Κινηματογράφος - Θέατρο

Η “ΠράΞις” … στα πολύ δύσκολα. Πήγε Μόσχα…, της Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

 

 

 

 

 

Τζίνα Δαβιλά

 

PANE_DI_CAPO_Plaino.jpg

 

Pane di capo 

Ανάληψη, Στάδιο Διαγόρας, Ασγούρου 

delivery: 224100-3600 

 

 

 

17425069_10154150262186266_8932727971009246307_n.jpg

 

 

«Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε ποτέ ευτυχισμένοι. Μόνο αποζητούμε την ευτυχία». Αυτή η φράση κυριαρχεί σε όλο το έργο του Τσέχωφ “Οι τρεις αδελφές”. Δεν την ακούς αλλά τη νοιώθεις παντού. Στην προσδοκία της ευτυχίας, στην απογοήτευση, στην αργλη αναμονή για την επιστροφή στη Μόσχα που δεν πραγματώνεται ποτέ, τη στιγμή που κόλακες, νεόπλουτοι, φαντασμένοι, εγωπαθείς, ευγενείς και αγενείς, ετοιμοπόλεμοι, θρασείς, οι αλεξιπτωτιστές των αισθημάτων προσγειώνονται για να πάρουν μόνο και να μην δώσουν τίποτα. 

 

Το αριστούργημα του Τσέχωφ δεν έχει περιθώρια για αποτυχία στα χέρια του σκηνοθέτη Κώστα Κατσουλάκη. Τον αποκαλώ “Ζογκλέρ της σκηνοθεσίας” αλλά είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι η ψυχή ενός δραματικού έργου που μετουσιώνεται σε τόσα κομμάτια όσοι είναι και οι ρόλοι που πρωταγωνιστούν στην παράσταση “Οι τρεις αδελφές”. 

 

Δεν θα γελάσεις παρά μόνο με πίκρα. Θα απολαύσεις θαυμάσια μουσική που αποτυπώνει την τραγικότητα των τριών αδελφών και ενός ακόμα αδελφού που άθελά του τους κάνεια πιότερο δυστυχισμένη την ήδη θλιβερή ζωή τους. Το θλιμμένο ακορτεόν προσδίδει ρομαντισμός και νοσταλγία και το σκηνικό απλό και γεμάτο εξυπηρετεί τις ανάγκες της παράστασης. 

 

Ο θίασος είναι όπως πάντα ανώτερος των περιστάσεων. Όλοι τους. Μα…η μεγάλη έκπληξη είναι η Βάσω Ντελλάκη. Σπαρακτική, ανατριχιαστική,ηθοποιός σπουδαίου μετάλλου που κερδίζει από την πρώτη στιγμή τον θεατή. Και η Βασιλοπούλου που αντίθετα από άλλες θεατρικές παραστάσεις μιλά λιγότερο σχεδόν απ’όλους τους λοιπούς ρόλους, αλλά η σιωπή της… αυτή η σιωπή της είναι τόσο βροντερη σαν να έχεις καμπάνες στα αυτιά. Δες το βλέμμα, τις συσπάσεις τους προσώπου και θα καταλάβεις. Η μοιραία αδελφή Ανδρομάχη Μπαζούκη εντυπωσιάζει μέσα στο τραγικό της ρόλο που στο τέλος βγαίνει από την ετικέτα της και ισοπεδώνεται. Τραγικότητα και θεσπέσιες ερμηνείες και από τις τρεις αδελφές. Ακροβασίες στο σκοτάδι και στην υποφώσκουσα ελπίδα.

 

Μια ακόμα σπουδαία δουλειά από έναν θίασο που 21 χρόνια μετά έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο των επαγγελματιών. Θεατρική Ομάδα “Πράξις”. 

 

Βαρύ έργο… δεν θα πας για να χαχανίσεις. Αλλά θα βγεις σοφός. Είτε γνωρίζεις τι σημαίνει Τσέχωφ, είτε τον συναντάς για πρώτη φορά.

 

Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Καθημερινά μέχρι και τις 24 Μαρτίου 2017 στις 9:15μμ

 

Σκηνοθεσία – προσαρμογή: Κώστας Κατσουλάκης.
Σκηνικά: Ανδρομάχη Μπατζούκη.

Βοηθός σκηνοθέτη: Γαβριήλ Καρπάθιος – Κατερίνα Τουβρά

Παίρνουν μέρος οι: Γιώργος Αγριος, Γιάννης Αποκούραστος, Ρούλα Βασιλοπούλου, Χρυσούλα Κόζα, Βαλέριος Λινάρδος, Ανδρομάχη Μπατζούκη, Βάσω Ντελλάκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, Γεωργία Παντελή Μπραϊκίδη, Γιάννης Παστρικός, Καθολική Περνάρη, Κώστας Χαρτοφύλης.

 

 

17155586_10154124177601266_1080379579686880915_n.jpg

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Kostis A. Makris
«Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες»-Σκέψεις για την παράσταση στο Θέατρο Πόρτα, του Κωστή Α. Μακρή
Gert Voss, του Γιώργου Κιμούλη
“Έπεσε” η αυλαία για τον ηθοποιό Μπάμπη Αλατζά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.