Συνεργάτες

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Spread the love

Η Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Διαγνωστικού και Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών ‘Υγεία’   (www.hygeia.gr)

Επικεφαλής Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος του Κέντρου Βραχυθεραπέιας Προστάτη στο ΔΘΚΑ ‘Υγεία’ (www.prostate.gr )

Διευθύντρια της ‘Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογικής Συνεργασίας’ (www.aktinotherapeia.com)
Ιδρύτρια και Πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ‘ΑΚΟΣ’ (www.akoslife.com)

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή και ειδικεύτηκε στην Ακτινοδιαγνωστική και στην Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία του Πανεπιστημίου RWTH Aachen Γερμανίας.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της σε διάφορους ειδικότερους τομείς της ακτινοθεραπείας και στους συνδυασμούς της με τη χημειοθεραπεία και νεώτερες θεραπείες, στις Ιατρικές Σχολές  Βερολίνου και Μονάχου. Ειδικεύτηκε σε θέματα ακτινοπροστασίας και ασχολήθηκε με την ανάπτυξη ακτινοθεραπευτικών τεχνικών και μεθόδων, αποκτώντας διεθνώς κατοχυρωμένο, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Έχει εκπαιδευτεί και στη συνέχεια έχει εργαστεί σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και νοσοκομεία της Γερμανίας όπου ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα (1990 επίκουρη καθηγήτρια) και κατείχε διευθυντική θέση (1991-1995) υποδιευθύντρια του τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου RWTH Aachen).

Συνεργάστηκε με πολλά κέντρα σε Ευρώπη και Αμερική για την ανάπτυξη και εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων όπως η βραχυθεραπεία ιδιαίτερα του προστάτη αδένα, στερεοταξία εγκεφάλου και εξωκρανιακή στερεοταξία (σώματος), συνεργασίες που διατηρεί μέχρι σήμερα.
Έχει συγγράψει πολλά πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια σε βιβλία, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και κεφάλαια σε Ελληνικά και Διεθνή εγχειρίδια.

Είναι μέλος πολλών Ιατρικών Εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό  και συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων, συνεδρίων.


Η ΑΚΟΣ γεννήθηκε μέσα από την επαγγελματική μου ενασχόληση με ογκολογικούς ασθενείς και από την επιθυμία μου να δείξω στο ευρύ κοινό  πως ο καρκίνος δεν είναι μια ανίκητη νόσος. Καθημερινά έρχομαι αντιμέτωπη με πολλά και διάφορα περιστατικά ασθενών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία όχι μόνο καταφέρνουν να αποθεραπευθούν από την ασθένεια, αλλά και να επιστρέψουν πιο δυνατοί και αισιόδοξοι στη ζωή.

Στήριγμά μου, η ομάδα μου που με θέρμη  και διάθεση για προσφορά στηρίζει την μάχη μας για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων που ακολουθούν  τον καρκίνο.

Προτεραιότητές μας είναι η φροντίδα των αποθεραπευμένων από την ασθένεια – γι’ αυτό και σχεδιάσαμε και τους διανέμουμε δωρεάν  το «Ημερολόγιο Αποθεραπείας» – αλλά και η μετάδοση στους πολίτες του μηνύματος της αξίας της πρόληψης, μέσα από την Πανελλήνια Εκστρατεία Ενημέρωσης της ΑΚΟΣ.

Σημαντικό μέρος της προσπάθειάς μας καταλαμβάνει και η περαιτέρω επιστημονική κατάρτιση όλων όσοι εμπλέκονται  με τον καρκίνο, μέσα από Επιστημονικές Ημερίδες, που διοργανώνουμε προκειμένου να εστιάσουμε στις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στη νόσο.

Η θέληση, η αισιοδοξία και η δύναμη ψυχής που δείχνουν οι ασθενείς που νίκησαν τον καρκίνο είναι για εμάς μάθημα ζωής αλλά και κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά το όραμα μας, που δεν είναι άλλο από το να προσφέρουμε τα μέγιστα στη μάχη κατά του καρκίνου.

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
1604896_10152140687063486_1927352546_n.jpg
Κώστας Σκανδαλίδης
Ιωάννης Χουρδάς
Γιάννης Σιδέρης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.