Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Εκπαιδευτικά εργαστήρια της Λυρικής Σκηνής για παιδιά και νέους που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό

05-18474217211019s.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05-18474217211019s.jpg

 

 

Μουσικά εργαστήρια για παιδιά και νέους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό πραγματοποιεί η Εναλλακτική Σκηνή στο Πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», από τις 9/5 έως τις 13/5. Μια ορχήστρα κρουστών συγκροτείται από τους εμψυχωτές και τις ομάδες που συμμετέχουν σ’ένα εργαστήριο το οποίο βοηθά τους νεαρούς συμμετέχοντες να αναπτύξουν νέες δεξιότητες και να εμπνεύσει την κοινωνική συνοχή. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της αγγλικής οργάνωσης «Drum Works» που ξεκίνησε το έργο της το 2017 συνεργαζόμενη με σχολεία του ανατολικού Λονδίνου και την υποστήριξη του «Guildhall Barbican Creative Learning».

 

Για πρώτη φορά οι Drum Works παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο ελληνικό κοινό εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η δράση υποστηρίζεται από τον ΟΚΑΝΑ και τα παιδιά που θα συμμετάσχουν είναι της εθελοντικής οργάνωσης «Δρόμοι Ζωής» η οποία στηρίζει ηθικά και υλικά παιδιά, εφήβους και οικογένειες που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό στις περιοχές γύρω από το Γκάζι, τον Κεραμεικό και τον Βοτανικό. Η δράση κορυφώνεται με τη μουσική γιορτή που περιλαμβάνει συναυλία και εργαστήρια ανοιχτά προς το κοινό, το Σάββατο 13 Μαΐου, από τις 5.00 έως τις 8.00 το απόγευμα στον Πευκώνα του Πάρκου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

 

ΑΠΕΜΠΕ


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Συμφωνία του Παρισιού, του Γιώργου Σαράφογλου
”Συμφωνία” το καλοκαίρι, απολύσεις το Δεκέμβρη: Η νέα “κανονικότητα” στην Τράπεζα Πειραιώς δεν θα περάσει!, του Κώστα Αρβανίτη
Η ακατάληπτη γραφή, οι δυσνόητοι σοφοί και οι μπούρδες, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.