Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Όρος Πατέρας. Η φονική διαδρομή του νερού από ψηλά που έπνιξε την Μάνδρα Αττικής [video]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τη διαδρομή της καταστροφικής καταιγίδας και δημιουργήθηκε για τη Μηχανή του Χρόνου. Είναι από το όρος Πατέρας το οποίο βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Αττικής, ως προέκταση της Πάρνηθας ενώ συνδέεται μέσω της κοιλάδας των Βιλίων με τον Κιθαιρώνα.

 

Στην αρχαιότητα το βουνό ήταν γνωστό με την ονομασία Αγχαίον. Σύμφωνα με τη μυθολογία όταν ο Πλούτωνας απήγαγε την Περσεφόνη, η θεά Δήμητρα αγχωμένη την έψαχνε στην περιοχή του βουνού προτού ξαποστάσει στην Ελευσίνα.

 

Τους μεσαιωνικούς χρόνους οι κάτοικοι έκοβαν δέντρα του βουνού και έτσι μετονομάστηκε σε όρος Πατερά, από το πατερό, δηλαδή τη ξύλινη σανίδα που στηρίζει τις στέγες.


Αργότερα ,έμεινε γνωστό ως όρος Πατέρα. Η υψηλότερη κορυφή του έχει υψόμετρο 1.132 μέτρα. Η έκτασή του καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα της βορειοδυτικής Αττικής και χωρίζει το Θριάσιο Πεδίο από τη Μεγαρική πεδιάδα.  Το πέτρωμα του είναι ιδιαιτέρως σκληρό, με χαρακτηριστικό κοκκινόχωμα, ενώ κατά διαστήματα έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/XWnBO-IFUmI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Τρεις μέρες πριν από την δικαστική αγωγή που κατέθεσε εναντίον μου ο Γιώργος Χατζημάρκος, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, της Τζίνας Δαβιλά
Ο Μάντης Κάγχας και τα γένεια του Ίφι, του Κωστή Α.Μακρή
ges_767_409_530_293_767_409.jpg
Χωρίς επιδείξεις ο εορτασμός του Αγ. Γεωργίου από το Στρατό λόγω τριήμερου πένθους

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.