Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Είναι άνθρωποι οι Ρομά;, του Βαγγέλη Παυλίδη

.jpg
Spread the love

.jpg

 

 

“Δίπλα στους Ρομά ζουν άνθρωποι…”
Σ. Βούλτεψη

Εάν ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει, έτσι κατ’ αναλογία και η κάθε κυβέρνηση, το κάθε κόμμα έχουν τον εκπρόσωπο που τους αξίζει.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η κυρία Σοφία Βούλτεψη. Φωνακλού, ακαταλαβίστικη και συχνά προσβλητική προς τους αντιπάλους, με δηλώσεις που πολλές φορές ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Κι αν κάποιος πει πως αυτός είναι ο ρόλος της και έτσι πρέπει να κάνει -αν και και στον ίδιο ρόλο μπορεί να είναι κάποιος που ήρεμα και με επιχειρήματα χτυπάει τον στόχο- τι όμως μπορεί να πει για την προχτεσινή ρατσιστική της έκρηξη.

Τι είπε; “Δίπλα στους Ρομά ζουν άνθρωποι…”! Δηλαδή, κυρία Βούλτεψη; Πώς χαραχτηρίζετε τους Ρομά, αν όχι επίσης ανθρώπους ; Και μη μου πείτε πως σας ξέφυγε, γιατί το ξέρω. Σας ξέφυγε βέβαια -τόσο καλή κυβερνητική εκπρόσωπος είστε- μα κάτι που ξεφεύγει δεν μπορεί παρά να είναι κάτι που ήδη υπάρχει μέσα μας. Ο ρατσισμός είναι εκεί, συγκρατημένος κάπως εξ ανάγκης, για λόγους πολιτικής, μα περιμένει την ευκαιρία να ξεπεταχτεί.

Κι επειδή είστε κυβερνητικός εκπρόσωπος κι επειδή η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπείτε έκανε την πάπια πάνω στο θέμα αντί να κρατήσει αποστάσεις και να αποκηρύξει την ρατσιστική μπαρούφα, έχω λοιπόν το δικαίωμα να πιστεύω πως οι απόψεις σας εκφράζουν και τις απόψεις της κυβέρνησης σας. Εκπλήσσομαι; Σιγά τώρα… μα, νά, κουβέντα να γίνεται.

 

 

Βαγγέλης Παυλίδης

η ιστοσελίδα του εδώ

 

SHARE
RELATED POSTS
Vangelis Pavlidis
Franz Liszt, του Βαγγέλη Παυλίδη
Καλώς Ορίσατε! – Welcome!, του Βαγγέλη Παυλίδη
Μέρες του ’73, του Βαγγέλη Παυλίδη
2 Σχόλια
 • Β.Π.
  3 Οκτωβρίου 2014 at 06:22

  @X.M.
  Ούτε απορίες ούτε αμφιβολίες έχω σε πιο γένος και είδος του ζωϊκού βασιλείου ανήκουν οι Ρομά, κι ας λέει η κυρία ….πώς την είπες;
  Εξοργίζομαι όμως και μελαγχολώ. Γενικά.
  ο Θα

 • Χρήστος Μαγγούτας
  3 Οκτωβρίου 2014 at 03:34

  Ολα καλά Βαγγέλη. Αφού το είπε η Βούλεψη ή Δούλεψη, που έχει καθιερωθεί να λέει πάντα το αντίθετο από το σωστό, δε χρειάζεται να ανησυχούμε.

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.