τον οργανισμό και συντελεί στην καλή μας υγεία αλλά επιπρόσθετα σμιλεύει και τη σιλουέτα μας! Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες , περίπου ένα οκτάωρο ύπνου το 24ωρο, οπλίζει τον οργανισμό απέναντι σε σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος κι αυτό γιατί συμβάλλει στην ανάπλαση, στην αναζωογόνηση και στην ορμονική ισορροπία του.

Ο ύπνος επιπρόσθετα βελτιώνει τη μνήμη και «γεννά» καλές ιδέες, καθώς σε ένα συγκεκριμένο στάδιο του, ο εγκέφαλος επεξεργάζεται καλύτερα τα δεδομένα τα οποία με τα οποία τον έχουμε τροφοδοτήσει λίγο πριν κοιμηθούμε. Ο ύπνος καταπολεμά και την παχυσαρκία καθώς οι ορμόνες που οξύνουν την πείνα και ρυθμίζουν τον μεταβολισμό τροποποιούνται από τον ύπνο. Μελέτες, έχουν δείξει ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο έχουν, κατά μέσον όρο, πιο υψηλό δείκτη μάζας σώματος.

Ανάμεσα στους παράγοντες που συμβάλλουν στην παιδική παχυσαρκία στην ηλικία των τριών ετών είναι και ο λιγοστός ύπνος, μαζί με την πολύωρη παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων. Και στους ενήλικες όμως, η έλλειψη ύπνου παχαίνει τουλάχιστον κατά ένα κιλό τον χρόνο. Εντάξτε στο πρόγραμμα σας ένα σύντομο διάλειμμα ξεκούρασης το μεσημέρι και δεν θα χάσετε!

SHARE
RELATED POSTS
Γιατί ο καρκίνος λατρεύει τη ζάχαρη περισσότερο από εσένα…, της Στέλλας Αλαφούζου
Πότε οι βιταμίνες κάνουν κακό;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Προφυλαχθείτε από τον έρπητα ζωστήρα, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.