Από το μπλογκ του Βαγγέλη

Ο ψηφίσας “Παρών”, του Βαγγέλη Παυλίδη

Vangelis Pavlidis
Spread the love

Vangelis Pavlidis

  

Βαγγέλης Παυλίδης

 

 

 

ianos.jpg

 

 

 

 

 

 

Η απορία μου δεν είναι τωρινή, πάει πίσω στην εποχή ακόμα που πρωτάρχισα να ενδιαφέρομαι για την πολιτική όταν, ας πούμε, ήμουν 18 περίπου και μου ξανάρχεται κάθε τόσο ανάλογα με την περίπτωση. Μού ‘ρθε και τώρα καθώς διάβαζα για την τοποθέτηση του Χρήστου Λεοντή στην δ/νση της ΕΡΤ και το πώς ψήφισαν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τον τρόπο που ψηφίζουν πολλές φορές βουλευτές αλλά και κόμματα. Υπάρχουν δηλαδή αυτοί που ψηφίζουν “ναι” σε κάτι και υπάρχουν και οι άλλοι που ψηφίζουν “όχι”. Καλά και έτσι πρέπει να είναι κι η πλειοψηφία κερδίζει. Υπάρχει ακόμα και το λευκό που όταν είναι αιτιολογημένο δηλώνει συγκεκριμένη γνώμη και άποψη.

Έχει όμως κι εκείνους που απλά ψηφίζουν “παρών” ή είναι σκόπιμα απόντες. Και απορώ και αναρωτιέμαι τι να σημαίνει άραγε μια τέτοια ψήφος ή “ψήφος”. Δύο πράγματα μπορώ να σκεφτώ: είτε ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν ξέρουν τι τους γίνεται, δεν ξέρουν τι να επιλέξουν ή ότι θολώνουν σκόπιμα τα νερά, κρατούν στάση ασαφή και ομιχλώδη για να μην στενοχωρήσουν κανένα και να τά ‘χουν καλά με όλους… Ε, να… ξέρετε… μαζεύω κάποια κουκιά από δώ και κάποια από κει. Τι να κάνω, να μην τα δυσαρεστήσω τα κουκιά μου.

Όμως,τυπικά τουλάχιστον, οι βουλευτές είναι οι ηγέτες του τόπου. Αυτοί που εκ των πραγμάτων οδηγούν τη χώρα στον γκρεμό ή στα πράσινα λιβάδια. Αυτοί που με την ψήφο τους αποφασίζουν για τις τύχες όλων μας. Μπορεί κανείς να φανταστεί έναν υστερόβουλο ηγέτη που σκέφτεται πώς θα σώσει τον εαυτούλη του ή έναν στρατηγό που στο κρίσιμο σημείο της μάχης δεν μπορεί ν’ αποφασίσει ποιο είναι το σωστό και που δίνει αλληλοσυγκρουόμενες διαταγές;

Τέτοιοι στρατηγοί και ηγέτες όχι απλά δεν χρειάζονται μα μπορεί να είναι και καταστροφικοί για την χώρα, για μας όλους. Προσωπικά, θά ‘θελα να δω βουλευτές με καθαρό μυαλό, με ξεκαθαρισμένες ιδέες, με σταθερά πιστεύω. Και προ πάντων, με λεβεντιά και με το θάρρος της γνώμης τους. Τους χαζεύω, τους παρακολουθώ και, πού θα πάει, θά’ρθει κι η ώρα να ψηφίσω.

 

Εσείς;

 

26231484_1752651811426397_2666596933427585021_n.jpg

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Βαγγέλης Παυλίδης: η εξάντληση της 4ετίας
Στην Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή – Τo the Climate Change Conference, του Βαγγέλη Παυλίδη
Vangelis Pavlidis
Ο Τόμας Ναστ, ο ελέφαντας και ο Αγ. Βασίλης – Thomas Nast, the elephant and Santa, του Βαγγέλη Παυλίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.