Συνεργάτες

Γιώργος Σαράφογλου

1309a544-4b3d-4448-9a55-a2e27f308041.jpg
Spread the love

Γεννήθηκα τον Σεπτέμβρη του ’54 στην Νέα Ιωνία Αθηνών. Ο πατέρας μου Μικρασιατης (6μηνων το ’22 στην Αθήνα). Η μητέρα μου από την οικογένεια των Καναραιων (ο παππούς της Κωνσταντίνος Κανάρης ήταν εγγονός του Γέρου).

Ο πατέρας μου ήταν μηχανολόγος με δραστήριο και ανήσυχο πνεύμα από νέος.

Στην Νέα Ιωνία είχε ενα στενό φίλο που έφτιαχνε παπούτσια και ο οποίος ήθελε να φτιάξει εργοστάσιο.

Με την βοήθεια του πατέρα μου – μίλαγε αγγλικά και γερμανικά, εκτός από τα τεχνικά – ταξίδεψαν μαζί αρκετές φορές στην Ευρώπη για αγορές μηχανημάτων κλπ. Οπότε άνοιξαν οι ορίζοντες και οι προοπτικές του πατέρα μου.

Ο φίλος του έφτιαξε τελικά το μεγαλύτερο εργοστάσιο υποδημάτων στην Ελλάδα, το Greca που δεν υπάρχει σήμερα, κι αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Μόλις λοιπόν τελείωσα την 1η δημοτικού το ’61, μας πήρε και φύγαμε για Δ.Γερμανια όπου εργάστηκε σε γνωστό του εργοστάσιο για 2 χρόνια.

Το ’63 κλείνει συμβόλαιο με τον Εμίρη του Κάνο κι ετσι για τα επόμενα 3 χρόνια βρισκόμαστε στην Νιγηρία!

Το ’65 επιστρέφω Ελλάδα με τον μεγαλύτερο αδελφό μου – οι γονείς κι ο μικρότερος αδελφός μου (γενν. Γερμανία) παραμένουν πίσω – και μπαίνουμε και οι δυο εσώκλειστοι στην σχολή Μεταξά-Νίκολιτς στην Κηφισιά.

Το ’68 ο πατέρας μου κλείνει συμβόλαιο με εταιρία στην Αμερική και το ’69 μόλις αποφοιτώ απ’ την 2α Γυμνασίου βρίσκομαι κι εγώ στην Βοστώνη.

Σπούδασα στο Northeastern U. διοίκηση επιχ. και στο UMass Boston οικονομικά. Το ’78 παντρεύτηκα την Ευαγγελία Λαμπροπούλου (γενν. στην Αρκαδία) με την οποία ήμασταν συμφοιτητές.

Το ’82 οι δουλειές μας, μας έφεραν στην Νέα Υόρκη όπου και αποκτήσαμε δυο κόρες.

Και οι δυο τελείωσαν Ελληνοαμερικάνικο ημερήσιο σχολείο και κατόπιν σπούδασαν -Masters -απο το Hofstra U. και το Pace U..

Το 2005 άνοιξα το Greek Islands restaurant στο Queens ΝΥ. Ως χόμπι ασχολούμαι με την πολιτική γελοιογραφία πολλά χρόνια.

Τα σκίτσα μου εκδίδονται στην αρχαιότερη(1915) και πρώτη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ”, ο οποίος πάει σε όλη την Αμερική, στην εβδομαδιαία αγγλόφωνη “NATIONAL HERALD”, και στην εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική “GREEK NEWS”.

Τα τελευταία χρόνια επισκεπτόμαστε την πατρίδα ετησίως και ελπίζω τον Σεπτέμβρη που σχεδιάζουμε να έρθουμε, να μπορέσουμε να τα πούμε κι από κοντά.

 

SHARE
RELATED POSTS
Νίκος Β. Σταθόπουλος
Ευάγγελος Μπιτσαξής
Βαγγέλης Παυλίδης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.