Κινηματογράφος - Θέατρο

Al Pacino: οι σπουδαίοι του Σινεμά (ο άνθρωπος που κάπνιζε 80 τσιγάρα την ημέρα)

Spread the love

 

Καθιερώθηκε ως  ο Νο 1 πρωταγωνιστής στην ανταγωνιστικότερη-δυνατότερη δεκαετία του σινεμά (1970-1979). Γνωστός για την έντονη δραματική του ικανότητα, παράτησε το σχολείο στα 17 για να μην έχει κάποια καβάτζα και να έχει σαν μόνη επιλογή το σινεμά, αφού ήθελε απεγνωσμένα να γίνει ηθοποιός. Ντροπαλός σαν άνθρωπος … μα παθιασμένος για την δουλειά του, ο αγαπημένος μαθητής του Lee Strasberg έδωσε εκπληκτικές ερμηνείες σε ταινίες που έχουν μείνει στην ιστορία όπως Serpico, The Godfather II, Dog Day Afternoon (σύμφωνα με το περιοδικό Premiere αλλά και την προσωπική μου άποψη μία από τις σπουδαιότερες ερμηνείες που έχουν δοθεί ποτέ), Scarface αλλά και στο Scent of a Woman όπου βραβεύθηκε με Oscar. O Coppola κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να απολυθεί στον πρώτο Νονό, μιας και ήταν πεπεισμένος και υποστήριξε μέχρι τέλους πώς ο Michael Corleone στην τριλογία των ”Νονών” θα ήταν ο Pacino. Χαρακτηριστικό του η πολυπλοκότητα και μεγάλες απαιτήσεις των ρόλων που υποδύεται και το πόσο πραγματικές φαίνονται οι εκφράσεις και συναισθήματα του στους ρόλους του.

 

 

 

Ρόμπερτ Ντε Νίρο -Αλ Πατσίνο (Νονός)

 

Trivia: Ο λόγος της απότομης αλλαγής της φωνής του από τις δεκαετίες του 70 και 80 στην δεκαετία του 90 και έπειτα είναι επειδή έπασχε από χρόνια Insomnia και κάπνιζε 80 τσιγάρα την ημέρα.

 

 

 

 

 

Ο Μιχάλης Ναβροζίδης, είναι φοιτητής στο Τ.Ε.Φ.Α.Α Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί μαθήματα στην Σχολή Κινηματογράφου.

Διαβάστε εδώ τα προηγούμενα αφιερώματα του αρθρογράφου

 
 
 

 
 
 

 

 
SHARE
RELATED POSTS
Φρανκ Αμπανέϊλ, από γεννημένος απατεώνας στο FBI- Η ταινία του Σπίλμπεργκ που δεν κέρδισε Oscar
Lemon, του Μάνου Στεφανίδη
 «ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΓΟΝΕΙΣ» του Ζαν Κοκτώ στο θέατρο RADAR για 3η χρονιά – Συνεχίζονται οι ανοιχτοί διάλογοι με το κοινό για 3 ακόμη τελευταίες Κυριακές

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.