Αθλητικά/Αθλητισμό

Έφτασε η ώρα της υποκρισίας…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Τις τελευταίες του δύο πνοές περιμένει να διανύσει το επαγγελματικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, αν και ο ε π α γ γ ε λ μ α τ ι σ μ ό ς παρέμεινε ακόμη μία χρονιά ταμπέλα χωρίς σημασία. Πέρα από τα εκτυφλωτικά (σε χρώμα και γδούπο…) πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου, μελετώντας προσεκτικά και αντικειμενικά τα όσα έγιναν στα γήπεδα αλλά και στα γραφεία των προϊσταμένων Αρχών, θα βρει κανείς αδικία, αλαζονεία, υποκρισία και αρκετό τσαρλατανισμό. Να τα δούμε:

 

ΑΔΙΚΙΑ: Το ότι ελάχιστες ήταν οι ομάδες που ευνοήθηκαν από την διαιτησία είναι γεγονός. Όπως και ότι μπόλικες από τις αδύνατες, δέχτηκαν καρπαζιές από τον ίδιο ευαγή κλάδο χωρίς ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) οι περίεργοι διαιτητές να τιμωρηθούν σοβαρά ή να αποβληθούν από το τουρνουά. Το ότι δόθηκαν στην δημοσιότητα πλήθος ανακοινώσεων με διαμαρτυρίες, θεωρείται για τα πραγματικά αφεντικά του πρωταθλήματος ‘υπόθεση χωρίς σημασία’.

 

ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ: Επειδή δήθεν το προϊόν κρίθηκε ότι θίγεται από τις έντονες διαμαρτυρίες κλπ., κάπου στα μέσα του πρωταθλήματος, η διοίκηση της Σούπερ Λίγκ, θέσπισε μέτρα και βαρύτατες ποινές, σε όποιους παράγοντες θα έχουν την ιδέα να χαλάσουν την ηρεμία του πρωταθλήματος. Ηταν ένα μέτρο κυρίως για να ‘φιμωθεί’ ο Αλαφούζος, το κανάλι του και φυσικά ο Παναθηναϊκός.

 

ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΣ: Δυστυχώς, ακόμη μία φορά ο έλεγχος της διαιτησίας (με τον ορισμό των διαιτητών και –ουσιαστικά- την κάλυψή τους μέσω των παρατηρητών…) από συγκεκριμένη Αρχή, αποδείχτηκε η σοβαρότερη ‘αλητεία’ του πρωταθλήματος. Η κλασική συνταγή «παίρνει πρωτάθλημα όποιος ελέγχει τα ‘κοράκια’» που ίσχυε επί εποχής ‘παράγκας’, δυστυχώς αντέχει ακόμη. Το ότι τα γήπεδα αδειάζουν ελάχιστους απασχολεί. Το ότι μετά την 29η αγωνιστική η αρμόδια Αρχή ανακάλυψε ότι δύο ΠΑΕ (Πανιώνιος και Πλατανιάς) δεν έχουν δημοσιεύσει ετήσιο ισολογισμό, περνάει στο μονόστηλο (και στην ατιμωρησία…)

 

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Παρ’ όλ’ αυτά, οι τελευταίες αγωνιστικές θα οριστούν –παραδοσιακά- με την διεξαγωγή όλων των αγώνων την ίδια ημέρα και με την ίδια ώρα έναρξης, ώστε να τηρηθούν τα προσχήματα. Είναι η γνωστή ένδειξη φαρισαϊσμού, απέναντι σε κάποιες ομάδες, η μοίρα των οποίων από καιρό είναι προδιαγεγραμμένη, αλλά και απέναντι σε μεγάλη μερίδα φιλάθλων, τους οποίους οι διοργανωτές θεωρούν ηλίθιους.

 

Επί της ουσίας τώρα. Τον τίτλο του πρωταθλητή κατέκτησε εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός Πειραιώς, η μόνη κερδισμένη (γερά) οικονομικά δύναμη λόγω Ευρώπης, τηλεοπτικού συμβολαίου κλπ. Το ότι υστέρησε σε εισιτήρια, προφανώς δεν απασχολεί τους υπεύθυνους στον Λιμένα. Για τις ευρωπαϊκές εξόδους θα παλέψουν οι γνωστοί –από το ξεκίνημα του τουρνουά- ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος και Τρίπολη. Οσο για τους υποβιβασμούς; Τον Αρη Θεσσαλονίκης τον έχουμε ξεγράψει εδώ και αρκετές αγωνιστικές. Πλατανιάς, Βέροια και Απόλλωνας θα δώσουν τη μάχη τους. Οποιος έχει ‘μπάρμπα στο λιμάνι’ (δηλαδή στην Κορώνη, που είναι λιμάνι…) θα γλιτώσει!

 

Έτσι απλά…

 

 

Γιώργος Αρκουλής

SHARE
RELATED POSTS
Χάθηκαν οι καλλονές;, του Γιώργου Αρκουλή
Εικόνες ξεχασμένης γιορτής…, του Γιώργου Αρκουλή
Δύσκολες ώρες για ασήμαντους, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.